فتح باب «حکمت‌خوانی نهج‌البلاغه در شنبه‌های با کتاب» از کانون فرهنگی هنری الجواد کرمان

کانون فرهنگی هنری الجواد علیه السلام وابسته به مسجد سیدالشهداء خیابان مدیریت به عنوان کانون پیشتاز در ترویج فرهنگ کتابخوانی و موفق در اجرای طرح «شنبه‌های با کتاب» کانون‌های مساجد تغییری در رویکرد خود متناسب با فرمایش رهبری انجام داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ بخشی از «فعالان فرهنگی» مخاطب مقام معظم رهبری در توصیه اخیر معظم له در خصوص مطالعه و آموزش نهج‌البلاغه، بدون شک اعضای کانون‌های فرهنگی هنری مساجد هستند؛ شبکه گسترده‌ای که چنانچه با برنامه‌ریزی دقیق و هدفمند در این مسیر گام بردارد، به طور فزاینده‌ای جامعه را با کلام مولا امیرالمؤمنین علی علیه السلام بیش از پیش و آنطور که به سطح انتظار رهبری نزدیک است؛ آشنا می‌سازد.

فتح باب «حکمت‌خوانی نهج‌البلاغه در شنبه‌های با کتاب» از کانون فرهنگی هنری الجواد کرمان

در همین راستا جدای از اقدام بدوی ستاد کانون‌های مساجد کشور که یکشنبه هفته گذشته به آن پرداخته شد و از اینجا قابل مطالعه است؛ کانون فرهنگی هنری الجواد علیه السلام وابسته به مسجد سیدالشهداء خیابان مدیریت به عنوان کانون پیشتاز در ترویج فرهنگ کتابخوانی و موفق در اجرای طرح «شنبه‌های با کتاب» کانون‌های مساجد تغییری در رویکرد خود متناسب با فرمایش رهبری انجام داد.

فتح باب «حکمت‌خوانی نهج‌البلاغه در شنبه‌های با کتاب» از کانون فرهنگی هنری الجواد کرمان

این کانون از شنبه شب(۱۶ فروردین) یکصد و هفتاد و پنجمین شنبه با کتاب با شعار «یک حکمت از نهج البلاغه» فعالیت می‌کند.

خوانش و تفسیر یک حکمت از نهج‌البلاغه در شنبه شب هر هفته مسجد سیدالشهداء کرمان با توجه به توصیه اخیر مقام معظم رهبری در توصیه به فعالان فرهنگی مبنی بر مطالعه و آموزش نهج‌البلاغه انجام می‌شود.

 منبع مطالعاتی در این طرح کتاب «درسنامه نهج‌البلاغه» (جلدهای اول و دوم-سطح متوسطه) مجموعه آموزش ترجمه و مفاهیم نهج‌البلاغه است که با حمایت ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور در مهرماه ۹۸ توسط مرکز بین‌المللی ترجمه و نشر آفاق منتشر شده است.

در شنبه‌های با کتاب کانون الجواد، حکمت‌های نهج‌البلاغه متناسب با مخاطب در حلقه‌های کودکان، نوجوانان و جوانان دختر و پسر(جداگانه) مادران، مادربزرگ‌ها، پدران و پدربزرگ‌ها خوانش می‌شود.

حجت‌الاسلام اسحاق حیدریان، امام جماعت مسجد در این باره با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری همواره تأکید ویژه نسبت به مطالعه نهج‌البلاغه و بهره‌مندی از معارف آن در زندگی داشتند؛ تصریح کرد: باید در این باره برنامه‌ای داشته باشیم.

وی در همین رابطه به سیره عجیب و قابل تأمل برخی بزرگان و اساتید اشاره می‌کند که هر روز نهج البلاغه‌خوانی دارند و این نعمت بسیار مهمی است که مؤمنین می توانند از برکات آن بهره ببرند.

فتح باب «حکمت‌خوانی نهج‌البلاغه در شنبه‌های با کتاب» از کانون فرهنگی هنری الجواد کرمان


 

حجت‌الاسلام حیدریان با یادآوری این نکته که نهج‌البلاغه مجموعه فرمایشات حضرت در طول ۵ سال حکومت ایشان است؛ تصریح کرد: گرچه فرمایشات مولا بیش از آن چیزی است که در نهج‌البلاغه توسط سیدرضی به رشته تحریر درآمده است.

 وی در این بخش از سخنانش خطاب به مدعوین شنبه‌های با کتاب به استفاده از ترجمه روان فارسی نهج‌البلاغه توجه داد و گفت: در بین علما یکی از محققینی که واقعاً در باب نهج البلاغه زحمت کشیده و عمر شریف خود را صرف کرده، مرحوم محمد دشتی است.

فتح باب «حکمت‌خوانی نهج‌البلاغه در شنبه‌های با کتاب» از کانون فرهنگی هنری الجواد کرمان

حجت‌الاسلام حیدریان ترجمه مرحوم دشتی را دارای خصوصیاتی از جمله استفاده از الفاظ روز و فهرست کاربردی برای ارتباط با نهج‌البلاغه دانست.

وی در ادامه سخنان خود نکته ظریفی را مستند به توصیه بزرگان بیان می‌کند که تجربه آن خالی از لطف نیست و آن اینکه «از مهمترین کارهای سفارش شده توسط علما برای بیمه کردن حافظه حفظ سه خطبه یا سه نامه از نهج‌البلاغه است زیراماندن  بخشی از نهج البلاغه در حافظه کمک می کند حافظه برای همیشه بیمه شود»

مربیان طرح شنبه‌های با کتاب کانون الجواد کرمان نیز از این اقدام مشترک ستاد کانون‌های مساجد استان و امام جماعت مسجد بسیار استقبال و اظهار کردند: از این پس با انگیزه بیشتری نهج‌البلاغه خوانی در مسجد پیگیری می‌شود.

منبع صدرالاشاره در این طرح اهدافی از جمله آموزش واژگان مهم و کلیدی نهج‌البلاغه، آموزش ترجمه به صورت کاربردی و کسب مهارت در این زمینه، آشنایی اجمالی با شرح و تفسیر مفاهیم و معارف نهج البلاغه و آشنایی با شیوه‌های پژوهش در نهج البلاغه و کسب مهارت در آن را برای مشتاقان آشنایی با نهج البلاغه متصور است.

برنامه‌ای مثل «حکمت‌خوانی نهج‌البلاغه در شنبه‌های با کتاب» که در حال حاضر کانون الجواد در این راستا پیشگام است؛ تأثیرات مهم و مثبتی بر مخاطبان جوان دارد؛ تاثیراتی که آشنایی با مفاهیم نهج‌البلاغه، کسب مهارت‌هایی برای موفقیت در زندگی شخصی و حرفه‌ای، تقویت حافظه و تفکر، تقویت ارزش‌ها، بینش‌ها، هویت دینی جوانان با بهره‌گیری از آموزه‌های نهج‌البلاغه و گسترش دیدگاه آنان سبت به معارف اسلامی، آشنایی با زبان و مفاهیم پیچیده از جمله آن است. 

طاهره بادامچی

کد خبر 1811276

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha