پویش "نه به تصادف" در کردستان؛ تلاشی برای کاهش آمار نگران‌کننده تصادفات

پویش "نه به تصادف" در کردستان؛ تلاشی برای کاهش آمار نگران‌کننده تصادفات است که در استان به اجرا درآمده و با همراهی ۳۳ دستگاه اجرایی به انجام می‌رسد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان کردستان، پویش "نه به تصادف" که با هدف کاهش آمار نگران‌کننده تصادفات در استان کردستان آغاز شده، تلاشی ارزشمند برای مقابله با یکی از مهم‌ترین چالش‌های حوزه سلامت و امنیت در این منطقه است.

آمار بالای تصادفات در کردستان و فوتی‌های ناشی از آن یکی از والش‌های جدی این استان است که بیشترین عامل وقوع آن خطای انسانی ذکر شده است.

حسین جعفری رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی کردستان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان کردستان، از آغاز پویش "نه به تصادف" با همکاری ۳۳ دستگاه اجرایی در استان خبر داد. این پویش با هدف کاهش آمار تصادفات از ابتدای اسفند ماه سال جاری تا ۱۵ فروردین ماه سال آینده و پایان سفرهای نوروزی اجرا می‌شود.

آمار نگران‌کننده تصادفات در کردستان

وی، با اشاره به آمار نگران‌کننده تصادفات در استان، اظهار داشت: در ۱۰ ماهه اول سال ۱۴۰۳، حدود ۲۰ درصد از ۶۷ هزار و ۱۶۹ ماموریت اورژانس مربوط به حوادث ترافیکی بوده است.

پویش "نه به تصادف" در کردستان؛ تلاشی برای کاهش آمار نگران‌کننده تصادفات

وی افزود: ۷۵ درصد از جان‌باختگان و مصدومان ناشی از تصادفات مرد و ۲۵ درصد زن بوده‌اند.

وی بیان کرد: ۷۳ درصد از فوتی‌های ناشی از تصادفات در جاده‌ها و خارج از شهرها رخ داده است.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی کردستان یادآور شد: حوادث ترافیکی، نخستین علت مرگ گروه سنی پنج تا ۱۸ سال در کردستان است، یعنی ۲۵ درصد علل مرگ برای این گروه سنی را شامل می‌شود و ۳۰ درصد علل گروه سنی ۱۸ تا ۳۰ سال تصادفات هستند.

جعفری افزود: حوادث ترافیکی، چهارمین علت مهم مرگ در تمامی گروه‌های سنی است.

عوامل موثر در بروز تصادفات

جعفری، با بیان اینکه سه مولفه راه، کاربران و خودروها در بروز این حوادث موثر هستند، سهم کاربران (عابران پیاده، رانندگان و سرنشینان خودروها، راکبان موتورسیکلت‌ها و دوچرخه‌ها) را در علل بروز تصادفات بسیار پررنگ دانست.

پویش "نه به تصادف" در کردستان؛ تلاشی برای کاهش آمار نگران‌کننده تصادفات

نقش خطای انسانی در تصادفات

وی با تاکید بر نقش خطای انسانی در بروز تصادفات، گفت: فرهنگ رانندگی و آموزش در این زمینه بسیار موثر است. باید با کمک اصحاب فرهنگ و رسانه، آگاهی شهروندان را در این زمینه افزایش دهیم.

اقدامات لازم برای کاهش تصادفات
وی اضافه کرد: رعایت نکات ایمنی توسط عابران پیاده، راکبان موتورسیکلت و دوچرخه، و سرنشینان خودروها، استفاده از کمربند ایمنی، مدیریت خستگی و خواب‌آلودگی رانندگان و ایمن سازی جاده‌ها توسط شهرداری‌ها و دستگاه‌های متولی و همچنین صبر و قانون مداری رانندگان از اقدامات اثربخش برای کاهش تصادفات است.

امید به کاهش تصادفات با اجرای پویش "نه به تصادف"

​​​​​​جعفری ابراز امیدواری کرد که با اجرای پویش "نه به تصادف" و با کمک تمامی دستگاه‌های اجرایی، شاهد کاهش حوادث رانندگی در استان باشیم.

وی بیان کرد: بیشترین تصادفات در محدوده ۳۰ کیلومتری شهرها رخ می‌دهد که بیشتر آن ناشی از خستگی و خواب آلودگی راننده است.

جعفری گفت: ایمنی و وضعیت هموار بودن مسیر جاده ها نیز در علل بروز تصادفات نقش مهمی دارد و این پویش به تمامی دستگاه‌های اجرایی نیز ابلاغ شده و در حال اجرا است.

رانندگان در شرایط هوای بارانی، توصیه های پلیس را بیشتر مدنظر قرار دهند

 رییس پلیس راهور کردستان نیز درباره رانندگی در روزهای بارانی هشدار داد و از رانندگان خواست توصیه‌های ترافیکی پلیس را بیشتر مدنظر قرار دهند.

 سرهنگ رضا همتی زاده در خصوص رانندگی در روزهای بارانی گفت: با توجه به اینکه در معابر شهرهای کردستان، شاهد بارش باران هستیم و کاهش دید کافی برای رانندگان با لغزندگی معابر، همراه است؛ توصیه می‌شود رانندگان پیش از حرکت، از سالم بودن تجهیزات خود اطمینان حاصل کنند.

پویش "نه به تصادف" در کردستان؛ تلاشی برای کاهش آمار نگران‌کننده تصادفات

وی افزود: رانندگان پیش از حرکت باید وضعیت مناسب بودن لاستیک‌ها، وسایل گرمایشی، روشنایی چراغ‌های خودرو و برف‌پاک‌کن‌ها را بررسی کنند و در صورت نیاز اقدام به تعمیر تجهیزات خودرو کنند.

رییس پلیس راهور کردستان ادامه داد: در شرایط هوای بارانی، رعایت فاصله طولی و سرعت مطمئنه در سطح معابر الزامی است و می‌توان با این اقدامات از تصادفات جلوگیری کرد.

در هوای بارانی آهسته برانید

سرهنگ همتی زاده به رانندگان کردستانی توصیه کرد: در چنین شرایطی حتما با چراغ روشن رانندگی کنید تا دیده شوید. در هوای بارانی باید آهسته‌تر و با سرعتی کمتر از روزهای معمولی رانندگی کنید.

به گفته وی، حتی رانندگان با تجربه و حرفه‌ای نیز احتمال دارد در معابر لغزنده کنترل خودرو از دست آنان خارج شود بنابراین مهم است که برای توقف به موقع و جلوگیری از برخورد با خودرو جلویی، فاصله ایمنی را رعایت کنید.

کد خبر 1807578

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha