به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، جلسه علنی مجلس شورای به ریاست محمدباقر قالیباف برگزار شد و بررسی لایحه پروتکل ارزیابی اثرات زیست محیطی فرامرزی الحاقی به کنوانسیون چارچوب حفاظت از محیط زیست دریایی دریای خزر در دستورکار نمایندگان قرار گرفت.
پس از بررسی های لازم، نمایندگان جزییات این لایحه را به تصویب رساندند که متن کامل آن را می توانید اینجا بخوانید.
بر اساس پروتکل ارزیابی اثرات زیست محیطی فرامرزی کشورهای عضو متعهد میشوند تا پیش از اجرای طرحهای بزرگ که احتمال دارد اثرات سوء فرامرزی برای سایر کشورها در منطقه دریای خزر ایجاد کنند، مطالعات ارزیابی اثرات زیست محیطی انجام داده و گزارش آن را به دبیرخانه کنوانسیون و کشورهای عضو درخواست کننده ارائه دهند و باید برنامهها و فعالیتهای توسعهای خود را به گونهای تنظیم کرده که به سلامت محیط زیست این دریا آسیب نرسد و هر گونه طرح عمرانی که موجب تخریب محیط زیست این منطقه شود در جهت حفاظت از این اکوسیستم و مدیریت آن باید متوقف و یا با ملاحظات زیست محیطی انجام گیرد.
در این ارتباط رحمتالله نوروزی نماینده مردم علی آباد کتول با انتقاد از تعللهای صورت گرفته در بهرهبرداری از فرصتهای دریای خزر، تاکید کرد: باید اقداماتی اساسی براساس کنوانسیون چارچوب حفاظت از محیطزیست دریایی دریای خزر انجام شود.
ضرورت تحول ساختاری در اقتصاد ملی
جواد موسوی نماینده مردم ماهنشان در مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود گفت: شعار امسال فراتر از یک شعار ساده، بیانگر نیاز به تحول ساختاری در اقتصاد ملی، بازتعریف نقش دولت و بخش خصوصی و توجه به مزیتهای نسبی هر منطقه در فرایند توسعه پایدار است.
عمر علیپور اقدم، نماینده مردم چالدران و ماکو در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون بهداشت مجلس نیز در نطق پیش از دستور خود گفت: دولت محترم مانع فامیلبازی در انتصاب فرمانداران و مدیران شود و ضابطه را بر رابطه ترجیح دهد و اصل را بر تقوای الهی و کاربلدی و مجربی بگذارید.
همه باید از دولت و تیم مذاکره کننده حمایت کنند
محمدقسیم عثمانی نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه انتظار میرود همگان از دولت و تیم مذاکرهکننده حمایت کنند و عدهای تندرو از ولایت سبقت نگیرند، عنوان کرد: صرف نظر از نتیجه مذاکرات ما در کشور یک نیاز اساسی داریم و آن انسجام ملی و کاهش شکاف بین مردم و حاکمیت است.
تیم مذاکره کننده نظرات رهبری را نصبالعین قرار دهد
غلامرضا میرزایی نماینده مردم بروجن در مجلس با اشاره به نامگذاری امسال گفت: حمایت از تولید و سرمایهگذاری، شعار سال و راهبرد مقام معظم رهبری برای برونرفت از شرایط سخت اقتصادی است لذا دولتمردان این موضوع را جدی بگیرند و اقتصاد کشور را از وضعیت فعلی نجات دهند.
در بخش دیگری از جلسه علنی امروز، رئیس مجلس در پاسخ به تذکر مهدی کوچک زاده درباره مذاکرات عمان و خطاب به نماینده تهران گفت: شما نمیتوانید از طرف مجلس سخن بگویید که مجلس در جریان (مذاکرات) نبوده است؛ مجلس حتما در جریان بوده است. هیچ کاری و هیچ اقدامی خارج از مسیر قانونی انجام نمیشود.
همچنین سخنگوی فراکسیون مستقلین ولایی در واکنش به اظهارات کوچکزاده با تاکید بر اینکه تاکنون مذاکرات عمان عزتمندانه بوده است، گفت: رهبری معظم انقلاب با مذاکره موافقت کردند لذا ما باید در جهت تقویت تیم مذاکرهکننده کشورمان تلاش کرده و به آنها کمک کنیم.
مهرداد لاهوتی افزود: حرف آقای کوچکزاده درست نیست؛ مقام معظم رهبری درباره مذاکره دستور دادند و موافقت کردند. در حال حاضر هم در کل کشور در این خصوص اجماع وجود دارد و تا الان هم مذاکرات عزتمندانه بوده است.
