به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از الوطن، بسیاری از شهرهای تونس به خاطر میراث معنوی خود شناخته شدهاند و دارای مساجدی هستند که بازدیدکنندگان را تحت تاثیر قرار میدهند.
این مکانها علاوه بر کارکرد دینی خود منبعی از خلاقیت معماری هستند که بازدیدکنندگان از سراسر جهان را با معنویت بالا و طراحیهای ظریف خود مسحور خود میکند.
این جاذبههای گردشگری جذاب، بافت دینی و اجتماعی منطقه را تشکیل میداد که با عناصر ایمان و اتحاد نشان داده میشد.
تعداد مساجد تونس بر اساس آمار وزارت امور دینی تونس از ۵ هزار مسجد فراتر رفته است، اما برخی از آنها به خاطر میراث تاریخی خود برجسته هستند، به ویژه مسجد الزیتونه المعمور واقع در قلب شهر قدیمی تونس که در سال ۷۹ هجری قمری تأسیس شده است.
این مسجد در زمینی به مساحت پنج هزار متر مربع ساخته شده است و دارای ۹ در است و تالار درونی آن از ۱۸۴ ستون دارد که از منطقه تاریخی قرطاج آمده است.
یکی از مساجد تاریخی معروف تونس، مسجد «عقبه بن نافع» است که در شهر قیروان در مرکز این کشور قرار دارد. این مسجد بزرگترین مسجد تونس محسوب میشود. این بنا توسط عقبه بن نافع در اواخر قرن هشتم میلادی ساخته شده است. با یک سبک معماری منحصر به فرد متمایز میشود. این مسجد از بزرگترین مساجد غرب اسلامی است و در مساحتی حدود ۹ هزار و ۷۰۰ متر مربع ساخته شده است.
بزرگترین گنبد مسجد را داراست که به «باب البهو» معروف است و با ۳۲ ستون از سنگ مرمر نفیس با حکاکیهای عجیب و تزئینات مختلف به معماری نفیس خود متمایز است.
یکی از مساجد معروف تاریخی تونس، «مسجد جامع کبیر» در شهر ساحلی سوس است که در سال ۲۳۷ هجری قمری به دستور شاهزاده اغلبی، ابوعباس محمد ساخته شد و چندین بار مرمت و تغییر یافته است.
در وسط جزیره جربه «مسجد جامعبن فاضلون» قرار دارد که یکی از بناهای تاریخی این جزیره به حساب میآید.
در شهر تستور در ایالت باجه در مرکز تونس، «مسجد جامع» یا مسجد ساعت معکوس قرار دارد که توسط مهندس اندلسی محمد تگرینو بین سال های ۱۶۱۰ تا ۱۶۳۰ میلادی ساخته شده است.
نظر شما