این مسجد و بچه‌هایش رکورددار اردوهای راهیان نور در کشورند

بچه‌های کانون فرهنگی هنری «شهید محمدیانی» سبزوار از سال ۷۴ و قبل از اینکه واژه اردوهای راهیان نور مصطلح و برگزاری آن مرسوم شده باشد، اردوهای بازدید از مناطق جنگی جنوب و «میثاق با شقایق ها» را راه اندازی کرد بودند و حالا ۳۳ سال است که این اردو بخشی از برنامه ثابت هرساله آنها شده و از این حیث می توان آنها را رکوردار این اردوها دانست.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «راهیان نور»؛ اردویی که بیش از ۳۰ سال است مجالی شده برای آشنایی نسل جدید با دفاع مقدس و فرهنگ شهادت. بچه های مسجدی نیز هرزگاهی در قالب این اردوها به مناطق جنگی می‌آیند و غبار از دل می‌زدایند و کمی با حال وهوای دفاع مقدس و شور حال رزمندگان در جبهه‌های حق علیه باطل آشنا می‌شوند.  

بچه های کانون فرهنگی هنری شهید محمدیانی سبزوار نیز سالهاست اردوهای راهیان نور بخشی از برنامه ثابت هرساله آنها شده را اما شاید بتوان رکوردار این اردوها دانست.

به گفته خوشدل، مدیر این کانون، که خود از یادگاران دفاع مقدس و راویان جنگ است، حتی پیش از آنکه اردوهای راهیان نور به این شکل انجام شود و از سال ۷۴ این سبک اردو رو برای بچه های مسجدی برگزار می‌کرده و این سنت دیرینه مرهون سفری است که او برای اولین بار همراه با بچه های مسجدی به جنوب داشت و اتفاقات جالبی که به وقوع پیوست و کلیپی که از اون پخش شد و باعث شد حتی به بیت رهبری هم کشیده شود و نظر رهبر انقلاب به این ماجرا جلب شود و با تأکید و تایید ایشان باب اردوهای راهیان نور گشوده شود. او ماجرای ایادبرام‌زاده ملقب به «بابا ایاد» در خرمشهر و یادمان شلمچه را گواه و سندی برای اثبات این ادعایش می داند.

کانونی که رکورددار اردوهای راهیان نور کشور است

میثاق ۳۳ ساله با شهدا

قدرت الله خوشدل در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد اظهار کرد: یکی از برنامه های کانون فرهنگی شهید محمدیانی سبزوار که فعالیت های آن با شهدا انس گرفته و حتی فضای کانون نیز یک موزه شهداست، برگزاری اردوی راهیان نور برای آشنایی بچه های مسجدی و خانواده های آنها با فضای ایثار و شهادت در مناطق جنگی در دوران دفاع مقدس است که امسال برای ۳۳ امین بار انجام شد.  

وی افزود: امسال نیز در قالب کاروان «میثاق با شقایق ها» که متشکل از ۴۶ نفر از نوجوانان کانون به همراه خانواده های آنها که شامل ۱۴ خواهر و ۳۲ برادر بودند، پس از شرکت در اردوی راهیان نور و بازدید از مناطق عملیاتی جنوب غربی کشور با خاطراتی ماندگار از رشادت های رزمندگان و به حرم پرآوازه جمکران مشرف و همچنین پس از زیارت در حرم حضرت دانیال پیامبر به سبزوار بازگشتند.

مدیرکانون فرهنگی هنری شهید محمدیانی سبزوار تصریح کرد: شرکت کنندگان در این اردو با گذر از مناطق تاریخی، با روایت های راویان جانباز از حماسه های هشت سال جنگ تحمیلی آشنا شدند. برنامه های این کاروان ترکیبی از بازدید های میدانی و آموزش های مذهبی بود که با ارزش های دفاع مقدس طراحی شده بود.

کانونی که رکورددار اردوهای راهیان نور کشور است

خوشدل با بیان اینکه این اردو از تاریخ ۱۱ فروردین الی ۱۸ فروردین به مدت هفت روز برگزار شد عنوان کرد: منطقه عملیات مرصاد در کرمانشاه، نقطه ایثار در قلاویزان مهران، شرهانی در دهلران، منطقه عملیاتی  فکه، کانال حنظله و کمیل، چزابه، دهلاویه سوسنگرد، پادگان جوادالائمه، سوسنگرد، هویزه یادمان شهدا، طلائیه،  شلمچه، نهر خین، خرمشهر، آبادان، اهواز، دزفول، دوکوهه  و جمکران از مکان هایی بود که بازدید شد.

از اجرای سرود تا فوتبال و کتابخوانی

مدیرکانون فرهنگی هنری شهید محمدیانی سبزوار تصریح کرد: در این اردو برنامه های هنری نیز مانند اجرای سرود توسط اعضای گروه سرود کانون در یادمان‌های  شهدا انجام و برنامه های ورزشی مختلفی نیز مانند مسابقات فوتسال و والیبال برای ایجاد نشاط بین بچه ها در نظر گرفته شد.

وی ادامه داد: برنامه های فرهنگی و تربیتی متنوعی هم علاوه بر بازی‌هایی گروهی برای اعضا اجرا شد. مانند کتاب خانه سیار در اتوبوس که کتاب را به امانت می‌گرفتند و یا طرح حدیث‌خوانی با توزیع ۴۶ احادیث که هر نفر یک حدیث را هر روز دریافت و حفظ می‌کرد و باعث شد ۳۵۰ حدیث در این ایام منتشر شود، نیز همه روزه برای همه اعضا اجرا شد.

کانونی که رکورددار اردوهای راهیان نور کشور است

خوشدل بیان کرد: روایت گری، برگزاری نماز جماعت، تشکیل حلقه بصیرت، برگزاری همه روزه زیارت عاشورا از جمله برنامه های مستمر ما در این اردو بود. همچنین توجه به سلامت اعضای کاروان با برگزاری طرح تست سلامت مانند سنجش فشار خون توسط اعضای هلال احمر کانون انجام شد.  

وی ادامه داد: تمامی برنامه های اجرایی و سازماندهی همه اعضای جهت امورات تدارکات توسط خود نوجوانان عضو کانون انجام شده و کارهای خدماتی نیز توسط بچه ها و به این صورت بود که هر روز چهار نفر به عنوان «شهردار» انتخاب شده و کارها را مدیریت و انجام می‌دادند.

گزارش: علی رنگ آمیز طوسی

کد خبر 1812182

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha