به گزارش خبرگزاری شبستان، «سیدجواد حسینی»، رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اجرای «طرح توانمندسازی و فرصتآفرینی» اظهار داشت: یکی از طرحهای محوری ما «توانمندسازی و فرصتآفرینی برای جامعه هدف بهزیستی» بوده که در مراکز شبه خانواده (نگهداری کودکان بیسرپرست و بدسرپرست) اجرا شد.
وی عنوان کرد: این طرح سه فاز توانمندسازی دارد که شامل غربالگری ویژگیهای شخصیتی و علایق شغلی نوجوانان، آموزش مهارتهای زندگی به ۱۴ تا ۱۶ سالهها و آموزش حرفههای تخصصی از ۱۷ سالگی میشود.
حسینی ادامه داد: پیش از این، بسیاری از مددجویان پس از ترک مرکز در ۱۸ سالگی، به دلیل عدم استقلال مالی و اجتماعی، مجدداً به بهزیستی وابسته میماندند. با اجرای این طرح، آنان برای زندگی مستقل آماده و وارد «فاز فرصتآفرینی» میشوند.
رئیس سازمان بهزیستی اضافه کرد: در بخش فرصتآفرینی شغلی، سال ۱۴۰۳ را با تحقق ۱۱۵ درصدی هدف اشتغالزایی شامل ۶۸ هزار فرصت شغلی از ۶۰ هزار فرصت پیشبینی شده به پایان رساندیم و تسهیلات شغلی به سمت شرکتهای تعاونی، مناطق عاری از بیکاری و مددجویان هدایت شد.
وی یادآور شد: ۵۰۰ تسهیلگر شغلی به استانها اعزام شدند تا مشاغل پایدار را برای مددجویان فراهم کنند. همچنین «صندوق ضمانت فرصتهای شغلی معلولین» با ۲۷ پست و «سامانه یکپارچه اشتغال» راهاندازی شد.
رئیس سازمان بهزیستی گفت: در فرصتآفرینی مسکن، ۱۳ هزار واحد مسکونی ساخته و به مددجویان تحویل داده شد. در حوزه زمینهسازی ازدواج نیز ۵ هزار جهیزیه کامل تهیه و اهدا شد.
وی متذکر شد: اقدام دیگر، تحت پوشش قراردادن ۹ هزار زن سرپرست خانوار روستایی و عشایری فاقد بیمه، به صورت رایگان بود. اکنون ۶۲ هزار زن سرپرست خانوار تحت پوشش بیمه اجتماعی هستند که پوشش ۱۰۰ درصدی این گروه را محقق کردهایم. این طرح با ترکیب توانمندسازی فردی و حمایت ساختاری، وابستگی مددجویان به نهادها را کاهش میدهد.
نظر شما