به گزارش خبرگزاری شبستان په نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج، بسیاری از فقهای اهل سنت معتقدند که اعتکاف سنت مؤکده است و پیامبر (ص) هر سال دهه آخر رمضان را معتکف میشد. زمان اعتکاف نزد اهل سنت معمولاً در دهه آخر ماه رمضان است، یعنی از شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان (پس از غروب روز بیستم) شروع میشود و تا پایان ماه رمضان و رؤیت هلال عید فطر ادامه دارد.
اعتکاف در مسجد النبی(ص) به علت فضیلت و جایگاه خاص مسجد از سنتهای رایجی است که هر ساله با حضور هزاران نفر از مسلمانان از سراسر جهان برگزار میشود.
البته حضور معتکفین صرفاً با نامنویسی و دریافت مجوز از اداره امور مسجدالنبی(ص) شدنی است و معمولاً در مکانهای مخصوص برای مردان و زنان برگزار میشود.
بنا بر این گزارش ، سازمان کل رسیدگی به امور مسجد النبی (ص) از ارائه ۱۲ خدمت میدانی ویژه برای ۴ هزار معتکف از ۱۲۰ ملیت مختلف در ایام اعتکاف خبر داده است. این معتکفین در ۴۸ نقطه مشخص در صحنهای مسجد النبی(ص) مستقر شدهاند و تا پایان ماه مبارک رمضان، ایام خود را صرف عبادت، نماز، ذکر، تلاوت قرآن و دعا می کنند.
بر اساس اعلام این سازمان، خدمات ارائهشده شامل توزیع وعدههای غذایی روزانه، تأمین آب آشامیدنی (سقیا)، خدمات بهداشتی و شخصی، ترجمه به چندین زبان، نصب نمایشگرهای آموزشی و راهنمایی، تأمین کمدهای نگهداری وسایل، ارائه خدمات درمانی و امدادی اولیه، فراهمسازی لوازم خواب و استراحت، خدمات شستوشوی لباس، ایستگاههای شارژ تلفن همراه و اهدای کیفهای شخصی حاوی وسایل مورد نیاز معتکفین و دستبند مخصوص به منظور تسهیل تردد در محلهای اعتکاف است.
همچنین این سازمان بر ضرورت پایبندی معتکفین به مقررات تأکید کرده و از آنها خواسته است تا با بهرهگیری از فرصت معنوی اعتکاف، اوقات خود را به نماز، ذکر و سایر عبادات اختصاص دهند.
از دیگر توصیهها میتوان به حفظ آرامش و سکوت، رعایت نظافت مسجد، استفاده از لباسهای مناسب و معطر، قراردادن وسایل شخصی در کمدهای تعبیهشده، رعایت محل تعیینشده بر اساس شماره، رعایت نکات بهداشتی و ایمنی هنگام تردد، و پرهیز از ورود مواد غذایی، وسایل غیرمجاز، برگزاری کلاس یا پذیرش بازدیدکننده و آوردن کودکان به مکان اعتکاف اشاره کرد.
نظر شما