به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان خراسان جنوبی، محمود گنجیفرد صبح امروز (۱۹ اسفند) در نشست خبری پویش ملی ایمنی و سلامت سفر ( #نه_به_تصادف) و طرح سلامت نوروزی، اظهار کرد: وقوع هر تصادف که منجر به مرگ شود بهطور مستقیم و غیرمستقیم پنج خانواده را تحت تاثیر قرار میدهد.
وی با اشاره به فوت ۲۰ هزار و ۴۵ نفر در تصادفات جادهای کشور در سال گذشته، افزود: بیشترین آمار تصادفات در شهریور ماه و اواخر اسفندماه است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: استان خراسان جنوبی بالاترین تعداد کشته تصادفات نسبت به جمعیت را در کشور دارد و در واقع ۲۰ درصد جانباختگان مربوط به پنج استان مرکزی، سیستان و بلوچستان، سمنان، خراسان جنوبی و کرمان است.
گنجیفرد با بیان اینکه سه عامل در آمار تصادفات مربوط به خطای انسانی، راهها و خودروها است، تصریح کرد: ۶۵ درصد جانباختگان مربوط به سنین ۲۱ تا ۶۰ سال است و بیشترین علل وقوع تصادفات در شهرها توجه نداشتن به جلو و استفاده از تلفن همراه است.
وی با اشاره به اینکه تصادفات علاوه بر تلفات انسانی، بار اقتصادی قابل توجهی را بر دوش کشور تحمیل میکند و ۹ تا ۱۱ درصد از بودجه کشور صرف تصادفات کشور میشود، گفت: میزان تصادفات در کشور، بیش از استانداردهای جهانی است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اینکه ۳۴۰ نفر سال گذشته بر اثر تصادفات برون و درون شهری در استان جان باختند، افزود: در مدت یاد شده ۲۴ کودک در اثر سوانح و حوادث جان خود را از دست دادند که از این تعداد ۹ مورد حوادث ترافیکی بوده اما متاسفانه این آمار در سال جاری به ۲۸ نفر رسیده است.
گنجیفرد با بیان اینکه پویش ملی ایمنی و سلامت سفر( #نه_به_تصادف) و طرح سلامت نوروزی از یکم اسفندماه در استان شروع شده و تا ۲۰ فروردین ماه سال آینده ادامه دارد، گفت: افزایش آگاهی سلامت و بهداشت هنگام رانندگی و گسترش فرهنگ رانندگی ایمن از اهداف این پویش ملی است.
وی بیان کرد: رانندگان وسایل نقلیه شخصی، کودکان به عنوان آسیبپذیرترین گروه سنی حوادث، جوانان، موتورسواران، دوچرخهسواران و سیاستگذاران و نهادهای ذیربط گروه هدف این پویش ملی محسوب میشود.
نظر شما