وجود مفاخر زیاد علمی کشور نشان دهنده پیشینه غنی فرهنگی و تمدنی ایران است

جوادی گفت: آسمان ادبیات و مفاخر علمی و ادبی کشور ما غنی، پرستاره و درخشان است که این موضوع از توانمندی‌ها و پیشینه غنی فرهنگی و تمدنی ایران نشات می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از همدان، سید محمدرضا جوادی روز شنبه در همایش بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی و تجلیل از برگزیدگان نهمین دوره "جایزه فیروزه" افزود: باید در معرفی هرچه بیشتر مفاخر ادبی سرزمین خود از جمله شاعر بزرگ نظامی به مردم به ویژه نسل جدید به طور جدی بکوشیم.

وی با بیان اینکه حکیمانی چون نظامی گنجوی شعرای فارسی زبان هستند که اصلی‌ترین و مهمترین ادله و مستند ایرانی بودن این بزرگان است،گفت: هر از چند گاهی کشورهایی که به دنبال فرهنگ‌سازی هستند، می‌خواهند شاعران ما را مصادره کنند، در حالی که ایران قدیم بسیار وسیع‌تر از محدوده جغرافیایی امروز بوده و در پیشینه فرهنگ کشور ما شرایطی وجود داشته که چنین بزرگانی رشد یافتند.

جوادی همچنین با تاکید بر اینکه ادیبانی چون نظامی در ایران رشد پیدا کرده‌اند و ما باید به معرفی آنها و اثبات این موضوع بپردازیم،گفت: در این راستا چند سالی است که برگزاری سلسله همایش‌های نظامی گنجوی در نقاط مختلف ایران از جمله همدان برنامه‌ریزی شده است.

مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان با اشاره به اهمیت برگزاری بزرگداشت‌های ادیبان و شاعران کشور،افزود: ۲۱ اسفندماه امسال مراسم بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی در تالار وحدت تهران برگزار شد که برنامه‌های متعددی داشت و هنرمندان و شاعرانی از همدان نیز اجراهای خوبی در آن داشتند..

وی با اشاره به اینکه امیدواریم این گونه برنامه‌ها را بیشتر برگزار کنیم،افزود: خوشحالیم که دوباره دور جدید فعالیت‌های انجمن حافظ‌خوانی آغاز شده و امیدواریم فعالیت سایر انجمن‌ها هم که کم و بیش انجام می‌گیرد، بیشتر از پیش باشد و حال شهر و شاعران آن روز به روز بهتر شود.

بهجت فروزانفر، مسوول انجمن ادبی "پنجره" نیز در این مراسم گفت: در نشست ها و برنامه های خود به بررسی کتب شعرا از جمله آثار نظامی از جمله خسرو و شیرین و هفت پیکر پرداخته ایم.

وی با اشاره به اینکه نظامی گنجوی از مفاخر بزرگ فرهنگی و ادبی ما هستند،گفت: در فرهنگ عموم مردم این است که وقتی می‌گوییم قله‌های ادب فارسی را بیان کنید از فردوسی، مولانا، نظامی و سعدی و حافظ نام می‌برند و البته در بین این پنج نفر، نظامی مظلوم‌تر بوده است.

فروزانفر با بیان اینکه نباید اجازه مصادره شاعران ایرانی بدهیم،افزود: نظامی داستان‌سرای بی‌نظیری بوده و بزرگترین استعاره‌پرداز فارسی است و باید در معرفی بیشتر وی بکوشیم.

وی افزود: یک بررسی که تنها روی اثر "خسرو شیرین نظامی" داشتم، بیش از ۱۶۷ اثر برگرفته از نظامی با نام‌های مختلف از شاعران فارسی‌گوی ایران، عثمانی و هند و نیز شبه قاره پیدا کرد.

گفتنی است؛ در ادامه این مراسم از شاعران "لیلا عبهری و بهجت فروزان‌فر و محسن مهری، میرهاشم میری، حسن خلیلی و محمد کلافچی" تجلیل شد.

در این مراسم همچنین از مرضیه فرهادی؛ برگزیده کشوری جایزه فیروزه و مهدی وصالی منزه، فاطمه اسکاف، آتنا بیگلری و سمیه بخشیان برگزیدگان استانی جایزه فیروزه تقدیر به عمل آمد.

کد خبر 1808647

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha