به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از آناتولی، یک منبع رسمی فلسطینی از تصمیم ارتش رژیم صهیونیستی برای اخراج شیخ معتز ابوسنینه، امام و خطیب مسجد ابراهیمی در شهر الخلیل در جنوب کرانه باختری، ساعاتی پس از بسته شدن بخشهایی از مسجد ابراهیمی خبر داد.
شیخ جمال ابوعرام، مدیر اوقاف فلسطین در الخلیل گفت: کارمندان مسجد ابراهیمی از این اقدام رژیم صهیونیستی با قفل و زنجیر کردن درهای اتاق های داخلی مسجد از جمله اتاق اذان و اداره اوقاف غافلگیر شدند.
وی افزود: یک کارمند مسجد ابراهیمی به مدت ۱۴ روز از ورود به مسجد محروم شد و شیخ معتز ابوسنینه، امام جماعت و خطیب مسجد ابراهیمی و یکی دیگر از کارکنان این مسجد بیش از ۵ ساعت بازداشت شدند و پس از آن حکم محرومیت ۱۵ روزه ورود به مسجد ابراهیمی برای آنها صادر شد.
یک مسئول فلسطینی، این اقدام اسرائیل را ادامه راهبرد اشغالگران برای کنترل تمام بخشهای محوطه مسجد ابراهیمی دانست.
وزارت اوقاف و امور دینی فلسطین در بیانیهای گفت: قفل کردن برخی از اتاقهای مسجد ابراهیمی را «سابقهای خطرناک» دانست که با هدف تضعیف علنی حاکمیت آن صورت گرفته است.
در این بیانیه به نقل از شیخ ابو اسنینه آمده است: «تمام مقامها و رواقهای مسجد ابراهیمی متعلق به اوقاف اسلامی است که بر آنها حاکمیت و اختیار قانونی دارد.»
ابوسنینه قفل کردن درهای مسجد ابراهیمی را حمله آشکار و جدی به حرمت این مکانها دانست و گفت که به هیچ عنوان و به هیچ وجه نباید آن را نقض کرد. هنوز مقامات اسرائیلی در این مورد اظهار نظری نکرده اند.
بر اساس بیانیه وزارت اوقاف فلسطین، رژیم صهیونیستی در ماه رمضان از بازکردن تمام راهروهای مسجد ابراهیمی به روی نمازگزاران در ماه رمضان به ویژه در عید فطر، شب قدر و جمعهها خودداری کرد.
در سال ۱۹۹۴، اسرائیل مسجد ابراهیمی را تقسیم کرد و ۶۳ درصد از مساحت آن را به یهودیان از جمله اتاق اذان و ۳۷ درصد را به مسلمانان اختصاص داد. این اقدام پس از قتل عام توسط یک شهرک نشین یهودی که منجر به کشته شدن ۲۹ نمازگزار فلسطینی شد، اتخاذ شد.
پس از تقسیم مسجد بر اساس تصمیم کمیته تحقیقی که در آن زمان توسط اسرائیل تشکیل شده بود، تصمیم گرفته شد که مسجد تنها برای ۱۰ روز در سال به طور کامل به روی مسلمانان باز باشد، جمعه ها در ماه رمضان، شب قدر، عید فطر و عید قربان، شب معراج، میلاد پیامبر اسلام و سال نو که امسال این اتفاق نیز نیفتاد.
مسجد ابراهیمی در شهر قدیمی الخلیل همچنان تحت کنترل اسرائیل است و تقریباً ۴۰۰ شهرک نشین در آنجا زندگی میکنند که توسط تقریباً یک هزار و ۵۰۰ سرباز اسرائیلی محافظت میشود.
نظر شما