بابک قنبری معاون امور جوانان جمعیت هلال احمر کردستان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان کردستان اظهار کرد: اولین طرح نوآورانه کشوری "دادرس یار" در کردستان آغاز شد.
قنبری افزود: این طرح برای اولین بار در شهرستان دهگلان با حضور ۱۵۰ دانش آموز و والدین در این شهرستان برگزار شد.
وی گفت: طرح دادرس (دانشآموز آماده در روزهای سخت) یکی از برنامههای مهم جمعیت هلال احمر ایران است که با هدف آموزش دانشآموزان و والدین برای مواجهه با مخاطرات و افزایش تابآوری آنان در هنگام بروز حوادث اجرا میشود که با مباحث امدادی جهت بالا بردن سطح تاب آوری در جامعه و گسترش طرح دادرس آشنا می شوند.
معاون امور جوانان جمعیت هلال احمر کردستان افزود: این طرح شامل آموزشهای کمکهای اولیه، تخلیه اضطراری، حمل مصدوم، اطفای حریق و سایر مهارتهای امدادی است که دانشآموزان در مدارس منتخب سراسر کشور دورههای آموزشی را میگذرانند و تیمهای امدادی تشکیل میدهند و این تیمها در مسابقات المپیاد مهارتهای امدادی دادرسان هلال احمر شرکت میکنند و مهارتهای خود را به نمایش میگذارند.
گسترش خانههای هلال در کردستان
قنبری بیان داشت: این طرح با هدف گسترش خانههای هلال در استان، همگام با معاونت آموزش و پژوهش هلال احمر و همراهی دانشآموزان و والدین اجرایی شده است. ایجاد این خانههای هلال، فضایی برای آموزش و پیشگیری، فراهم میآورد و تقویت تعامل بین جامعه و هلال احمر را به دنبال دارد.
وی بیان کرد: جمعیت هلال احمر برنامههای آموزشی متنوعی را برای افزایش آگاهی و مهارتهای امدادی مردم ارائه میدهد. این آموزشها شامل دورههای کمکهای اولیه، امداد و نجات، مدیریت بحران و سایر مهارتهای مرتبط با حوادث و بلایا است.
وی اذعان کرد: برخی از این دورهها به صورت حضوری و برخی دیگر به صورت آنلاین برگزار میشوند همچنین، دورههای بازآموزی برای نجاتگران هلال احمر در شهرستان ها برگزار میشود تا مهارتها و آمادگی نجاتگران برای ارائه خدمات بهتر به مسافران نوروزی افزایش یابد.
قنبری ادامه داد: دانش آموزان به عنوان دادرس یار به مربیان هلال احمر در امر آموزش دادرس در سال های آینده کمک می کنند که این امر میتواند در نقش آفرینی مباحث اجتماعی ، فرهنگی و امدادی تاثیر گذار باشد.
نظر شما