خبرگزاری شبستان_آذربایجانغربی؛ مسجد در ماه رمضان نقش بسیار مهمی ایفا میکند. در این ماه، مساجد به عنوان محور اصلی فعالیتهای مذهبی و اجتماعی مسلمانان عمل میکنند.
مساجد در ماه رمضان محل اصلی برگزاری نمازهای یومیه، نمازهای تراویح«نمازهای شبانه ویژه ماه رمضان» و دیگر عبادات هستند. همچنین در طول ماه رمضان، مساجد میزبان سخنرانیها، دروس و برنامههای آموزشی مختلفی هستند که به منظور افزایش آگاهی دینی و معنوی مسلمانان برگزار میشوند.
بسیاری از مساجد در ماه رمضان، به ویژه برای نیازمندان و مسافران، سفرههای افطاری پهن میکنند و به این ترتیب، به تقویت حس همبستگی و کمک به دیگران کمک میکنند. مساجد در ماه رمضان به عنوان مراکزی برای جمعآوری و توزیع کمکهای مردمی به نیازمندان عمل میکنند. این کمکها میتواند شامل مواد غذایی، پوشاک و سایر نیازهای ضروری باشد.
مساجد در شبهای قدر (شبهای ۱۹، ۲۱ و ۲۳ ماه رمضان) میزبان مراسم ویژهای هستند که شامل قرائت قرآن، دعا، نیایش و سخنرانیهای مذهبی است. این شبها از اهمیت بسیار بالایی در اسلام برخوردارند و مسلمانان تلاش میکنند تا با عبادت و نیایش در این شبها، از برکات الهی بهرهمند شوند. همچنین مساجد در ماه رمضان با تلاوت قرآن، برپایی نماز و برگزاری مراسم مذهبی، فضایی معنوی و روحانی ایجاد میکنند که به مسلمانان کمک میکند تا ارتباط نزدیکتری با خداوند برقرار کنند.
مسجد در ماه رمضان نقش مهمی در تقویت ایمان، افزایش آگاهی دینی، ترویج همبستگی اجتماعی و کمک به نیازمندان ایفا میکند.
بسیاری از مساجد در ماه رمضان سفرههای افطاری پهن میکنند و از روزهداران پذیرایی میکنند. این کار علاوه بر فراهم کردن امکان افطار برای نیازمندان و مسافران، به تقویت حس همبستگی و برادری در بین مسلمانان کمک میکند. افطاری در ماه رمضان نه تنها یک وعده غذایی است، بلکه یک فرصت معنوی، اجتماعی و فرهنگی است که به تقویت ایمان، همبستگی و مهربانی در بین مسلمانان کمک میکند. کانون فرهنگی و هنری نورالمبین مسجد امام حسین (ع) شهر محمدیار نقده یکی از کانون های فعال است که سفره افطاری خود را برای روزهداران پهن کرده است.
کمک به نیازمندان در ماه رمضان از جایگاه ویژهای برخوردار است و مساجد نقش بسیار مهمی در این زمینه ایفا میکنند. در این ماه پربرکت، مساجد به عنوان مراکزی برای جمعآوری و توزیع کمکهای مردمی به نیازمندان عمل میکنند.
مساجد در طول ماه رمضان، کمکهای نقدی و غیرنقدی (مانند مواد غذایی، پوشاک، وسایل ضروری و …) را از مردم جمعآوری و بین نیازمندان توزیع میکنند. وبا توجه به نقش مهمی که مساجد در کمک به نیازمندان در ماه رمضان ایفا میکنند، شایسته است که همه مسلمانان با مشارکت در این فعالیتها، به سهم خود در رفع نیازهای نیازمندان و ترویج فرهنگ انفاق و نیکوکاری سهیم باشند.
قرار همدلی با توزیع بستههای معیشتی در مسجد چاوشان ارومیه
رضا وقری، مدیر کانون فرهنگی و هنری لیله القدر مسجد چاوشان ارومیه به خبرنگار شبستان در ارومیه گفت: مراسم «قرار همدلی» در کانون فرهنگی هنری لیلهالقدر مسجد چاوشان ارومیه برگزار شد و در این مراسم، ۴۰ بسته معیشتی شامل اقلام ضروری زندگی به دست نیازمندان محله رسید.
مدیر کانون فرهنگی هنری لیلهالقدر مسجد چاوشان ارومیه با بیان اینکه ارزش ریالی این بستهها ۵۰ میلیون تومان بوده، گفت: این اقدام با هدف ترویج روحیه همیاری و کمک به همنوعان در ماه مبارک رمضان انجام شد و اعضای کانون با همکاری خیرین محلی توانستند این بستهها را تهیه و در کوتاهترین زمان ممکن به دست خانوادههای نیازمند برسانند.
وی افزود: امیدواریم که این حرکتهای خیرخواهانه بتواند مرهمی هرچند کوچک بر مشکلات معیشتی این عزیزان باشد و در آینده نیز شاهد تداوم این برنامهها باشیم.
وقری ادامه داد: مرحله دوم توزیع بسته معیشتی در حال آماده سازی است که انشالله بزودی توزیع خواهد شد.
حال و هوای قرآنی در مساجد آذربایجان غربی
قرآن و ماه رمضان پیوندی ناگسستنی دارند. ماه رمضان به عنوان ماه نزول قرآن شناخته میشود و تلاوت، تدبر و عمل به قرآن در این ماه از اهمیت ویژهای برخوردار است.
تلاوت قرآن در ماه رمضان فضیلت بسیار زیادی دارد و ثواب آن چندین برابر است و تلاوت و تدبر در قرآن در ماه رمضان به روزهدار کمک میکند تا روزهداری خود را با خشوع و حضور قلب بیشتری انجام دهد. قرآن به انسان یادآوری میکند که هدف از روزهداری، فقط امساک از خوردن و آشامیدن نیست، بلکه هدف اصلی، تزکیه نفس و تقرب به خداوند است.
نظر شما