خبرگزاری شبستان، گروه بین الملل: در طول ماه مبارک رمضان، مساجد و مراکز اسلامی در ایالات متحده آمریکا به مکانهایی برای محبت و ارتباط میان همه اعضای جوامع عربی و مسلمان تبدیل میشود و فضایی سرشار از معنویت در ماه مبارک رمضان در میان مسلمانان جاری است که ارزش اصیل این ماه مبارک را منعکس میکند.
با افزایش تعداد مسلمانان در شهرها و ایالتهای مختلف آمریکا، در طول ماه مبارک رمضان، رویدادهای دینی، آگاهیبخش و آموزشی متعددی برگزار میشود که به تقویت هویت و احساس تعلق به امت اسلامی در میان اعضای جوامع عرب و مسلمان در یک جامعه چند فرهنگی کمک میکند.
همچنین در طول ماه مبارک رمضان، شهرهای بزرگی مانند نیویورک، شیکاگو، لسآنجلس و هیوستون شاهد حضور گسترده در مساجد برای اقامه نماز عشاء و تراویح هستند.
جمعیتها و مراکز اسلامی نیز کمیپنهای آگاهیبخشی برای نسلهای جوانتر جوامع عرب و مسلمان، بهویژه آنهایی که در خارج از سرزمینهای خود متولد شدهاند و بزرگ شدهاند، برگزار میکنند و آنان را با آداب و رسوم و سنتهای معنوی ماه رمضان آشنا میکنند.
سفرههای افطاری دسته جمعی، یکی از ویژگیهای برجسته ماه مبارک رمضان در بسیاری از شهرها و ایالت های آمریکا است. مساجد و مراکز اسلامی هر روز میزبان ضیافتهای افطاری هستند و روزانه به صدها روزه دار به ویژه مهاجران، دانشجویان و خانوادههای کم درآمد را در مسجد دارالهجره در ویرجینیا افطاری میدهند. در واقع، بیش از هزار نفر از ملیتهای مختلف در مساجد و مراکز اسلامی گرد هم میآیند که نشان دهنده تنوع فرهنگی در ایالات متحده آمریکا است.
در همین راستا، شیخ فرحان صدیقی، امام جماعت مسجد دارالهجره گفت: سفرههای افطاری در ماه مبارک رمضان راهی برای تقویت روحیه برادری و همبستگی و تحکیم ارزشهای اصیل اسلامی در بین اعضای مختلف جوامع عرب و مسلمان در آمریکا به ویژه در ایام ماه مبارک رمضان است.
در نیویورک، افطاری جمعی در یکی از مهم ترین میدانهای شهر، تعداد قابل توجهی از اعضای جامعه مسلمان و غیر مسلمان را به خود جذب میکند.
حسن الشامی، یکی از برگزارکنندگان افطاری، گفت که این رویدادها درک فرهنگی بین مسلمانان و جامعه آمریکا را تقویت میکند و مردم با جمع شدن در سفرههای افطاری مشترک با ارزشهای شفقت و همبستگی در اسلام آشنا میشوند.
در کالیفرنیا، سازمانهای اسلامی به طور فعال کمپینهای خیریه ای را برای کمک به نیازمندان در طول ماه مبارک رمضان سازماندهی میکنند، سبدهای حاوی مواد غذایی اولیه بین خانواده های فقیر توزیع میشود و در خیابانهای لس آنجلس و سانفرانسیسکو غذای گرم نیز میان رهگذران توزیع میشود.
در همین راستا، ساره ابراهیم، یکی از فعالان انجمنهای اسلامی در آمریکا گفت: بر اساس این واقعیت که ماه رمضان ماه رحمت و بخشش است، انجمن مایل است ابتکاراتی را سازماندهی کند که همه را بدون توجه به مذهب یا نژاد زیر یک چتر قرار دهد و در واقع به تقویت ارتباط بین اعضای جوامع مسلمان و سایرین در جامعه مسلمان چه از طریق توزیع مواد غذایی یا شرکت در کمپینهای آگاهی رسانی سلامت و خدماتکمک میکند.
فعالیتهای ماه مبارک رمضان محدود به افزایش آگاهی و فعالیتهای خیریه نیست، بلکه به حوزه فرهنگی نیز تسری پیدا میکند. مراکز اسلامی، نمایشگاهها و سمینارهایی را با هدف آشنایی جامعه آمریکا با سنتها و آداب و رسوم مرتبط با ماه مبارک برگزار میکنند.
شیخ عبدالقدوس محمد، یکی از اعضای اتحادیه مساجد و انجمنهای اسلامی در شهر ویستن سیلام، گفت که ماه مبارک رمضان در ایالات متحده آمریکا فقط ماه روزه و عبادت نیست، بلکه فرصتی برای تقویت انسجام جامعه و آشنا کردن دیگران با ارزشهای اسلامی از طریق اعمال روزمره است که نشاندهنده تساهل و همزیستی است.
وی افزود: دهه آخر ماه مبارک رمضان شاهد ازدحام جمعیت در مساجد است و مسلمانان در فضای معنوی، شب زندهداری میکنند. بسیاری از مساجد تا سحر باز هستند و برنامههای دینی و فرهنگی را برای همه گروههای سنی ارائه میدهند.
یکی از اعضای اتحادیه مساجد و انجمنهای اسلامی در ویستن سیلام، گفت: ماه رمضان مظهر روحیه انسجام اجتماعی است و مسلمانان تلاش میکنند تا سنتها و آداب و رسوم اصیل خود را با وجود دور بودن از وطن خود، حفظ کنند از طریق فعالیتها و رویدادهایی که در طول ماه مبارک برگزار می شود به تقویت تفاهم و همزیستی در میان اقشار مختلف جامعه آمریکا کمک کنند.
نظر شما