به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، هنوز یک دهه از ماه مبارک رمضان نگذاشته که شور و حال معنوی این ماه در مساجد و محیط پیرامونی آن دیده شده و عطر و بوی این ضیافت در محلهها پیچیده است.
مساجد این روزها میعادگاه عاشقان برای غبار روبی از دل شده و میزبان خیل عظیمی از روزه داران و مومنان است تا در کنار همدیگر اتفاقات نیکویی را هم خلق کنند.
نمازگزاران برای حضور در سه وعده نماز جماعت همت گماردهاند متولیان این مراکز دینی هم تدارک این حضور را دیده و میزبانی میکنند که البته شامگاه پذیرای روزهداران بوده و کام آنان را شیرین میکنند.
بیان احکام، اخلاق و بهرهگیری از دریای معارف نیز توسط روحانیون انجام می شود و تلاوت نور نیز که گاهی با تفسیر و ترجمه همراه شده، انس با قرآن و اهل البیت(ع) را رقم میزند.
قرآن محوریترین برنامههای رمضان در مسجد
ماه مبارک رمضان موسوم به بهار قرآن بوده و انس با این کتاب آسمانی در این روزها جدی تر از دیگر روزهای سال است به همین دلیل همت بر برگزاری جلسات جزخوانی و همچنین محافل انس با این مصحف ارزشمند پیش میرود.
کودک، نوجوان، جوان و پیشکسوتان در کنار همدیگر این لحظهها را سپری کرده و با قرآن آرامش میگیرند و با یکدیگر آیات نورانی را تلاوت میکنند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی اصفهان از اجرای برنامه در ۲۵۰۰ مسجد این استان خبر داد و گفت: در این تعداد مرکز دینی برنامههای خاص پیش بینی شده است.
حجت الاسلام مهدی فوقی جزخوانی و برگزاری محافل انس با قرآن را از مهمترین برنامههای ماه میهمانی پروردگار اعلام کرد و افزود: تلاوت جزخوانی تعدادی از مساجد نیز از شبکه استانی و ملی پخش میشود.
وی بیان تفسیر و ترجمه قرآن را نیز مکمل جزخوانی اعلام کرد و اذعان داشت: بیان زیباییها و دستورات قرآن برای مردم در قالب همین جلسات و منبر توسط کارشناسان دینی و روحانیون صورت میگیرد.
سفرههای ساده و همدلانه افطاری
روزهداران پس از اقامه نماز همراه با ذکر و دعا، روزه خود را افطار کرده و این احساس معنوی مایه نشاط و امید خواهد بود.
آب جوش، خرما و شیرینی روی میز افطار مساجد قرار گرفته که البته در تعدادی از این مراکز دینی با نیت و همراهی خیرین، سفره ساده افطار را نیز برپا کرده است.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان اصفهان جریان سازی پیرامون این موضوع را یکی از برنامههای محوری بچههای مسجد اعلام کرد و اظهار داشت: با تبلیغات بصری و فضای مجازی در راستای ترویج این فرهنگ ناب فعالیت دارند.
محمدتقی محمدیان به اجر و پاداش افطاری به روزه داران، افزود: سفرههای ساده افطاری سنت نیکویی است که از مساجد باید آغاز و در جامعه فراگیر شود.
وی ادامه داد: علاوه بر برپایی سفرههای افطار برای عموم روزه داران، کمک به نیازمندان و تامین نیاز آنان نیز باید مورد توجه قرار گیرد که در این خصوص بچه های مسجد پیشگام هستند.
مبلغان دینی میهمان محلههای روستایی
مساجد در ماه مبارک رمضان، ماه محرم و صفر به لحاظ تعدد برنامهها، فعالیت خاصی داشته که برای رونق فعالیت دینی، اعزام مبلغ توسط نهادهای متولی مثل حوزه های علمیه و دفتر تبلیغات اسلامی به نقاط فاقد روحانی انجام میشود.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان در خصوص انجام این ماموریت گفت: هزار مبلغ دینی به نقاط مختلف استان اصفهان اعزام شده اند که نقاط کمتر توسعه یافته و روستایی مقصد اصلی حضور این قشر است.
حجت الاسلام عبدالرسول محمدیان با بیان اینکه روحانیون مستقر در مراکز دینی در این ماه ماموریت خود همچنان ادامه میدهند، افزود: اعزام مبلغ به ارائه یک ماه برنامه در مراکز دینی کمک کرده و مردم از نفع آن بهرهمند خواهند شد.
وی ادامه داد: مبلغین اعزامی تنها به اقامه نماز و بیان احکان نپرداخته بلکه با حضور در مدارس نیز فعالیت دینی انجام می دهند و به انجام فعالیتهای اجتماعی هم کمک میکنند.
شکل گیری پویش مردمی آیههای زندگی
همانطور که در صدر مطلب به جایگاه قرآن و ارتباط آن با ماه مبارک رمضان اشاره شد، جریان سازی در این حوزه نیز انجام شده که پویش مردمی «آیههای زندگی» از جمله آن است.
این جریان مردمی بوده و افراد نسبت به انس با قرآن و حفظ آیات اهتمام داشته و البته از جوایز مسابقه آن نیز بهره مند میشوند.
نظر شما