به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان مازندران، محمدعلی ییلاقی اشرفی از خیرین منطقه، فرهنگی بازنشسته و رئیس سابق شورای اسلامی شهر بهشهر است. او در دورههای اول و سوم شورای اسلامی شهر و روستا به عنوان ریاست شورای اسلامی شهر بهشهر انتخاب و مشغول فعالیت بوده است.
وی همچنین سابقه عضویت در انجمن شهر بهشهر (شورای شهر سابق) در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی را در کارنامه شهری خود دارد.
محمدعلی ییلاقی اشرفی رییس اسبق شورای شهر بهشهر که مدتی در بستر بیماری بود، شامگاه چهارشنبه ۱۳ فروردین ماه ۱۴۰۴ جان به جان آفرین تسلیم کرد.
زندگی نامه
محمد علی ییلاقی اشرفی در ۲۴ خرداد ۱۳۱۸ در بهشهر به دنیا آمد. پدر او سیفالله نام داشت و از کسبه و بازاریان قدیم بهشهر و پدربزرگ پدری وی حبیبالله معروف به شیخ حبیبالله از مذهبیون و خیرین قدیمی بهشهر و پدربزرگ مادری وی آیتالله مهدی حسامی اشرفی معروف به آقا شیخ مهدی از مدرسین حوزه و هم درس آیتالله العظمی کوهستانی در نجف اشرف بود. وی پس از طی کلاس نهم (دبیرستان) وارد دانشسرا شد و به صورت پاره وقت مراحل دانشسرای خود را در شهر گرگان سپری نمود؛ و همراه با آن در رشته ریاضی در سال ١٣٣٦ موفق به اخذ مدرک دیپلم و دبیری شد.
وی دوره ضمن خدمت دبیری خود را در مدرسه ای در روستای ریحان آباد (میان بهشهر و گلوگاه) برای مدت نزدیک به ٢ سال پشت سر گذراند و پس از آن به بهشهر بازگشته و در مدارس شهر مشغول تدریس شد. او تدریس در شهر را از مدرسه ابتدایی کمال الملک (دبیرستان امام علی امروز) آغاز و سپس در دبیرستان ١٥ بهمن و راهنمایی ابوریحان بیرونی (شهید دستغیب امروزی) ادامه داد.
ابتدای سال ١٣٥٥ سرآغاز انتقال او به اداره آموزش و پرورش شهرستان بهشهر بود و در بدو ورود مسؤولیت واحد امتحانات این اداره را عهده دار شد و تا سال ١٣٧٢ در این اداره فعالیت نمود. گفتنی است در این مدت علاوه بر مسئولیت واحد امتحانات، معاونت و سرپرستی این اداره را نیز عهده دار بود.
پس از بازنشستگی، در سال ١٣٧٣ مدرسه راهنمایی علم و ایمان را در بهشهر بازگشایی نمود و فعالیت فرهنگی خود را تا اواسط دهه ٨٠ خورشیدی در این مدرسه ادامه داد.
محمدعلی ییلاقی اشرفی همگام با فعالیتهای فرهنگی و مذهبی، بنا به جایگاه و شرایط خانوادگی، در حوزه سیاسی شهر و منطقه نیز فعال بود.
وی پیش از انقلاب و پس از فرمان و تبعید امام خمینی (ره) در سال ۱۳۴۲ خورشیدی، به همراه چندی دیگر نظیر آقایان شهید آیتالله سید عبدالکریم هاشمینژاد اشرفی، مرحوم آیتالله محمد مهدوی اشرفی (ملقب به آیتالله شاهرودی)، میر عبدالواحد بنیکاظمی، مرحوم محمدتقی راسخی لنگرودی، مرحوم حاج علی نیکخواه، مرحوم سید محمد هاشمینژاد اشرفی، مرحوم محمد اسعدی، مرحوم حاج حسن شریعتی و ... فعالیتهای سیاسی را در سطح منطقه آغاز نمودند و تا سال ١٣٥٧ با تشکیل و عضویت در انجمنهای فعال شهری و منطقهای نظیر انجمن جوانان توانستند قطار انقلاب اسلامی در منطقه را، همگام با انقلاب مردمی امام خمینی (ره) با موفقیت به مقصد برسانند؛ به نحوی که پس از انقلاب این شهر به عنوان یکی از مهمترین و اثرگذارترین شهرستانهای انقلابی منطقه نام گرفت.
پس از پیروزی انقلاب و شکلگیری دولت موقت، و پس از فرمان امام خمینی (ره) در رابطه با شکلگیری شوراها، در ٢٠ مهر ١٣٥٨ اولین انتخابات شوراهای شهر برگزار شد.
در این انتخابات حاج محمدعلی ییلاقی اشرفی به همراه چهار تن دیگر نخستین شورای شهر بعد از انقلاب بهشهر را تشکیل داده و آقای مهندس ملتی را به عنوان شهردار خود برگزیدند که طراحی و اجرای خیابان اصلی شهر ـ که پیشتر با نام خیابان گرگان از آن یاد میشده و امروزه بلوار شهید هاشمینژاد نامیده شده است ـ را میتوان به عنوان یکی از یادگاران آن زمان نام برد.
در سال ١٣٧٧ در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا به عنوان منتخب مردم بهشهر انتخاب و ریاست اولین دوره شورای اسلامی بهشهر را از زمان آغاز کار شورا در سال ١٣٧٨ برای مدت ٤ سال عهده دار شد.
او در دور دوم شورا خود را کنار کشید و در دور سوم انتخابات در سال ١٣٨٥ به اصرار جمعی از اطرافیان مجدداً در این انتخابات شرکت و دگربار بر صندلی ریاست شورای اسلامی شهر بهشهر تکیه زد.
او دارای ۶ فرزند به نامهای علیرضا، عذرا، نفیسه، معصومه، حسین و حسن است که اغلب آنها همانند حاج محمدعلی در حوزه تدریس و امور فرهنگی مشغول هستند.
به گزارش شبستان، آیین وداع و تشییع پیکر محمدعلی ییلاقی اشرفی فرهنگی خوشنام و رئیس اسبق شورای شهر بهشهر متعاقبا" اعلام می شود.
نظر شما