«مهران رجبی» در گفت وگو با خبرنگار گروه دین و اندیشه خبرگزاری شبستان در پاسخ به سوالی در مورد این مسئله که چرا فیلمها در ماه رمضان رنگ و لعاب دینی و مذهبی سابق را ندارد، اظهار کرد: اتفاقا فکر میکنم فیلمهایی که در ماه رمضان طی سنوات گذشته پخش میشد فیلمهایی شاد بودند و چندان بر پایه قرآن و مسائل مذهبی نبودند مگر برخی موارد مثل سریال «صاحبدلان» یا «زیرزمین» که رگههایی از تِم مذهبی را داشت و البته سریال «او یک فرشته بود»؛ بنابراین در ماه رمضان غالبا شاهد پخش سریالهای شاد و طنز بودیم.
این بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون ادامه داد: به نظرم این اتفاق خوبی بود که در ماه رمضان سریالهایی با رویکرد شاد و طنز از تلویزیون پخش میشد و گویی بسیاری از خانوادهها منتظر بودند تا ماه رمضان شود و سریال خوبِ طنز تماشا کنند و این نکته مهمی را برای اکنونِ ما گوشزد می کند تا سریال طنز خوب بسازیم و در ماه رمضان پخش کنیم؛ سوال اساسی در حال حاضر باید این باشد که چرا دیگر سریال طنز در این ایام ساخته نمیشود تا فضای ماه رمضان را لطیفتر از همیشه کند و تلویزیون با این سریالهای طنز نوید ماه رمضان را به مردم بدهد؟ مسئله دیگری که باید به آن توجه داشته باشیم آن است که اکنون تولیدات تلویزیونی بسیار کمتر از گذشته شده است و بیشتر کار به «ساترا» و جاهای دیگر داده شده و تلویزیون کمتر سریال میسازد مگر در مناسبتها که باید به این مسئله توجه داشته باشیم و از ساخت سریال طنز حمایت کنیم.
وی در بخش دیگری از مباحث خود در مورد ویژگیهای یک سریال طنزِ قابل قبول گفت: در وهله نخست باید توجه کنیم که طنز میتواند همه موضوعات اعم از دینی، فرهنگی، سفر، اجتماع، کودک و نوجوان و ... را در بر بگیرد؛ اما مسئلهای که اهمیت دارد، فیلمنامه خوب است تا بتوان یک داستان را به خوبی تبدیل به فیلم کرد.
رجبی در ادامه به برخی از فیلمهای دینی نظیر یوسف پیامبر(ع)، مردان آنجلس اشاره کرد و گفت: مخاطب از اثر خوب در هر ژانری استقبال میکند؛ اما همین فیلمها که اشاره کردم، داستانهای قرآنی بودند که حتی اگر بار دیگر ساخته شوند باز هم مردم نگاه میکنند و قطعا میتوان داستانهای قشنگی ساخت و برای مثال از زاویه دیگری مردان آنجلس را ساخت و داستان را روایت کرد تا وقتی که نقشهای اصلی به غار برسند.
این بازیگر در مورد نمایش مسجد در فیلمها گفت: اساسا اگر سکانس و پلانی به مسجد راه پیدا کند، باید شاخص باشد تا از این طریق بتوان مسجد را به بهترین شکل به نمایش گذاشت؛ به بیان دیگر شاهبیت تصاویر یک سریال در قالب سکانس و پلان باید داخل مسجد باشد تا رایحهای از مسجد به مشام بیننده برسد.
وی خاطرنشان کرد: من حدود ۱۴ بار نقش روحانی را بازی کردم و با سبک زندگی روحانیت آشنا هستم و واقعیت هم آن است که وقتی دیپلم گرفتم تصمیم داشتم به قم بروم تا روحانی شوم، اما نشد و روحانیت شانس آورد که من طلبه نشدم!
نظر شما