سنت‌های مرسوم ویژه ماه رمضان در موریتانی

ختم قرآن کریم وحفظ قرآن به ویژه در دهه آخر ماه رمضان، از جمله سنت‌های ریشه دار در موریتانی در ماه رمضان است.

خبرگزاری شبستان، گروه بین الملل: مردم موریتانی با اشتیاق خاصی به استقبال ماه مبارک رمضان می‌روند و در این ماه فعالیت‌های دینی بسیاری دارند و بیشتر اوقات خود  را در مساجد می‌گذارند و یکی از یکی از بارزترین رسومی که به آن پایبند هستند، ختم کل قرآن کریم در ماه مبارک رمضان است.

در طول ماه مبارک، در مساجد و «محاظر» مکان آموزش قرآن کریم در موریتانی، تلاوت قرآن طنین انداز می‌شود و مردم به صورت فردی یا گروهی قرآن را قرائت می‌کنند و یا حفظ می‌کنند.

محاظر، مکانی که در آن حفظ قرآن و مطالعات زبان عربی تدریس می‌شود، با وجود سادگی روش‌های سنتی خود، مانند تخته‌های چوبی و مرکب طبیعی، نقشی پیشرو در فارغ‌التحصیل شدن حافظان و طلاب در موریتانی دارند.

محمد سالم ولد العارف، دانشجوی موریتانیایی در این باره می‌گوید: ما مشتاقیم که قرآن کریم را در ده روز آخر ماه رمضان حفظ کنیم، زیرا ماه رمضان ماهی است که در آن اعمال نیک چندین برابر می شود. ما همچنین تمایل داریم به مساجد برویم و زمانی را به اعتکاف در آنجا بگذرانیم که این رسم خوبی است که موریتانی را متمایز می‌کند.

محمد احمد آمباله، شیخ محظره، گفت: موریتانی‌ها به این رسم علاقه مند هستند زیرا از نسلی به نسل دیگر منتقل می‌شود، زیرا آنها قرآن را در کنار سیره پیامبر (ص) حفظ و مطالعه می‌کنند.

سنت‌های مرسوم ماه رمضان در موریتانی

وی افزود: آداب و رسوم دینی خاصی برای هر فصل در این کشور وجود دارد که به طور مثال در ماه مبارک رمضان، موریتانی‌ها به حفظ قرآن می‌پردازند و در ماه میلاد پیامبر اکرم (ص) به مطالعه سیره پیامبر(ص) می‌پردازند.

این شیخ محظره تاکید کرد که جامعه موریتانی عمیقاً با قرآن کریم پیوند خورده است و بزرگسالان به تلاوت کودکان گوش می‌دهند. در ماه رمضان همه برای ختم قرآن کریم گرد هم می آیند و برخی ترجیح می‌دهند در مساجد معتکف شوند و خود را وقف حفظ و تلاوت قرآن کنند.

ختم کامل قرآن در ماه رمضان

عبدالله محمد زکریا، امام جماعت یکی از مساجد نواکشوت، گفت: مردم مشتاقند قرآن کریم را در این ماه ختم کنند و برخی با ائمه در نماز تراویح و برخی دیگر به صورت انفرادی این کار را انجام می‌دهند.

زکریا تصریح کرد: قرآن با ماه روزه عجین است و قرآن در شب قدر نازل شده است و به همین خاطر موریتانی‌ها عادت دارند در ماه رمضان به ویژه در ده روز آخر آن را چندین بار ختم کنند و این به یک رسم مشهور در موریتانی است.

وی ادامه داد: برخی ترجیح می‌دهند قرآن را در مساجد بخوانند و برخی دیگر حفظ قرآن را در مدارس زیر نظر شیوخ انتخاب می‌کنند و دانش آموزان به نوبت قرآن را ختم می‌کنند. با این حال، اکثریت به دلیل فضای معنوی که تشویق به تلاوت و تدبر است، ترجیح می‌دهند آن را در مساجد حفظ کنند.

کد خبر 1810085

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha