به گزارش خبرگزاری شبستان از فارس، شبستان مسجد، غرق در نور بود. بوی مهر و همدلی در هوا پیچیده بود و گوشهای از خانه خدا، نه برای نماز که برای درمان، آماده شده بود. کودکی با چشمانی پر از کنجکاوی به دندانپزشکی که ماسک بر صورت داشت، نگاه میکرد و مادری با چادر مشکی، آرام و امیدوار در کنار فرزندش نشسته بود.
صدای آرام پزشک، دردها را تسکین میداد و دستان پرمهرش، زخمی کهنه را درمان میکرد. اینجا، مسجد میانشهر فسا بود؛ جایی که در سایه رمضان، دستهای مهربانی برای التیام دردها به هم گره خورده بودند.
در این روزهای بهاری که عطر رمضان در کوچهپسکوچههای شهر پیچیده، لحظات زیبایی از همدلی و خدمترسانی رقم میخورد. در یکی از این حرکتهای جهادی، بچههای مسجد قمر بنیهاشم شهرستان فسا بار دیگر ثابت کردند که مسجد، مأمن مهر و مهربانی است.
نوروزی متفاوت در میانشهر
این گروه که در کنار فعالیتهای تربیتی خود، خیریه «پناه» را نیز با همکاری خیرین و همت جوانان دغدغهمند مدیریت میکند، تصمیم گرفتند امسال در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان، خنده و آرامش را بر لبان خانوادههای کمبرخوردار بنشانند. اقدامی که با برپایی یک مطب دندانپزشکی صلواتی در مسجد امام حسین(ع) میانشهر، جلوهای از همبستگی و انساندوستی را به تصویر کشید.
در روزهایی که بسیاری در تدارک سفرهای نوروزی هستند، این گروه جوان و پرانرژی، دغدغهای جز خدمت به مردم نداشتند. با همکاری دندانپزشکان نیکوکار، تجهیزات لازم در شبستان مسجد مستقر شد و بیماران یکی پس از دیگری روی صندلیهای دندانپزشکی نشستند تا بدون نگرانی از هزینههای سنگین درمان، دردهایشان التیام یابد.
صندلی دندانپزشکی، کرسی مهربانی
چهرههای معصوم کودکانی که با ترس و امید روی صندلی دندانپزشکی مینشستند، لبخند آرامش والدینی که دیگر نگران هزینههای درمان نبودند، و تلاش بیوقفه پزشکانی که بیمنت و با عشق کار میکردند، همه و همه صحنههایی بود که شکوه این حرکت جهادی را دوچندان میکرد.
این اتفاق نشان داد که مساجد میتوانند پایگاهی برای کمک به نیازمندان، مرکزی برای رفع دغدغههای مردم و سنگری برای جهاد اجتماعی باشند. همانطور که در دوران دفاع مقدس، مساجد پشتیبان رزمندگان بودند، امروز نیز میتوانند پایگاهی برای رفع محرومیتهای اجتماعی باشند.
درمان بیمنت، لبخند بیپایان
طرح مطب دندانپزشکی صلواتی، نمونهای از ظرفیتی است که میتواند در دیگر مساجد نیز اجرایی شود. چراکه در بسیاری از شهرها و روستاها، خانوادههایی هستند که به دلیل مشکلات مالی، قادر به درمان دندانهایشان نیستند.
این اقدام، نمونهای از حرکتهایی است که نشان میدهد روح همدلی و کمکرسانی، هنوز زنده است و کافی است گوشهای از مسئولیت اجتماعی خود را بپذیریم تا بتوانیم روزهای بهتری را برای همنوعانمان رقم بزنیم. مسجد میانشهر فسا در این روزها نهتنها خانه خدا، بلکه خانه امید بود؛ جایی که لبخندهای بسیاری در آن متولد شد.
این شبها در مسجد قمر بنیهاشم(ع)، عبادت تنها در قالب نماز و دعا خلاصه نمیشود، بلکه دستانی که به نیت خدمت بالا میروند و لبخندهایی که بیهیچ چشمداشتی بر لبان محرومان مینشینند، خود بزرگترین عبادتاند.
و شاید این آغاز راهی باشد که در آن، مساجد بیش از پیش، نقش خود را در درمان دردهای جامعه ایفا کنند؛ چه دردهای جسمی، چه دردهای روحی و اجتماعی.
نظر شما