به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از عربی۲۱، «یوسف عطال» فوتبالیست بینالمللی الجزایری، همچنان با پیامدهای پست همبستگی خود با فلسطین پس از حوادث هفتم اکتبر روبرو است و خطر زندان قطعی در فرانسه را تا زمان صدور حکم نهایی در پایان ماه آوریل پیش رو دارد.
تأیید حکم در دادگاه تجدیدنظر
در جدیدترین تحولات این پرونده، دادستانی کل فرانسه در جلسه دادگاه تجدیدنظر خواستار تأیید حکم مجازات صادره برای عطال شد که شامل ۸ ماه حبس تعلیقی و جریمه نقدی ۴۵ هزار یورویی به اتهام تحریک به نفرت مذهبی است.
وقایع این پرونده به ۱۲ اکتبر ۲۰۲۳ بازمیگردد، زمانی که عطال که در آن زمان بازیکن باشگاه نیس فرانسه بود، ویدیویی را در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرد که در آن «محمود حسنات» خطیب فلسطینی، دعایی علیه یهودیان قرائت میکرد. دادگاه فرانسه این اقدام را تحریک به نفرت دانست.
دفاعیات عطال: «من یک فوتبالیستم، سیاستباز نیستم»
یوسف عطال در دادگاه شهر اکس-آن-پروانس در جنوب فرانسه بار دیگر بر موضع خود تاکید کرد که قصد تحریکآمیزی نداشته و همبستگی او با فلسطینیها به معنای دشمنی با یهودیان نیست.
او در دفاعیات خود گفت: من یک فوتبالیستم، سیاستباز نیستم.
وی توضیح داد که محتوای کامل ویدیو را نمیدانسته و گفت: اگر تا انتهای ویدیو را دیده بودم، آن را منتشر نمیکردم. باید محتاطتر عمل میکرد.
اصرار دادگاه فرانسه بر مجازات باوجود عذرخواهی عطال
با وجود توضیحات عطال، «والری تاورنیه» دادستان کل، بر اجرای حکم تأکید کرد و گفت ویدیوی منتشرشده تحریک واضح به نفرت است، حتی اگر به صورت غیرمستقیم باشد.
او گفت که این بازیکن به عنوان یک چهره عمومی با میلیونها دنبالکننده باید نسبت به تأثیر پستهای خود آگاهتر میبود.
از آغاز این پرونده، عطال تحت فشارهای شدیدی قرار گرفت تا جایی که بیانیه عذرخواهی منتشر کرد و نوشت: هرگونه خشونت را رد میکند. میدانم که پست من بسیاری را شوکه کرد، این قصد من نبود. عذرخواهی میکنم.
او همچنین بر اعتقاد خود به ارزشها صلح و حمایت از همه قربانیان در جهان تأکید کرد.
فشارهای سیاسی و رسانهای که به پایان دوران عطال در فرانسه انجامید
این پرونده موجی از حملات را علیه عطال به راه انداخت، تا جایی که «کریستین استروزی» شهردار نیس، در توئیتر تهدید کرد که او را از باشگاه اخراج خواهد کرد. رسانههای ورزشی بزرگ مانند اکیپ نیز خواستار مجازات شدید او شدند.
این فشارها بر مسیر حرفهای عطال تأثیر گذاشت و باشگاه نیس در تابستان ۲۰۲۴ قراردادش را فسخ کرد. همچنین این پرونده مانع بازگشت او به لیگ فرانسه شد و جنجالهای سیاسی و رسانهای، مانع انتقال او به المپیک مارسی شد.
دوری از فشارهای اروپا
پس از ترک فرانسه، عطال برای مدت کوتاهی به لیگ ترکیه رفت و سپس به باشگاه السد قطر پیوست، جایی که دور از فشارهای اروپا به فوتبال خود ادامه میدهد.
وی در انتظار صدور حکم نهایی در پروندهاش است. پرونده یوسف عطال، یکی از بحث برانگیزترین پروندههای آزادی بیان در اروپا است، به خصوص هنگامی که این مسئله مربوط به فلسطین میشود.
برخورد غرب با حامیان فلسطین
در جریان جنگ اخیر غزه، کشورهای غربی حملات گستردهای علیه حامیان فلسطین ترتیب دادند؛ به طوری که از اخراج کارمندان تا لغو قرارداد هنرمندان و اساتید دانشگاه به دلیل ابراز حمایت از غزه یا انتقاد از اسرائیل در این مدت دیده میشود. رسانهها نیز به جوسازی و تحریف گسترده علیه شخصیتهای عمومی پرداختند و تحریم به سازمانهای حقوق بشری حامی فلسطین اعمال شد.
در برخی کشورهای اروپایی و آمریکایی، تظاهرات طرفداران فلسطین به بهانه جلوگیری از تحریک به خشونت یا یهودستیزی ممنوع یا محدود شد، در حالی که بسیاری از معترضان تنها مخالفت شان با عملیات نظامی و کشتار غیرنظامیان در غزه را بیان میکردند. این رویکرد جنجالهای زیادی درباره معیارهای آزادی بیان در غرب به راه انداخته است.
نظر شما