تشریح برنامه ها و اقدامات حوزه آموزش های هنری/ انجمن آموزشگاه های هنری تشکیل می شود

در نشست تشریح برنامه‌ها و اقدامات حوزه آموزش‌های هنری معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سامانه جامع هنرستان‌های کشور و جایزه ملی آموزش هنر رونمایی شد و محمد حسین اسماعیلی با اشاره به برنامه‌های جدیدی برای توسعه آموزش‌های هنری، از تشکیل انجمن آموزشگاه های هنری، استانداردسازی و نظارت بر آموزشگاه‌های آزاد هنری گفت: رویکرد ما توسعه هنرستان‌های هنری و برگزاری المپیادهای هنری در راستای ارتقاء سطح آموزش و فرهنگ عمومی کشور است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست خبری تشریح برنامه‌ها و اقدامات حوزه آموزش‌های هنری معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، پیش از ظهر امروز با حضور محمدحسین اسماعیلی، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بهروز فتحی، مشاور اجرایی معاونت هنری در ساختمان دفتر موسیقی برگزار شد.

تشریح برنامه ها و اقدامات حوزه آموزش های هنری/ انجمن آموزشگاه های هنری تشکیل می شود

در ابتدای این نشست، پوستر بهره‌برداری از سامانه جامع هنرستان‌های کشور و جایزه ملی آموزش هنر رونمایی شد.

تشریح برنامه ها و اقدامات حوزه آموزش های هنری/ انجمن آموزشگاه های هنری تشکیل می شود

«محمدحسین اسماعیلی»، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با ارائه گزارشی از عملکرد حوزه آموزش‌های هنری در ارشاد گفت: با روی کار آمدن دولت سیزدهم و رویکرد این دولت به برنامه‌های زیرساختی، به‌ویژه نگاه و رویکرد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون امور هنری، رویکرد جدیدی به آموزش‌های هنری داریم. امیدواریم با این رویکرد گام‌های اساسی برای توسعه آموزش‌های هنری برداریم.

تشریح برنامه ها و اقدامات حوزه آموزش های هنری/ انجمن آموزشگاه های هنری تشکیل می شود

در این نشست، «بهروز فتحی»، مشاور اجرایی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: دوستان ما در راستای توسعه آموزش‌های هنری و استاندارد سازی آن‌ها به جایی رسیدیم که المپیاد هنری برگزار می‌کنیم و سامانه خوبی راه‌اندازی شده است. این آموزش‌ها به آموزش‌های آکادمیک نیز نزدیک می‌شود. دولت سیزدهم رویکردهای مهمی در حوزه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی دارد. در حوزه فرهنگ و هنر، صنوف متعددی داریم که به‌مقتضای زمان شکل گرفته‌اند. یکی از سیاست‌های خانم رضایی در معاونت امور هنری، کاهش رویدادهای تکراری است. در همین راستا، تقویت رویدادهای ملی و استانی و واگذاری برگزاری آن‌ها به صنوف هنری در دستور کار قرار گرفته است.

وی افزود: انجمن آموزشگاه‌های آزاد هنری شکل گرفته و این انجمن می‌تواند کمک خوبی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد. معاونت هنری مشتاق است بخشی از فعالیت‌های خود را به این انجمن واگذار کند و با نظارت کیفی بر آن‌ها، بتوانیم در توسعه آموزش‌های هنری گام برداریم. هنرستان‌های هنری یکی از دغدغه‌های ما بود و در جلسه‌ای که با رئیس‌جمهور داشتیم، بر نهضت مدرسه‌سازی تأکید شد و ما نیز خواهان توسعه هنرستان‌های هنری بودیم.

مشاور اجرایی معاونت هنری اظهار کرد: امیدوارم بتوانیم المپیاد هنری را به استاندارد دیگر المپیادها برسانیم تا برگزیدگان بتوانند از مزایایی که دیگر المپین‌ها برخوردار هستند، بهره‌مند شوند. این یکی از سیاست‌های معاونت در سال جدید است.

وی تصریح کرد: برخی گلایه می کنند که پس از انقلاب ما فضای فرهنگی خوبی نساختیم، درحالیکه ما بیش از ۷۰۰ مجتمع فرهنگی هنری در کشور ساختیم که اینها آمفی‌تئاتر دارند، فعالیت های مختلف در انها شکل میگیرد، تالار هنر، فرهنگسرا و تالار شهر در خیلی شهرها داریم، یکی از سیاست های جدید ما بهره برداری از این فضاها برای توسعه اموزشگاه ها است. باید از فضاهایی که داریم در اختیار علاقمندان قرار دهیم تا بتوانیم آموزش هنری را گسترش دهیم.

فتحی اظهار کرد: رویدادهای هنری باید پخش شوند و در استان‌ها برگزار شوند. امسال در جشنواره فجر رشد ۴۰ درصدی گروه‌های استانی را شاهد بودیم. توجه به استان‌ها یکی از سیاست‌های معاونت هنری در سال آینده است.

