خبرگزاری شبستان _ چهارمحالوبختیاری: مسجد در مکتب اهل بیت(ع) نقش برجستهای برای تربیت بر عهده دارد و اساساً پایگاه تربیت، توحید، ذکر و انسان سازی مسجد است و برای اینکه بتوانیم کارکرد تربیتی مسجد را پررنگتر کنیم و مسجد بتواند به کارکرد تربیتی خود جامه عمل بپوشاند و نقش تربیتی مسجد پر رنگ شود، باید زمینه حضور نوجوانان و جوانان را در این مکان باید بیشتر کنیم و امکان تردد، حضور، تنفس و رفتوآمد این قشر را به مسجد فراهم کنیم.
مسجد تنها محلی برای به پاداشتن نماز نبود، بلکه از آنجاکه فعالیتهای بسیاری در آن متمرکز میشد، نقشی به غایت مهم داشت. مسجد محل گردهمایی مردم، استقبال از فرستادگان دیگر بلاد، دیدار اصحاب، محل برگزاری حلقه های عبادت و علم آموزی و به طور کلی کانونی برای انجام امور بسیار مهم بوده است.
از آنجایی که هدف اصلی مسجد رساندن انسان به سمت رشد و تعالی و کمال است، زمانی میتوان به سوی کمال و سعادت حرکت کرد که فعالیتهای فرهنگی و آموزشی همراه با تولید فکر و اندیشه در دستور کار مستقیم مساجد باشد.
اهدای جوایز به نوجوانان و جوانان با برپایی مسابقات و آزمونهای مختلف، برگزاری مسابقات ورزشی، اجرای طرحهای مختلف فرهنگی در مناسبتهای مختلف و ... از جمله برنامههایی است که باید در دستور کار متولیان مساجد قرار داشته باشد.
از جمله زمینههایی که سبب گسترش حضور و تردد و رفتوآمد فرزندان به مسجد میشود، والدین هستند؛
والدین باید وقتی به مسجد میروند دست بچهها را بگیرند و در برنامهها شرکت کرده و خانوادگی حضور پیدا کنند.
اگر ما و خانوادهها در انتخاب دوستان برای فرزندانمان دقت کنیم و آنها را از اهل مسجد یا افرادی که با مسجد تعامل دارند انتخاب کنیم، دوستیای که در مسجد انتخاب شده و دوستانی که از اهل مسجد انتخاب میشوند، میتوانند زمینه ساز حضور و فعالیت و نقش آفرینی نوجوانان و جوانان را در مسجد پر رنگ تر کنند.
هویت دهی و سپردن مسئولیت و فراهم کردن فرصتی برای شکوفایی خلاقیتها و توانمندیهای نوجوانان و جوانان تأثیر بهسزایی در جذب به مسجد دارد.
باید برای هویت دهی به جوانان و نوجوانان ارزش قائل باشیم و برای او نقش و کارکرد و مسئولیت اجتماعی تعریف کنیم، مانند مسئول صوت، مسئول اذان و تکبیر و پخش قرآن و توزیع کتاب و ادعیه تا مسئول چای و پذیرایی یا مسئولیت کتابخانه مسجد و مسئولیتهای مختلف، در کنار آن بستر رشد و بستر بروز و ظهور توانمندیها و استعدادهای در دل مسجد، فراهم شود، یکی از مهمترین عوامل حضور و رشد و بالندگی و شکوفایی کودکان و نوجوانان است که در دل مسجد و در فضای معنوی مسجد رخ میدهد.
کانون فرهنگی هنری منادیانحقیقت، مسجد حضرت صاحب الزمان(عج) شهر سودجان با مدیریت زینب شریفزاده اقدامات قابل ملاحظهای را برای کودکان، نوجوانان و جوانان انجام می دهد که آشنایی با این برنامهها خالی از لطف نیست.
وی گفت: این کانون که در مسجد حضرت صاحب الزمان(عج) روستای سودجان تاسیس شده است تا به امروز با برگزاری فعالیتهای فرهنگی و کلاسهای آموزشی مختلف محلی برای حضور پرشور نوجوانان و جوانان شده است.
شریفزاده معتقد است که اکثریت مردم شهر سودجان بر این اعتقاد هستند که مسجد حضرت صاحب الزمان(عج) این شهر به واسطه حضور پرشور و پررنگ نوجوانان و جوانان، جزء مساجد پویا و با رونق است.
مدیر کانون مسجد حضرت صاحب الزمان(عج) شهر سودجان رویکرد اصلی برنامههای این کانون را برپایی دورههای آموزشی قرآن کریم خواند و گفت: توجه به آموزش قرآن در بخشهای ترتیل، قرائت و حفظ یکی از برنامههای محوری این کانون است.
وی افزود: ایام اوقات فراغت یکی از فرصتهای مناسب در بحث برپایی مسابقات ورزشی، دورههای آموزشی، اردوهای تفریحی و زیارتی است که هر یک از این محورها با استقبال نوجوانان و جوانان همراه است.
مدیرکانون فرهنگی هنری منادیانحقیقت شهر سودجان با اشاره به اهمیت توجه به برپایی مسابقات ورزشی، عنوان کرد: یکی از رویکردهای کانون فرهنگی هنری مسجد حضرت صاحب الزمان(عج) برپایی مسابقات ورزشی است که از طرف نوجوانان و جوانان با اسقبال خوبی همراه است.
وی، حفظ و قرائت قرآن کریم ویژه کودکان، احکام، نقاشی مقدماتی، قلاب بافی، نقاشی روی سفال، خیاطی و چادر دوزی را از جمله فعالیتهای آموزشی کانون منادیانحقیقت در روستای سودجان نام برد.
شریفزاده تصریح کرد: عکاسی باگوشی تلفن همراه، آموزش زبان فارسی، آموزش ریاضی، آموزش مقدماتی کامپیوتر، سرود و کاردستی از دیگر کلاسهای در حال برگزاری کانون منادیانحقیقت در مسجد صاحب الزمان(عج) سودجان است.
نظر شما