خبرگزاری شبستان، گروه بین الملل: ارتش اشغالگر اسرائیل باید هدف قرار دادن روزنامه نگاران و خبرنگاران فلسطینی در غزه را با بمباران منازلشان و چادرهای کاری شان را متوقف کند
رژیم صهیونیستی این کشتار را با هدف توقف پوشش رسانهای آنها حمله به نوار غزه و جلوگیری از انتشار تصاویر نسل کشی غیرنظامیان انجام میدهد.
هدف قرار دادن خبرنگاران و روزنامه نگاران نشان دهنده قصد اشغالگران برای پنهان کردن حقیقت و اعمال سانسور رسانه ای بر جنایاتی است که علیه مردم فلسطین انجام می دهد.
از روز اول حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه، در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تا امروز، رژیم صهیونیستی بی امان خبرنگاران را مورد هدف قرار داده است.
خرین قربانیان جنایات رژیم صهیونیستی، «حسام شبات» خبرنگار الجزیره مباشر و «محمد منصور» خبرنگار فلسطین الیوم بودند که هر دو در حملات هوایی مستقیم به شهادت رسیدند.
بر اساس اطلاعات رسمی منتشر شده از سوی دفتر رسانههای دولتی در نوار غزه، تعداد شهدای روزنامه نگار فلسطینی از زمان آغاز جنگ نابودی اسرائیل در نوار غزه به ۲۰۸ نفر افزایش یافته است.
این آمار از میزان هدف قراردادن سیستماتیک اصحاب رسانه توسط رژیم صهیونیستی پرده برمیدارد، به طوری که اصحاب رسانه مدارک هویتی و جلیقههای خبرنگاری که آنها را به وضوح قابل شناسایی میکند، دارند.
با وجود محکومیتهای مکرر بینالمللی، اسرائیل همچنان از پاسخگویی درباره هدف قرار دادن روزنامهنگاران خودداری میکند و از حمایت سیاسی از برخی قدرتهای بزرگ و همچنین از ضعف مکانیسمهای پاسخگویی در دادگاههای بینالمللی بهره میبرد.
مستند کردن جنایات جنگی
«صلاح عبدالعاطی» مدیر کمیته بین المللی حمایت از حقوق مردم فلسطین (حشد)، تأکید کرد که رژیم اسرائیل به عمد خبرنگاران فلسطینی را هدف قرار می دهد تا مانع از ایفای نقششان در مستند کردن و افشای جنایات نسل کشی و مسدود کردن پوشش رسانههای از جهان شوند.
عبدالعاطی میگوید که این جنایات، از جمله هدف قرار دادن خبرنگاران و کشتار غیرنظامیان، جنایات جنگی تمام عیار و نقض جدی قطعنامههای سازمان ملل و قوانین بین المللی است؛ قوانینی که غیرنظامیان و خبرنگاران در هنگام درگیریهای مسلحانه محافظت می کند.
او از سازمان ملل متحد، فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران، فدراسیون خبرنگاران عرب و سازمانهای حقوق بشری خواست تا با تحریم رژیم اشغالگر اسرائیل، اعمال تحریمها و مجازات عاملان جنایات علیه خبرنگاران در محاکم بینالمللی، محکومیتها را به اقدامات عملی تبدیل کنند.
کشتار خونین
«تحسین الاسطل» معاون سندیکای روزنامه نگاران فلسطینی، تاکید کرد که هدف قرار گرفتن روزنامه نگاران «محمد منصور» خبرنگار فلسطین الیوم و «حسام شبات» خبرنگار الجزیره مباشر، یک جنایت جنگی هولناک است که هدف آن پنهان کردن حقیقت و ترساندن همه کسانی است که حامل پیام آزادی بیان هستند.
الاسطل میگوید که این جنایت یک رویداد یکباره یا استثنایی نیست. بلکه بخشی از سیاست سیستماتیک اشغالگران برای از بین بردن روزنامه نگاران فلسطینی است که هدف مستقیم ماشین کشتار اسرائیل شده اند، تنها به این دلیل که وظیفه خود را برای انتقال حقیقت انجام می دهند.
