مداح اهل بیت (ع) باید شناخت صحیح از معارف دین داشته باشد

آیت الله احمد شیخ بهایی گفت: از نظر محتوا؛ آنچه مهم می باشد این است که مداح اهل بیت (ع) شناخت صحیحی از معارف دین داشته باشد مطالبی را که در قالب شعر، نوحه و مولودی مطرح و بر زبان جاری می‌کند براساس معارف صحیح و به دور از انحراف باشد و از بیان مطلب صحیح و تکرار آن خوف نداشته باشد.

آیت الله احمد شیخ بهایی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از جنوب کرمان، گفت: حضرت زهرا (س) پس از رحلت پیغمبر اکرم (ص) و انحرافی که در امت ایجاد شد، مهم‌ترین وظیفه خود را تبیین دانستند.

نماینده مردم استان کرمان در مجلس خبرگان رهبری ابراز کرد: مردم در حد فهم خود و اطلاعاتی که از دیگران می‌گیرند می‌توانند عملکرد داشته باشند اگر این اطلاعات غلط باشد و یا فریبکاری وجود داشته باشد تصمیمات عمومی به انحراف کشیده می‌شود اینجاست که فرهیختگان و دانایان جامعه باید از طریق روشنگری مسیر را اصلاح کنند.

وی اظهار کرد: حضرت زهرای مرضیه (س) در مسیر تبیین حقایق هم خطبه مفصل در مسجد در حضور مسلمانان داشت و هم زمانی که زنان مدینه به عیادت او آمدند برای آنان مفصل سخن گفت و گره‌های کور در ذهن آنان را باز کرد و به نوعی حجت را بر آنان تمام کرد بعد از آن اگر اقدامی نکردند یا ناشی از ترس یا طمع بوده است.

آیت الله شیخ بهایی با بیان اینکه مداحی ترکیبی از چند چیز است، عنوان کرد: از نظر محتوا؛ آنچه مهم می باشد این است که شخص شناخت صحیحی از معارف دین داشته باشد مطالبی را که در قالب شعر، نوحه و مولودی مطرح و بر زبان جاری می‌کند براساس معارف صحیح و به دور از انحراف باشد و از بیان مطلب صحیح و تکرار آن خوف نداشته باشد.

نماینده مردم کرمان در مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: لازم نیست هر دفعه مطلب جدید داشته باشد تا به خاطر آن سراغ مطالب عجیب و غریب بی مدرک و سست برود.
وی با تاکید بر اینکه مداح نباید شبهه ایجاد کند، بیان کرد: مداح افراد را نسبت به مسائل اعتقادی سست نکند، عقاید انحرافی را در قالب مداحی به خورد مردم ندهد، از غلو در شأن اهل بیت (ع) بپرهیزد، آنها را از حد بندگی به حد خدایی نبرد مطالبی که سند و ریشه درست ندارد را نقل نکند، به منابع متقن و محکم استناد کند، فضایل اهل بیت (ع)؛را با بیان خوش و اشعار به مردم برساند.
آیت الله شیخ بهایی ادامه داد: همچنین یک مداح اهل بیت (ع) از نظر محتوایی باید فضایل اخلاقی سفارش به نماز و حمایت از انقلاب و نظام اسلامی و مقام معظم رهبری را در بیان خود داشته باشد، مردم را  به وحدت دعوت کند و از بیان مطالب اختلاف انگیز چه اختلافات قومی و نژادی و چه اختلافات مذهبی بپرهیزد و در بیان مطالب نگاهش به انگشت اشاره رهبری باشد.

نماینده مردم کرمان در مجلس خبرگان رهبری ابراز کرد: مداح از نظر قالب باید از شیوه‌های مناسب مجالس لهو و لعب در مداحی و مولودی و عزا بپرهیزد، گاهی در فضای مجازی و ماهواره‌ها اشعار و آوازهایی پخش می‌شود که مداح ما باید از تقلید آنها بپرهیزد.

وی تاکید کرد: همچنین مداح نباید از وسایل موسیقی مثل دف و نی در مداحی خود استفاده کند و از مسائل حرام مثل رقص و غنا و مسائلی که در شأن مجالس اهل‌بیت (ع) نیست نیز بپرهیزد، در مساجد از تکبیر، صلوات و ذکرهای مناسب استفاده کند از تلاوت صحیح قرآن و مناجات‌های اهل بیت با توجه به ترجمه بسیار می‌تواند استفاده کند و از اشعار قوی شاعران گذشته و حال به خوبی استفاده کند.

آیت الله شیخ بهایی با اشاره به ویژگی های یک مداح از نظر اخلاق و برخورد با مردم، خاطرنشان کرد: چون محبوب دل‌ها می‌شود اخلاق و رفتار او بسیار در دیگران تاثیرگذار خواهد بود بنابراین باید اخلاق و رفتار نیکو داشته باشد.

نماینده مردم کرمان در مجلس خبرگان رهبری عنوان کرد: مداح از نظر دریافت صله و پاکت به هر مقداری که به او می‌دهند اکتفا کند چانه نزند بداند که رزق و روزی و محبوبیت در دل‌ها به دست خداست.

وی اضافه کرد: تحمل اخلاق‌های گوناگون از طرف مردم را داشته باشد مخصوصاً در فضای مجازی اگر به او توهینی شد یا نقدی وارد کردند از کوره در نرود و با بزرگواری از آن عبور کند.
 
آیت الله شیخ بهایی تصریح کرد: مداح اهل بیت (ع) باید در زندگی شخصی، خانوادگی و اجتماعی خود مروج اخلاق اهل بیت باشد و  احساس نوکری اهل بیت (ع) را همیشه داشته باشد.

نماینده مردم استان کرمان در مجلس خبرگان رهبری گفت: علاوه بر این نیز مداح اهل بیت (ع) باید دائما به درگاه خدا تضرع داشته باشد که خدا او را در خدمت اسلام، انقلاب و مکتب اهل بیت (ع) توفیق بیشتر عنایت بفرماید.

کد خبر 1811212

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha