خبرگزاری شبستان- لرستان، کانونهای فرهنگی هنری مساجد یکی از عومال مهم پیوند دهنده نسل جوان و نوجوان با مساجد هستند که نوع فعالیت و توجه به علایق و سلیقه نسل امروز فرصتی مهم و اثرگذار برای جذب حداکثری آنان در کانون و تقویت حضور در مساجد است.
کانون فرهنگی هنری فاطمیه شهرستان کوهدشت یکی از کانونهای فعال استان لرستان است که با اجرای برنامههای مختلف دینی، فرهنگی و هنری، ورزشی دغدغه جذب حداکثری نوجوانان به کانون را دارد.
علی بابک، مدیر کانون فرهنگی هنری فاطمیه مسجد فاطمیه کوهدشت، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از خرمآباد، اظهارداشت: محور فعالیت مسجد و کانون قشر جوان و نوجوان است.
وی با بیان اینکه کانون فاطمیه کوهدشت از سال ۸۲ فعالیت دارد، افزود: تا قبل از سال ۹۰ این کانون مجهز به کتابخانه و سالن مطالعه بوده و کتابهای درسی، تاریخی، دینی، اجتماعی و فرهنگی در اختیار اعضای کانون قرار میگرفت.
مدیر کانون فرهنگی هنری فاطمیه خرمآباد عنوانکرد: از سال ۹۰ که بحث ساخت و ساز مسجد شروع شد و توسعه زیربنایی در دستور کار قرار گرفت و بیشتر فعالیتهای کانون روی بحث فرهنگی متمرکز شد.
وی با اشاره به فعالیت بسیج، کانون فرهنگی هنری و هیئت در مسجد خاطرنشانکرد: هر کدام فعالیت مجزا دارند ولی در مناسبتهای شاخص و مهم همه با همکاری هم در قالب یک مجموعه فرهنگی هنری مسجد یک برنامه پرمحتوا و غنی اجرا می کنند.
بابک اظهارکرد: آموزش قرآن بحث روخوانی، روانخوانی، ترتیل، حفظ قرآن و ...کاربا ابزارهای چندرسانه ای و آموزش نقاشی از دیگر برنامه. های کانون است.
وی با بیان اینکه از اقدامات کانون فرهنگی هنری فاطمیه این بوده که دو نفر از طلاب عضو کانون به مدارس محلات می رفتند و با دانشآموزان ارتباط می گرفتند، آنان را برای شرکت در مسابقات کانون از جمله فوتسال، تیراندازی و...دعوت میکردند، گفت: در این مسابقات حدود ۲۰۰ نفر شرکت می کردند حدود ۱۰۰ نفر عضو کانون می شدند.
مدیر کانون فرهنگی هنری فاطمیه کوهدشت بیان کرد: این برنامهها با شیوع کرونا کمرنگ شد و در تلاش هستیم که دوباره تقویت شوند.
وی با بیان اینکه قبل از شروع کرونا ارتباط کانون و مسجد با نوجوانان و جوانان ارتباطی قوی بود، افزود: با شروع کرونا این ارتباط مدتی کمرنگ شد و همچنان در تلاش هستیم حضور نسل نو را تقویت و به آن دوران نزدیک کنیم.
بابک به فعال بودن گروه جهادی شهید شاهیوند و موسسه خیریه مسجد فاطمیه اشاره کرد و عنوان داشت: به کمک بچههای کانون ۱۵۰ خانواده نیازمند بی سرپرست و بدسرپرست شناسایی و ماهانه کمکهای معیشتی بین آنها توزیع میشود و تعدادی محدود نیز کمک نقدی میشوند.
وی با اشاره به راهاندازی تیم منتظران ظهور از بین بچههای کانون فاطمیه خاطرنشانکرد: گروه فوتسال و فوتبال بچه های کانون فعال است و تیم منتظران ظهور ما در سطح استان و کشور مقام کسب کرده است.
بابک یادآور شد: هدف ما از تقویت برنامههای ورزشی این است که در کنار فعالیتهای فرهنگی در قالب این برنامهها و توجه به علاقه نسل نو ارتباط آنان با مساجد را تقویت کنیم.
وی با اشاره به فعالیت تیم فوتسال محله فاطمیه بیانکرد: در این راستا بین ۵۰ تا ۶۰ نفر از نوجوانان و جوانان محله حضور دارند.
بابک با بیان اینکه حمایت مالی از کانون امری مهم برای تقویت اینگونه برنامهها میباشد، بیانکرد: کمترین هزینه تهیه لباس ورزشی برای اعضای کانون و شعارهای مذهبی روی لباسهای ورزشی اعضای کانون مورد توجه است که در حوزه فرهنگی اثرگذاری خاص خودش را نیز دارد.
مدیرکانون فرهنگی هنری فاطمیه خاطرنشانکرد: اردوهای زیارتی قم جمکران از دیگر برنامه های کانون برای تقویت روحیه اعتقادی نسل نو و کمک به جذب حداکثری نسل امروز در مساجد بوده که توسط کانون اجرا میشود.
نظر شما