پروژه‌های جاده‌ای کهگیلویه و بویراحمد در ۱۴۰۴ وارد مدار تکمیل و توسعه می‌شوند

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: پروژه‌های جاده‌ای استان در ۱۴۰۴ وارد مدار تکمیل و توسعه می‌شوند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، یداله رحمانی امروز در دیدار هوشنگ بازوند معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور که سید ضیاء هاشمی معاون، معاون اول رئیس جمهور و دیگر مسئولان کشوری و استانی حضور داشتند به قابلیت‌های مهم استان اشاره کرد.

رحمانی اظهار داشت: تولید و صادرات ۲۵ درصد نفت خام کشور، دارا بودن ۱۰ درصد روان آب‌ها، پتانسیل خوب در حوزه کشاورزی و وجود ۱۵۰ هزار هکتار اراضی زراعی و دارا بودن اراضی بکر باغی، گیاهان دارویی و تولید ۱۰ درصد آبزیان کشور از جمله ظرفیت‌های این استان است.

استاندار به ظرفیت استان در بخش گردشگری اشاره کرد و افزود: در گردشگری تاریخی، طبیعی و مذهبی دارای ظرفیت‌های خوبی هستیم اما با وجود این پتانسیل‌ها، هنوز آنطور که انتطار می‌رود نتوانستیم این فرصت‌ها را به فعلیت برسانیم.

رحمانی ادامه داد: دلیل آن هم این است که شاخص‌های اقتصادی متناسب با این قابلیت ها در استان نبوده و ما با دارا بودن یک درصد جمعیت کشور شش دهم درصد تولید ناخالص داخلی را داریم.

وی با بیان اینکه، سپرده‌های بانکی در استان ۲۵ صدم درصد است، گفت: اصلی‌ترین موضوعی که می‌تواند به توسعه و معرفی ظرفیت‌های استان کمک کند ارتقا شبکه راه‌ها است.

استاندار تاکید کرد که باید شبکه راه و شبکه هوایی مطمئنی برای سهولت و دسترسی در فرایند سرمایه‌گذاری داشته باشیم.
رحمانی بیان کرد با توجه به تعدد پروژه‌ها و محدودیت منابع اعتباری برای حوزه زیرساخت و عمرانی، نیازمند فعال شدن بخش خصوصی برای اتمام برخی پروژه‌ها هستیم.

استاندار خاطرنشان کرد: در سالی که مقام معظم رهبری به‌نام « سرمایه‌گذاری برای تولید» نام گذاری کردند مسئولیت‌ها سنگین‌تر شده است.

وی با اشاره به اینکه، شش هزار و ۴۰۰ کیلومتر شبکه راه های استان است گفت: چهار و ۵۰۰ کیلومتر راه روستایی،  ۲۴۰ کیلومتر بزرگراه است که عمدتا در مسیر شیراز به اهواز بوده و ۴۰۰ کیلومتر راه اصلی و بقیه هم راه فرعی است.

رحمانی به محدودیت‌ها و چالش‌ها در شبکه راه‌های استان اشاره و عنوان کرد: متصل نبودن استان  به شبکه آزاده راه‌های کشور یکی از چالش‌ها در این حوزه است.‌

استاندار ادامه داد: فرودگاه یاسوج هنوز از ظرفیت‌ و پتانسیلی که انواع پروازها را برقرار کند بهره‌مند نشده، لذا توجه به زیرساخت‌ها در حوزه حمل و نقل از مهمترین موضوعاتی بوده که در دستور کار است.

وی با بیان اینکه، پروژه‌های خوبی در اعتبارات ملی پیش بینی شده است، گفت: براساس برآوردهای اولیه در سال ۱۴۰۳ به ۶۴ هزار میلیارد تومان نیاز بود تا شبکه راه‌ها ارتقاء قابل توجهی داشته باشد که تنها در بحث اتصال به آزاده راه حداقل ۹ هزار میلیارد تومان برآورد اعتبار شده است.

استاندار افزود با وجود اینکه دولت و نظام توجه خوبی به توسعه راه‌ها در سال‌های گذشته داشته است اما به دلیل شرایط خاص و جغرافیای استان که  ۶۵درصد شیب بالای ۱۵ درصد است، باعث شده سرانه طرح‌های عمرانی چندین برابر کشور باشد.

به گفته وی، هنوز نتوانستیم شبکه راه مطمئنی داشته باشیم و نیازمند توجه دولت به ویژه وزارت راه و شهرسازی و شرکت زیرساخت برای ارتقاء راه‌های استان هستیم.

رحمانی با اشاره به اینکه، اتصال استان به آزاد راه شیراز - اصفهان از مطالبات مهم مردم است، گفت: اتصال به آزادراه مسیر ۷۱ کیلومتری محور یاسوج_اقلید را به ۵۱ کیلومتر کاهش می‌دهد.

استاندار در ادامه به محور پاتاوه به دهدشت اشاره و عنوان کرد: این محور پس از سال‌ها توسط رئیس جمهور شهید افتتاح شد و گره‌گشا بود اما هنوز برخی از نواقصات مرتفع نشده و همین امر موجب افزایش تصادفات رانندگی در این محور شده است‌.

رحمانی تاکید کرد: محور بابامیدان-گچساران-خیرآباد نیازمند تکمیل است و محورهای دیگر استان به سمت اصفهان و شیراز نیازمند توجه ویژه است.

استاندار به کمربندی یاسوج هم اشاره کرد و گفت: ۱۱درصد تصادفات و تلفات رانندگی استان در این محور است و بیش از ۲۰ سال است که پروژه کمربندی یاسوج به طول ۱۴ کیلومتر آغاز شده است.‌

وی خاطرنشان کرد: کمربندی یاسوج برای تکمیل نیازمند ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار است.

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور هم گفت: توسعه زیرساخت‌ حمل و نقل از مطالبات کهگیلویه‌وبویراحمد است و می‌تواند ۱۰ تا ۱۵ درصد هزینه‌ها را کاهش دهد.

هوشنگ بازوند تصریح کرد: این استان از نبود زیرساخت‌های حمل و نقل رنج می‌برد که در تولید، اشتغال و صنعت گردشکری اثر منفی می‌گذارد.

کد خبر 1810497

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha