به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از تهران، روز سه شنبه ۲۱ اسفندماه به مناسبت رحلت حضرت خدیجه کبری همسر گرانقدر محمد مصطفی(ص) مراسم سوگواری در شبستان امام خمینی(ره) آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) با سخنرانی حجت الاسلام محمد جواد محمدی گلپایگانی و مداحی مداحان اهل بیت برگزار شد.
زائزان و مجاوران حرم سیدالکریم در این روز ضمن عزاداری، سالروز وفات مادر حضرت صدیقه طاهره را در کنار مضجع شریف حضرت عبدالعظیم حسنی با برگزاری سوگواری گرامی داشتند.
خَدیجَه دختر خُوَیلِد مشهور به خدیجه کبری(س) و امالمؤمنین، نخستین همسر پیامبر اکرم(ص) و مادر حضرت زهرا(س) است او قبل از بعثت با حضرت محمد(ص) ازدواج کرد و اولین زنی است که به وی ایمان آورد و همه ثروت خود را در راه نشر اسلام به کار گرفت و فداکاریهای بسیاری در راه ترویج اسلام کرد.
حضرت خدیجه (س) ۶۸ سال قبل از هجرت پیامبر در مکه چشم به جهان گشود. پدر ایشان خُوَیلد بن اسد از قبیله قریش و مادرش فاطمه دختر زائده است. وی یکی از زنان برجسته قریش بود که از دوران جوانی به تجارت پرداخت و به دلیل دور اندیشی و زکاوتی که داشت به او لقب بانوی عاقل یا بانوی بانوان قریش داده شده بود. ایشان یکی از ثروتمندترین افراد زمان خود بود که همواره به نیازمندان کمک میکرد. برخلاف مردم قبیله خود، او هرگز به بتها اعتقاد نداشت و بتها را نمیپرستید.
خدیجه کبری (س) نخستین زنی بود که دین اسلام را پذیرفت و این امر در شرایطی که پیامبر یاوری نداشت برای پیامبر بسیار ارزشمند و کمک کننده بود. ایشان به عنوان اولین بانوی مسلمان، نقش والایی در ترویج دین و فرهنگ اسلامی داشت و بانوان بسیاری از وی به عنوان یک الگوی زن مسلمان، درس آموختند.
وی بعد از ازدواج با پیامبر اسلام (ص) تمام ثروت خود را در راه اسلام هزینه کرد و کمکهای بسیاری در زمینه گسترش دین اسلام انجام داد. هنگامی که اسلام در زیر طوفان مداوم ظلم قرار داشت، حضرت خدیجه (س) محکم در کنار پیامبر خدا ایستاد و ایشان را در زمینه اخلاقی و مالی حمایت کرد. از رسول خدا (ص) نقل شده است که «هیچ مالی به من سود نبخشید، آنگونه که ثروت خدیجه (س) به من سود بخشید». بنا بر روایات اسلامی، پیامبر (ص) از اموال خدیجه (س) در راه کمک به آزادی بدهکاران، یتیمان و بینوایان استفاده میکرد.
نظر شما