تشریح برنامه ها و اقدامات حوزه آموزش های هنری/ انجمن آموزشگاه های هنری تشکیل می شود

در ادامه این نشست «محمدحسین اسماعیلی» با اشاره به برگزاری جایزه ملی هنر در کشور گفت: ما در جشنواره‌های هنری رویدادی ویژه معلمان هنر نداشتیم. برنامه‌های هنری معمولاً معطوف به هنرمندان و هنرجویان است و جای خالی یک رویداد برای معلمان احساس می‌شد. ما در دفتر از سال گذشته جایزه ملی هنر را طراحی کردیم که ویژه معلمان و مدرسان هنرهای زیبا است. در سال جاری این رویداد ویژه معلمان و مدرسان آموزشگاه‌های هنری برگزار می‌شود. این رویداد با هدف فراهم‌کردن رقابت سالم و سازنده برای تعلیم و تربیت، انتخاب و تقدیر از مدیران و مربیان برگزیده ملی و استانی، معرفی ظرفیت‌های آموزشی و توجه به کارایی هنر در افزایش فرهنگ عمومی کشور است.
وی  افزود: جایزه ملی سرو ایرانی به برگزیدگان این بخش اختصاص می یابد. یک بخش ویژه هم دارد این بخش که برای استادان و مفاخر هنر است، در هر دوره حداقل از شش نفر از مفاخر هنر قرار است که تجلیل شود و مراسم اختتامیه و اعطای جایزه در ایام هفته معلم در اردیبهشت ماه برگزار می شود.
 

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره طراحی اپلیکیشن برخط آزمون‌های مهارتی فرهنگ و هنر توضیح داد: فرایند آموزش هنر شامل بخش‌های مختلفی است که از تدوین استاندارد شروع می‌شود و حلقه پایانی آن برگزاری آزمون است تا کسانی که در آن شرکت می‌کنند ارزیابی و انتخاب شوند. ما به‌عنوان متولیان آموزش هنری در کشور باید چاره‌اندیشی می‌کردیم برای اینکه بتوانیم این آزمون‌ها را برگزار کنیم. سعی کردیم شیوه‌ای را اجرا کنیم که کمترین خطای انسانی را داشته باشد و در صحت و سلامت برگزار شود. حوزه‌های آزمون افراد در مرکز آزمون حضور می‌یابند و از طریق این اپلیکیشن در موبایل خود در آزمون شرکت می‌کنند.

‌محمد حسین اسماعیلی درباره راه اندازی سامانه نظارت بر آموزشگاه‌های هنری آزاد اظهار کرد: یکی از چالش‌های ما نظارت بر این آموزشگاه‌ها بود که باید نظام مند می شد؛ این نظارت  در گذشته به صورت دستی انجام می‌شد. برای اینکه این نظارت به صورت  مستمر و نوین باشد، سامانه‌ای طراحی کردیم که این سامانه به نزدیک‌تر کردن آموزشگاه‌ها به استانداردها و جلوگیری از تخلفات در این آموزشگاه‌ها کمک می‌کند و ارزیابی و رتبه‌بندی این آموزشگاه‌ها که به صورت نظام‌مند بر اساس شاخص‌هایی درجه‌بندی می‌شوند، انجام خواهد شد.

مخمدحسین اسماعیلی درباره تعداد هنرستان‌های هنرهای زیبا گفت: در حال حاضر ۶۴ هنرستان هنرهای زیبا در سراسر کشور فعال است و ۸ هزار و ۶۱۳ نفر هنرجو در رشته‌های مختلف هنری از جمله موسیقی، سینما، گرافیک، انیمیشن و... در آن‌ها مشغول تحصیل هستند. ۱ هزار و ۴۷۰ معلم هنری مشغول آموزش هنرجویان هستند. یکی از تکالیف وزارت ارشاد در برنامه توسعه هفتم افزایش تعداد هنرستان‌های هنری است.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: ثبت ملی برند هنرستان‌های هنرهای زیبا و آموزشگاه‌های آزاد هنری بنام وزارت ارشاد در سازمان مالکیت معنوی و اسناد و املاک کشور انجام شد.

وی تصریح کرد: در حوزه موسیقی و دیگر هنرها، صد عنوان زیر مشاغل آن‌ها احصا و گردآوری و تدوین استانداردهای آن‌ها انجام شد و بر همین اساس صد استاندارد در رشته‌های موسیقی، گرافیک، نمایش، سینما، تئاتر و... تعریف شد. آموزش‌ها بر اساس همین استانداردها انجام خواهدشد

اسماعیلی خاطر نشان کرد:  تا به امروز حدود ۶۸استاندارد را در رشته‌های مختلف تدوین کردیم که اینها به مراکز آموزش هنر ابلاغ و سپس آموزش‌ها شکل میگیرد؛ ما برنامه داریم در همه استان‌ها مراکز سنجش اموزش‌های هنری را داشته باشیم و همه علاقه‌مندان مدارک معتبر هنری از این ظرفیت استفاده کنند.
 

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: گنجینه آموزش هنر یکی از برنامه‌های ما است که در قالب چندرسانه‌ای در حال تدوین است.

کد خبر 1806856

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha