مساجد و جلسات قرآن به مفاهیم قرآن بپردازند/ نمایشگاه قرآن آموزشی، پژوهشی باشد

یک پژوهشگر قرآنی گفت: قرآن کتابی است که در زمینه‌های مختلف، به انسان‌ها راهکارهایی عملی و کاربردی برای مدیریت چالش‌ها و ارتقاء سطح زندگی‌شان ارائه می‌دهد. لذا باید مفاهیم قرآنی به ویژه در ماه مبارک رمضان و در جلسات قرآن‌خوانی که در مساجد و منازل برگزار می‌شود، با تأکید بر تفسیر آیات منتخب قرآن، باید بیشتر مورد توجه قرار گیرند.

دکتر محمدعلی رضایی کرمانی، دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد و پژوهشگر قرآنی، در حاشیه برگزاری نمایشگاه قرآن مشهد در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد اظهار کرد: قرآن به عنوان کتابی انسان‌ساز، هزاران موضوع مختلف را در قالب ۱۱۴ سوره و بیش از ۶ هزار آیه مطرح کرده است.

 به گفته وی، قرآن کتابی است که در هر صفحه آن، در کنار توصیف صفات الهی، انسان و ویژگی‌های مختلف آن نیز آمده است.

وی به این نکته اشاره کرد که قرآن به طور مستقیم با انسان و مسائل مربوط به او ارتباط دارد و در این زمینه، قرآن برای شکل‌دهی به اخلاق و رفتار انسان‌ها در جامعه بسیار تأثیرگذار است.

قرآن برای همه قابل درک است

این پژوهشگر قرآنی در ادامه افزود:  قرآن به گونه‌ای نگارش یافته است که برای هر نوع مخاطبی قابل درک باشد. ایشان معتقد است که برای انتقال مفاهیم قرآن، باید به ویژگی‌های مخاطب توجه شود و از این رو پیشنهاد کرد که مفاهیم قرآنی به زبان ساده‌تر و با توجه به نیازهای روزمره مردم بیان شود.  

وی همچنین تأکید کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، در حوزه نشر و پخش کتاب‌های قرآنی، شاهد رشد و انفجار گسترده‌ای بودیم که به انتشار کتاب‌های قرآنی و تفسیرهای مختلف منجر شد.

کرمانی خاطرنشان کرد: بخشی از این کتاب‌ها برای مخاطبان خاص و سطح بالاتر طراحی شده‌اند و در نتیجه ممکن است برای عموم مردم چندان مفید نباشند. به گفته دکتر رضایی کرمانی، کتاب‌هایی که در زمینه‌های کاربردی قرآن مانند تربیت فرزند، زندگی خانوادگی و مسائل اجتماعی نوشته شده‌اند، می‌توانند مخاطبان بیشتری را جذب کنند و در نتیجه باید بیشتر به این نوع از مفاهیم توجه شود.

جلسات قرآن و مساجد به مفاهیم قرآن بپردازند

وی در ادامه اشاره کرد؛  مفاهیم قرآنی می‌توانند به ویژه در ماه مبارک رمضان و در جلسات قرآن‌خوانی که در مساجد و منازل برگزار می‌شود، با تأکید بر تفسیر آیات منتخب قرآن بیشتر مورد توجه قرار گیرند.

دکتر رضایی کرمانی گفت: در این جلسات، علاوه بر قرائت قرآن، باید تفسیر و توضیح آیات منتخب هم ارائه شود تا مردم بتوانند مفاهیم عمیق‌تری از قرآن برداشت کنند.

وی همچنین به اهمیت نمایشگاه قرآن اشاره کرد و تأکید کرد: این نمایشگاه باید بیشتر به جنبه‌های ترویجی و تبلیغی قرآن بپردازد.  

نمایشگاه قرآن پژوهش محور و آموزشی باشد

وی با بیان اینکه نمایشگاه قرآن باید به شکل پژوهشی و آموزشی بیشتر باشد گفت: که این نمایشگاه به دلیل گستردگی و حضور متخصصان قرآنی در آن، می‌تواند نقش مهمی در ترویج فرهنگ قرآنی و آشنایی بیشتر مردم با مفاهیم قرآن ایفا کند.

این استاد دانشگاه همچنین نمایشگاه را بستری برای معرفی مفاهیم قرآنی و برگزاری مسابقات مختلف قرآنی باشد دانست و تصریح کرد: در نمایشگاه قرآن باید توجه ویژه‌ای به مسائل مختلف قرآن در زندگی روزمره مردم صورت گیرد. در این راستا، برگزاری مسابقات قرآنی در قالب‌های مختلف و با هدف افزایش آگاهی عمومی نسبت به قرآن و مفاهیم آن می‌تواند جذابیت بیشتری برای مخاطبان ایجاد کند.

قرآن پاسخگویی همه نیازهای انسان است

وی بر این نکته تأکید کرد:  قرآن به عنوان کتابی جامع، برای هر نوع نیاز و سوال انسانی پاسخی دارد و تنها باید درک و فهم عمیق‌تر از آن داشت.

 کرمانی افزود: آیات قرآن می‌توانند به زندگی ما معنا دهند و در برابر مشکلات، ما را راهنمایی کنند. باید تلاش کنیم تا مفاهیم قرآن را در زندگی روزمره خود به کار ببریم و از آن بهره‌برداری کنیم.

گفتنی است، هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن و عترت مشهد مقدس از ۱۳ لغایت ۲۰ اسفند ماه ۱۴۰۳، در مرکز دائمی نمایشگاه های آستان قدس رضوی واقع در پارکینگ شماره یک یا ورودی باب الجواد حرم مطهر رضوی از ساعت ۱۹ تا ۲۳ برگزار می‌شود و فرصتی است برای زائران و مجاوران تا از دستاوردهای قرآنی و فرهنگی بهره‌مند شوند.

انتهای پیام/

کد خبر 1807477

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha