به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ حسین اسحاقی، دوشنبه(۱۸ فروردین) در جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان انار با محوریت برگزاری هجدهمین دوره جشنواره قرآنی مدهامتان به میزبانی این شهرستان؛ گفت: جشنواره قرآنی از اهمیت بالایی برخوردار است و باید با برنامهریزی دقیق و توجه ویژه، به شکل مطلوب برگزار شود تا شأن جامعه قرآنی شهرستان انار و استان کرمان حفظ شود.
نمادهای قرآنی؛ پیشنهادی برای تقویت برند قرآنی شهرستان انار
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان با بیان اینکه هدف اصلی جشنواره باید تربیت و شناسایی استعدادهای قرآنی استان باشد؛ افزود: امیدواریم این برنامهها در آینده با روشهایی که از کف جامعه آغاز میشود، تقویت شوند.
وی با تأکید بر اینکه شهرستان انار با سابقهای درخشان در فعالیتهای قرآنی و تعداد بالای مؤسسات فعال، این امکان را دارد که بهعنوان نمادی قرآنی شناخته شود؛ از مسئولین شهرستان تقاضا کرد برای تقویت این برند، اقداماتی نظیر طراحی المانهای قرآنی در ورودی شهر یا میادین اصلی انجام دهند.
اسحاقی همچنین طرح تلاوت نور ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور را یکی از باقیات الصالحاتی دانست که چند سال است در کشور اجرا میشود و نقش مهمی در ترویج آموزههای قرآنی دارد.
برگزاری نمایشگاه قرآن استان کرمان در اردیبهشت
وی در ادامه از برگزاری نمایشگاه بزرگ قرآن استان در اردیبهشت ماه خبر داد و از شهرستان انار دعوت کرد به صورت قدرتمند و با ارائه ظرفیتهای برجسته قرآنی خود در این نمایشگاه حضور یابد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان با افزودن این مطلب که شهرستان انار ظرفیتهای بالایی در حوزههای مختلف از جمله سینما، فعالیتهای هنری و مؤسسات قرآن و عترت دارد؛ بیان کرد: از روحیه وفاق و همدلی میان مدیران شهرستان انار باید تقدیر کرد.
اهداف شورای فرهنگ عمومی؛ از انتقال ارزشها تا تقویت تعاملات فرهنگی
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به جایگاه شورای فرهنگ عمومی و مصوبات لازم الاجرای آن تصریح کرد: کلیت شورا بر مسائل مهمی همچون انتقال ارزشهای ایرانی و اسلامی به جامعه، چه از طریق خانواده، آموزش و پرورش، نهادهای عضو شورا و چه توسط سایر برنامهها و فعالیتها تمرکز دارد.
اسحاقی ادامه داد: از جمله اهداف شورای فرهنگ عمومی، بررسی نقش هنر و رسانه در شکلدهی به فرهنگ عمومی است که این امر به عنوان یکی از وظایف اصلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محسوب میشود.
وی افزود: همچنین شورا بر مشارکت مردم در امور فرهنگی تأکید دارد و تلاش میکند از طریق همافزایی میان مسئولین، ارگانهای دولتی و دستگاههای متعدد فرهنگی که در کشور فعالیت میکنند، به هماهنگی و تعامل بیشتری دست پیدا کند.
ضرورت تدوین مصوبات کلان برای مدیریت تغییرات فناورانه
اسحاقی با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، همواره در راستای ایجاد همافزایی میان دستگاههای فرهنگی، مسئولان و دیگر افراد فعال در این عرصه تلاش کرده است؛ یکی از مأموریتهای جدید شورا را توجه به تغییرات فناورانه و بررسی اهمیت فضای مجازی عنوان کرد و گفت: این موضوع که بارها توسط مقام معظم رهبری مورد تأکید قرار گرفته، نیازمند رویکردی یکپارچه و تدوین مصوبات مناسب در سطح کلان کشور است زیرا دغدغههای مطرحشده توسط حضرت آقا نشاندهنده اهمیت و نقش برجسته فضای مجازی در آینده فرهنگی کشور است که باید بهصورت جدی پیگیری شود.
وی ادامه داد: در مدیریتهای کلان کشور اتفاقات مهمی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت علوم، و سایر دستگاههای متولی امور فرهنگی در حال رخ دادن است. امید است که در آیندهای نزدیک بتوانیم به اهداف مورد نظر مقام معظم رهبری دست یابیم.
تولید محتوا در فضای مجازی همچنان مغفول مانده است
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان با اشاره به فرمایشات اخیر رهبری در جمع مردم تبریز و تأکید معظم له بر نقش شورای فرهنگ عمومی، هنرمندان، اندیشمندان، و اساتید دانشگاه در توجه به فضای مجازی و تولید محتوا گفت: متأسفانه، این حوزه مهم، یعنی تولید محتوا در فضای مجازی، هنوز از نظر بسیاری مغفول مانده است.
وی افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تعامل با اقشار مختلف و اصناف فعال، از جمله حوزههای هنری (سینما، موسیقی، و دیگر فعالیتهای هنری)، کانونهای مساجد، مؤسسات فرهنگی هنری، و آموزشگاههای آزاد هنری، همواره توصیه و تأکید بر تولید محتوا در فضای مجازی داشته است.
اسحاقی با تصریح به این مطلب که فضای مجازی اکنون به واقعیت جامعه تبدیل شده و توجه به آن میتواند تأثیر شگرفی بر امور فرهنگی و نقش بیبدیلی در ارتقای فرهنگ عمومی داشته باشد؛ یادآور شد: در کشور تلاشهای زیادی برای حل مسائل و ارتقای فرهنگ عمومی انجام میشود؛ اما گاهی برخی فعالیتها، مانند ایجاد پویشهایی برای جلب مشارکت مردمی، با چالشهای جدی روبرو و در مقابل، مسائل منفی در جامعه سریعتر رشد میکنند و به شکل قابلتوجهی تأثیرگذار میشوند.
رفع چالش برند منفی شکل گرفته برای استان کرمان نیازمند همکاری مردم و مسئولان
وی در همین باره گفت: یکی از موضوعات مهمی که پیش از این مطرح بوده، ایجاد برندینگ برای هر شهرستان است. با این حال، متأسفانه برند استان کرمان به اشتباه با موضوع مواد مخدر گره خورده است، درحالیکه نه تولیدکننده مواد مخدر هستیم و نه توزیعکننده آن. آمارها نشان میدهند که در بسیاری از استانها میزان مواد مخدر حتی بیشتر از کرمان است، اما مظلومانه این برند منفی برای استان کرمان شکل گرفته است که رفع این برند منفی نیازمند همکاری همه مردم و نهادها است.
اسحاقی تأکید کرد: شورای فرهنگ عمومی و سایر شوراهای مرتبط باید با همافزایی و تدوین راهبردهای مناسب، این موضوع را مورد توجه قرار دهند. تبادلات فرهنگی در منطقه و ارتقای فرهنگ عمومی، هرچند فرایندی پیچیده است، اما با مشارکت و تعامل مؤثر مردم و مسئولین، میتوان به نتایج ارزشمند دست یافت.
به سمت ارتقای جشنواره مدهامتان حرکت میکنیم
وی با اعلام اینکه یکی از اولویتهای بنده، ایجاد مدیریت فرهنگی شفاف و برگزاری رویدادهای فاخر فرهنگی در استان کرمان است؛ اطمینان داد: امسال سالی پربار و همراه با رویدادهای هنری فراوان خواهد بود و اولین برنامه بزرگ، جشنواره قرآنی شهرستان انار است که به یک جشنواره فاخر تبدیل شده و انشاءالله تلاش خواهیم کرد که در سالهای آینده این جشنواره با تغییرات سازندهای همراه شود و به سمت برگزاری جشنواره قرآنی بزرگتری در شهرستان انار پیش رود.
برند شهرستان انار بر محور فعالیتهای قرآنی تعریف شود
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان پیشنهاد داد: برند شهرستان انار بر محور فعالیتهای قرآنی تعریف شود؛ زمانی که بنده بهعنوان کارشناس قرآنی در ارشاد فعالیت داشتم، شاهد بودم که بیشترین تعداد مؤسسات فعال در این حوزه، در شهرستان انار و رفسنجان قرار داشتند که این نشاندهنده ظرفیت عظیم انار در این حوزه است.
وی افزود: از شهردار محترم تقاضا دارم برای تثبیت این برند، اقداماتی نظیر طراحی المانهای قرآنی در ورودی شهر یا یکی از میادین اصلی شهر انجام شود. حتی میتوان لوگوی جشنواره را بهعنوان یک المان برجسته در شهر بهکار برد. این اقدام میتواند به تقویت هویت فرهنگی شهرستان کمک شایانی کند و پیام "به شهر قرآنی انار خوش آمدید" را به زیبایی به بازدیدکنندگان منتقل کند.
پیشرفتهای چشمگیر حوزه فرهنگ و هنر امکانپذیر است
اسحاقی گفت: این قول را به مردم عزیز استان کرمان میدهم که در چهار سال آینده، شاهد پیشرفتهای چشمگیر در حوزه فرهنگ و هنر خواهیم بود، بهگونهای که کرمان جایگاه برجستهای در سطح کشور کسب کند؛ این امر با توجه به ظرفیتهای بزرگ موجود در استان، نظیر مفاخر، شخصیتهای برجسته، هنرمندان شناختهشده در رشتههای مختلف هنری و زیرساختهای فرهنگی و هنری، کاملاً امکانپذیر است.
وی افزود: در مورد روز انار، پیگیریهای لازم انجام خواهد شد و این موضوع را به شورای فرهنگ عمومی کشور پیشنهاد خواهیم داد تا مجوز لازم برای این رویداد باشکوه دریافت شود؛ زمان پیشنهاد شده بسیار مناسب بوده و با برنامهریزی دقیق، هفته فرهنگی شهرستان انار میتواند تبدیل به یک فرصت بزرگ برای ارتقای فعالیتهای هنری، فرهنگی و اجتماعی شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان خاطرنشان کرد: شهرستان انار ظرفیتهای فرهنگی و هنری بسیاری دارد که میتوان از آنها در قالب برنامههای جذاب و نوآورانه بهره برد؛ این شهرستان موقعیتی استثنایی دارد زیرا در مسیر کریدور شمال و جنوب کشور و بین تهران و بندرعباس قرار گرفته و بسیاری از مسافران از این منطقه عبور میکنند و این شرایط فرصتی طلایی برای معرفی شهرستان انار بهعنوان اولین برند قرآنی استان کرمان به وجود میآورد.
نظر شما