غبارروبی مسجد تاریخی روستای محسن آباد تایباد

مسئول نمایندگی میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تایباد گفت: مسجد تاریخی «امیر حمزه» روستای محسن آباد تایباد، هم‌زمان با پویش مردمی غبارروبی ۱۰۰ مسجد تاریخی خراسان رضوی، غبارروبی شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، نظام الدین کارگذار امروز (شنبه، ۱۸ اسفندماه) در حاشیه برگزاری مراسم غبارروبی مسجد امیرحمزه در گفتگو با خبرنگاران گفت: غبار روبی مساجد در آستانه ماه رمضان از سنت‌های نیکویی است که در آستانه ماه رمضان به صورت خودجوش و مردمی در مساجد استان انجام می‌شود. در قالب این طرح، همه ساله مردم فرش‌ها را تطهیر و شست‌وشو می‌دهند و با عطر و گلاب مساجد را برای عبادت و ضیافت ماه مبارک رمضان آماده می‌کنند.

وی بیان کرد: به همین منظور و در آغازین روزهای ماه رمضان با همیاری مردم روستای محسن آباد، آیین غبارروبی مسجد تاریخی این روستا که به نام مسجد «امیر حمزه» معروف است، انجام شد.

مسئول نمایندگی میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تایباد ادامه داد: این مسجد تاریخی که در داخل روستا قرار دارد مورد استفاده شهروندان قرار می‌گیرد و مردم به‌خوبی از این اثر تاریخی حفاظت می‌کنند.

کارگذار یاد آور شد: مسجد تاریخی روستای محسن آباد مربوط به دوره قاجار است و به شماره ۱۳۴۹۸در ۶ مهرماه۱۳۸۴در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

وی تصریح کرد: روستای محسن آباد در فاصله ۲۰ کیلومتری شمال شهر تایباد و در مسیر جاده تایباد به تربت جام واقع شده است. در ضلع غربی روستا بنایی تاریخی  مسجد قدیمی محسن آباد قرار دارد که از یادگارهای دوره قاجاریه در این روستا می باشد این بنا مشتمل بر مسجد با پوششهای گنبدی شکل و حیاط ورودی که دیوار های اطراف آن بوسیله طاق نماهایی محصور شده است.

گفتنی است، شهرستان تایباد دارای ۹۷ اثر تاریخی و ۱۸ جاذبه گردشگری است ودرفاصله ۲۲۰ کیلومتری مشهد واقع شده است.

شایان ذکر است، مسجد امیر حمزه محسن آباد متعلق به دوره قاجار است و قدمتی دیرینه دارد. این مسجد از نظر معماری و تاریخی از اهمیت بالایی برخوردار است و به عنوان یکی از آثار ارزشمند ملی ثبت شده است. مسجد امیر حمزه در ضلع جنوبی حیاط بنا شده و با پلان چهارگوش، فضایی دلنشین و آرامش‌بخش را برای نمازگزاران فراهم می‌کند. در ضلع غربی مسجد، حجره‌هایی برای تدریس و اسکان طلاب تعبیه شده است. این حجره‌ها در گذشته محل آموزش و پرورش طلاب علوم دینی بوده و نقش مهمی در ترویج معارف دینی ایفا می‌کردند.  محراب مسجد از خشت و گل ساخته شده و نمای بیرونی آن با کاهگل و نمای داخلی آن با گچ پوشیده شده است. این محراب، مکانی برای عبادت و راز و نیاز با معبود است که با ظرافت و زیبایی خاصی تزئین شده است.

کد خبر 1807487

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha