خبرگزاری شبستان_استان مازندران_مریم نظری؛ بهار، فصل نشاط و خرمی زمین است و فصلی است که زمین در شرایط تازه و جدیدی قرار گرفته و حیات دوباره می یابد.
اگرچه در قرآن به صراحت از بهار سخن گفته نشده است اما نوشتن زمین و درختان و وجود سبزه و آب و حیات دوباره بیانگر زندگی جدید در طبیعت و بهار طبیعت و پی بردن به قدرت خداوند است.
چنانچه خداوند در آیاتی از قرآن می فرماید: «وَاخْتِلاَفِ الَّیْلِ وَالنَّهَارِ وَمَآ أَنزَلَ اللَّهُ مِنَ السَّمَآءِ مِن رِّزْقٍ فَأَحْیَا بِهِ الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِهَا وَتَصْرِیفِ الرِّیَاحِ آیَاتٌ لِّقَوْمٍ یَعْقِلُونَ»؛ و شب و روز که در پی یکدیگرند و آنچه از روزی که خداوند از آسمان فرو فرستاده و زمین را به واسطه آن بعد از پژمردگیاش سبز و زنده نموده است و گردش بادها، برای کسانی که تعقّل کنند نشانههایی از قدرت الهی است.
* سیزده بدر و آداب و رسوممازندرانی ها
طاهری یکی از شهروندان مازندرانی به خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان مازندران گفت سیزده بدر و روز طبیعت یکی از سنت ها و آداب باقی مانده از ایران باستان است که بزرگداشت آن به دور از خرافه گرایی و آسیب هایی که وجود دارد، می تواند نوعی نگرش در طبیعت و خداشناسی باشد.
در مازندران هم در روز طبیعت، رفتن به طبیعت و گره زدن سبزه و استفاده از غذاها یا سبزیجات مخصوص در طبیعت، رسمی که از گذشتگان برجای مانده است و در برخی مناطق این استان رسم است که عصر سیزده بدر قبل از برگشت به خانه باید سنگی را برداشته و به آب پرت کنند وبگویند:" سیزده بدر چهارده بجاش" تا بنابر اعتقادات شان سنگینی و سختی روز سیزده را به روشنی آب داده و وارد روز چهارده شوند.
گره زدن سبزه هم از جمله آداب است که افراد زندگی خود را با طبیعت گره می زنند و رسمی از گذشتگان است که دختران دم بخت در روز سیزده بدر سبزه گره می زنند تا سال بعد ازدواج کنند و بختشان باز شود.
*روز طبیعت و نگاه معرفتی انسان به خلقت
حجت الاسلام محمدصادق مطهری فرد-کارشناس مسائل دینی و فرهنگی و دبیراجرایی ستاد رسیدگی به امور مساجد شهرستان نکا در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان مازندران اظهار کرد: حضور در دل طبیعت، مایه آرامش و نشاط است و تاکید فراوان به این مهم شده است و این در حالیست که معصومین(ع) هزار سال پیش این مهم را به مردم روزگار خود توصیه کردند و در کلام معصومین به بودن در دل طبیعت، نگاه به آب جاری و سبزه و هوای پاک توصیه شده است.
وی افزود: در همین راستا و براساس روایات، حضرت امام صادق(ع) که می فرمایند: «لاتَطیبُ السُکنی إلّا بِثَلاثٍ : الهَواءِ الطَّیِّبِ وَ الماءِ الغَزیرِ العَذبِ و الأرضِ الخَوّارَةِ»؛ زندگی با سه چیز خوش می شود: هوای پاک، آب فراوان گوارا و زمین نرم و سست و همچنین در کلام امام موسی کاظم(ع) آمده است که در شمارش اموری که چشم را روشنی می بخشد نگاه به سبزه و همچنین نگاه به آب جاری مهم است.
دبیراجرایی ستاد رسیدگی به امور مساجد شهرستان نکا یادآور شد سیزده به در جدای از اینکه شادی و نشاط در دل طبیعت است، در واقع نگاهی به جهان خلقت است که بدانیم زمین مرده کمتر از یکماه گذشته امروز به طبیعتی بکر تبدیل شده است.
حجتالاسلام مطهری فرد گفت: بودن در طبیعت نگاهی ژرف تر از گذشته به خلقت پیدا خواهیم کرد و با گردش در طبیعت و تامل در آن در واقع می توان برای ادامه راه زندگی با نگاه به طبیعت و خلقت برنامه ریزی کرد.
* آمادهباش یگان حفاظت از منابعطبیعی در طبیعت مازندران
حسینعلی محمدی_ مدیرکل مدیریت بحران مازندران در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان مازندران، اظهار کرد: باتوجه به روز طبیعت و حضور مسافران و گردشگران در مناطق جنگلی و تفریحی استان مازندران گشت های مختلف در جنگل های هیرکانی انجاممی شود.
وی افزود: یگان حفاظت از منابعطبیعی در آماده باش کامل در مازندران است.
مدیرکل مدیریت بحران مازندران یادآور شد: ۲۳۶ گشت یگان حفاظت منابعطبیعی با توجه به گرمای هوا و وزش باد گرم در آمادهباش کامل هستند تا در موارد ضروری امدادرسانی کنند.
محمدی گفت: از مردم و مسافرانی که وارد جنگل و طبیعت میشود خواهشمندیم از برپایی آتش خودداری کنند و درصورت حریق نسبت به خاموش شدن کامل آن اطمینان حاصل کنند.
محیط زیست هم در توصیه ای برای روز طبیعت و تعطیلات نوروز اعلام کرده که از شکار و صید حیات وحش و حمل هر گونه سلاح، تبر، اره و تور صیادی در دل طبیعت به شدت خودداری شود و در صورت مشاهده، هرگونه تخلف و شکار غیرمجاز مراتب را به سامانه فوریت های زیست محیطی ۱۵۴۰ گزارش داده شود.
* سیر در طبیعت و شناخت طبیعت راهی برای خداشناسی
حجت الاسلام حسین صادقی فر امامجماعت کانون فرهنگی هنری امام علی(ع) کوی مهرگان نکا هم با اشاره به سیزده بدر و روز طبیعت و ماهیت آن به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: روز طبیعت و سیزده بدر، رسمی اجتماعی به جا مانده از گذشتگان است که رفتن به طبیعت و گذراندن این روز در طبیعت مورد استقبال بسیاری از مردم است.
وی افزود: البته که دین اسلام هم با سیر و سیاحت در زمین و طبیعت مشکلی ندارد و چه بسا که در بسیاری از موارد سفارش به رفتن به طبیعت کرده که شناخت طبیعت می تواند یکی از راههای خداشناسی باشد و شناخت خداوند به قدرت، حکمت و یکتایی او بیشتر از قبل پی خواهیم برد.
امام جماعت کانون امام علی(ع) نکا اظهار کرد: سیزده بدر و روز طبیعت اگر به طبیعت آسیب نرسد، از نظر دینی پسندیده است؛ چون اساسا برخلاف آنچه که عده ای القاء کرده اند، اسلام دین غم نیست و شادی را در چارچوب خود قبول دارد، چنانچه ما در اعیاد مختلف شادی سالم داریم.
وی گفت: کانون امام علی(ع) نکا در مناسبت ها مختلف برنامه دارد و امروز هم بیکار ننشستیم و به مناسبت روز طبیعت و گرایداشت روز دوازدهم فروردین ماه هم دیدار با پدر شهید مفتح، حجت الاسلام مفتح انجام و ایشان مورد تکریم قرار گرفتند.
حجت الاسلام صادقی فر یادآور شد: دین اسلام دین شادی است و اسلام مروج غم نیست، اما با بی بندوباری و افتادن در گناه مخالف است و شادی و غم هر یک در جای خود در اسلام قابل احترام است.
به گزارش شبستان، افراد در سیزده بدر و روز طبیعت زندگی خود را با طبیعت هماهنگ می کنند تا زندگیشان همیشه سبز و شاداب باقی بماند و با بودن در طبیعت در واقع زندگی دوباره را به یاد می آورد که خود نوعی معادشناسی است و لذا بودن در دل طبیعت از نظر اسلام هم پسندیده است و اسلاممخالف شادی و نشاط سالمنیست تا از طبیعت به خداشناسی برسیم.
نظر شما