معاون سندیکای روزنامه نگاران فلسطینی همچنین توضیح میدهد که از ابتدای حمله، رژیم اشغالگر بیش از ۲۰۸ خبرنگار زن و مرد و کارکنان رسانهها را در بزرگترین کشتار خونین انجام شده علیه اصحاب رسانه در تاریخ معاصر، در میان سکوت مشکوک بینالمللی و همدستی شرمآور در جنایات اشغالگر، ترور کرده است.
او میگوید که هدف قرار دادن خبرنگاران یک جنایت جنگی تمام عیار است که مستلزم اقدام فوری جامعه جهانی برای پایان دادن به این جنایات است که نشان دهنده تعرض آشکار به آزادی مطبوعات و حقوق بشر است.
الاسطل از سازمان ملل متحد، دادگاه کیفری بین المللی و همه نهادهای بین المللی حقوق بشر و رسانهای خواست تا فراتر از محکومیت صرف حرکت کنند و گامهای جدی و فوری برای مجازات رژیم اشغالگر اسرائیل در قبال جنایاتش و اعمال تحریمهای بازدارنده برای پایان دادن به سیاست معافیت از مجازات که این رژیم را بر نقض مستمر تشویق میکند، برداشته شود.
مسدود کردن تلویزیون الاقصی
علاوه بر هدف قرار دادن خبرنگاران فلسطینی با موشک، تصمیم مشترک آمریکا و اروپا برای مسدود کردن شبکه تلویزیونی الاقصی که از داخل نوار غزه پخش میشود، از تمامی ماهوارهها صادر شد.
این تصمیم ایالات متحده آمریکا شامل اعمال جریمه های سنگین برای هر ماهواره ای که سیگنالهای این کانال را دریافت می کند، است. این تصمیم لاشی آشکار برای ساکت کردن و جلوگیری از پوشش رسانهای رویدادهای جاری در غزه است.
پلتفرم فیس بوک همچنین به عنوان بخشی از تلاشهایش برای مبارزه با محتوای رسانههای فلسطینی، حسابهای تعدادی از روزنامه نگاران فلسطینی را حذف کرد.
در همین حال، «سلامه معروف» رئیس دفتر رسانهای دولتی غزه، این تصمیم را همدستی با حملات اسرائیل و با هدف پنهانکردن حقیقت و جلوگیری از شنیدن درد و رنج مردم فلسطین در جهان دانست.
معروف توضیح داد که این تصمیم در زمانی اتخاذ شد که رسانههای اسرائیلی اجازه دارند سخنان نفرتانگیز و نژادپرستی را منتشر کنند که این مسئله نشاندهنده استاندارد دوگانه در برخورد با آزادی رسانهها است.
از سوی دیگر، صلاح عبدالعاطی تاکید کرد که تصمیم آمریکایی و اروپایی نقض آشکار آزادی عقیده، بیان و آزادی رسانهها است که توسط قوانین بین المللی و کنوانسیون های حقوق بشر تضمین شده است.
عبدالعاطی میگوید که این تصمیم نشاندهنده استانداردهای دوگانه بینالمللی است، به طوری که رسانههای فلسطینی در زمانی مسدود شدهاند که به رسانههای اسرائیلی اجازه داده میشود لفاظیهای تحریکآمیز علیه فلسطینیها منتشر کنند.
وی همچنین تاکید کرد که این اقدام به دنبال خاموش کردن صدای فلسطین، جلوگیری از افشای جنایات اشغالگران و تأثیرگذاری بر افکار عمومی جهانی است.
عبدالعاطی همچنین از سازمانهای بین المللی حقوق بشر و رسانه ای خواست تا بر مقامات مربوطه فشار بیاورند تا این تصمیم ناعادلانه لغو شود و آزادی مطبوعات در فلسطین تضمین شود.
نظر شما