خبرگزاری شبستان- کرمان| بررسی متون معارفی حاکی از آن است که "محبت" از جایگاه مهم و ویژهای برخوردار است تا آنجا که بر اساس حدیثی از امام صادق علیهالسلام مستند به میزان الحکمه؛ آمده است: آیا دین جز محبّت و رحمت چیز دیگری است!؟ زیرا خداوند متعال میفرماید: اگر خدا را دوست دارید از دستورات من پیروی کنید.
و اینگونه است که عشق و محبت خود انگیزه و مشوقی برای عمل به دستورات دینی است چه آنکه انسان برای محبوب و معشوق خویش آنچه او دوست دارد، همان میکند.
از طرفی در حدیث شریف نبوی مستند به بحارالانوار آمده است: هر کس بر محبّت آل محمد بمیرد شهید از دنیا رفته است؛ آگاه باشید هر کس بر محبّت آل محمد بمیرد بخشوده شده است؛ آگاه باشید هر کس بر محبّت آل محمد بمیرد با ایمان کامل از دنیا رفته است.»
این حدیث فلسفه "قل لا اسئلکم علیه اجرا الا الموده فیالقربی" را مشخص میکند که رسول رحمت و مهربانی چگونه تنها پاسخ اجر رسالت را هم به نفع امت خویش قرار داده است.
این مقدمه کوتاه بهانهای برای گفتن و نوشتن از جایگاه محبت به امام حیّ و حاضر حضرت بقیتالله الاعظم است؛ امام مهربانی که خطاب به شیعیان خویش فرمودند " ما در رعایت حال شما کوتاهی نکرده و یاد شما را از خاطر نبردهایم... "
عفت ابوحیدری از فعالان قرآنی کرمان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان شناخت امام زمان عجل الله تعالی فرجه را از جمله زمینههای محبت به آن حضرت عنوان و بیان میکند: مطلوب انسان هر چه باشد، محبت پیدا میکند و هر چه این شناخت بیشتر شود محبت هم بیشتر میشود.
وی سپس به برخی از جلوهها و مصادیق محبت به امام زمان علیهالسلام اشاره و در این باره اظهار کرد: حفظ شئونات اسلامی، تقوا و پرهیز از محرمات از جمله این جلوهها است.
وی برگزار کردن مجالسی که حضرت ولیعصر(عج) در آنجا یاد شود؛ رعایت ادب درباره امام معصوم علیه السلام، سلام دادن روزانه به حضرت، هدیه اعمال نیک یا عبادات مستحب به آن وجود مقدس را از دیگر راههای محبت به امام عصر برشمرد.
ابوحیدری همچنین زیارت امام حسین(علیه السّلام) و گریه بر سیدالشهدا علیه السلام، صدقه برای سلامتی امام زمان عجلالله تعالی فرجه و... را برخی دیگر از شیوههای محبت به امام (عجّلاللهفرجهالشریف) عنوان کرد.
وی به محبت متقابل آن حضرت نسبت به شیعیان هم اشاره و در این باره بر اساس آنچه در این باره از بزرگان و اولیای الهی نقل شده به مواردی اشاره کرد.
این فعال قرآنی هدایت و نظارت بر شیعیان، رسیدگی به مشکلات و گرفتاری آنان، دفع بلا، فریادرسی و دفاع، اجابت دعاها را از جمله جلوههای محبت امام زمان برشمرد.
وی سلام دادن حضرت به دوستداران خود و دعا برای آنان؛ شریک غم و شادی شیعیان؛ شرکت در تشییع جنازه دوستداران، شفای بیماران و... و. را جلوههای دیگری از محبت امام عنوان کرد.
وی در خصوص آثار محبت به امام زمان عجلالله تعالی فرجه آن را باعث رحمت واسعه امام بر شیعیان خواند و افزود: این محبت دعای حضرت و آمین گفتن ایشان به دعاهای ما را در پی خواهد داشت و از شیعه نیز دفع بلا میکند.
ابوحیدری در پایان مطلب ظریفی از مرحوم آیتالله حائری شیرازی را یادآوری کرد که: ((هواپیما که میخواهد فرود بیاید، باید فرودگاهش مطمئن باشد.
اگر یک هواپیمای کوچک بخواهد بنشیند، یک باند دویست متری هم کافی است؛ اما یک هواپیمای بزرگ، گاهی تا چند کیلومتر باند برای فرود لازم دارد.
چون وقتی مینشیند چرخش چند صد تن فشار روی یک نقطه وارد میکند؛ به همین دلیل باید زیرسازیاش محکم باشد.
امام زمان علیه السلام که هزار سال در پشت پرده غیبت بوده است، فرودگاهش که فرودگاه نازک نارنجی نمیتواند باشد! باید یک فرودگاه محکمی باشد تا بتواند فرود بیاید...))
نظر شما