در ادامه نمایندگان مجلس، تذکرات خود با موضوع مذاکرات غیری مستقیم ایران و آمریکا در عمان را قرائت کردند.
از تیم مذاکره کننده حمایت می کنیم
سلمان اسحاقی سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نیز در تذکری تاکید کرد: اعتقاد دارم که رئیس محترم مجلس شورای اسلامی اجازه نخواهند داد تیم مذاکرهکننده از هیچیک از خط قرمزها عبور کند.
فضل الله رنجبر نماینده مردم کرمانشاه در مجلس با تاکید بر اینکه تندرویها پاسخ نمیدهد، گفت: با انسجام و وحدت و پشت سر مقام معظم رهبری از تیم مذاکرهکننده حمایت میکنیم.
باید تابع رهبری باشیم
حسن قشقاوی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز در تذکری تاکید کرد: هر مذاکرهای مراقبت نیاز دارد و موافق و مخالف دارد و باید به همه نظرها احترام بگذاریم.
امیرحسین ثابتی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به آغاز مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان اظهار کرد: اگر تحریمهای نفتی و بانکی لغو شود و ما بتوانیم به طرف مقابل ثابت کنیم که به دنبال ساخت سلاح نیستیم، میتواند توافق خوبی باشد.
احمد فاطمی نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی نیز تأکید کرد: ملت بدانند که صدای اکثریت ملت و مردم و نمایندگان مردم صدای عقلانیت، وحدت و امید است و ما به تدبیر و هوشمندی مقام معظم رهبری ایمان داریم.
براساس این گزارش، در ادامه برخی از نمایندگان مجلس درخصوص موارد مختلفی از جمله ایجاد مدرسه استعدادهای درخشان در شهرستان ملکان، توجه به انتصابات در استان ها، چالش های پیش روی صنعتگران بابت تمدید یا ثبت سفارش، حمایت از مذاکرهکنندگان، کنترل روزانه قیمت اقلام مصرفی سبد خانوار، تمرکز در انجام مصاحبههای استخدامی دستگاههای اجرایی به مسئولان و نهادهای ذی ربط تذکر دادند. همچنین نماینده لاهیجان از وجود مدارس کانکسی انتقاد کرد.
در ادامه جلسه علنی امروز با رای مجلس، کلیات و جزئیات لایحه موافقتنامه معاضدت حقوقی متقابل در امور مدنی میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری بولیواری ونزوئلا تصویب شد.
نمایندگان همچنین با تصویب کلیات و جزئیات لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به موافقتنامه استفاده مشترک از واگنها و بارگنجهای (کانتینرهای) متعلق به کشورهای مشترکالمنافع جمهوری آذربایجان، جمهوری گرجستان، جمهوری لتونی، جمهوری لیتوانی و جمهوری استونی موافقت کردند.
کلیات لایحه اصلاح تبصره ۵ الحاقی به ماده واحده قانون سرباز قهرمان هم مورد بررسی و تصویب قرار گرفت که این لایحه با نظر محمدباقر قالیباف رییس مجلس برای بررسی مجدد به کمیسیون اجتماعی ارجاع شد.
درادامه این جلسه، نایب رئیس مجلس با اشاره به سفر هیات پارلمانی جمهوری اسلامی ایران به تاشکند جهت حضور در یکصد و پنجاهمین نشست اتحادیه بینالمجالس جهانی (IPU) از ارائه گزارش مفصل این مأموریت به صحن مجلس خبر داد.
لازم به ذکر است که هفته گذشته هیات پارلمانی جمهوری اسلامی ایران به ریاست نایب رئیس مجلس با هدف شرکت در یکصد و پنجاهمین نشست اتحادیه بینالمجالس جهانی(IPU)، به شهر تاشکند کشور ازبکستان سفر کرد. اتحادیه بینالمجالس جهانی (IPU) در نقش بازوی پارلمانی سازمان ملل متحد سالانه دو اجلاس اصلی برگزار میکند که رؤسا و سایر نمایندگان پارلمانهای جهان در آن به تبادل نظر و تصویب قطعنامه میپردازند.
حمیدرضا حاجیبابایی در پاسخ به تذکر یکی از نمایندگان نیز تاکید کرد: مجلس با تمام قدرت به موضوع مسکن ورود پیدا کرده و از ساخت مسکن حمایت میکند و برای مسکن قانون مصوب کرده است.
همچنین وصول طرح تشکیل وزارتخانههای «انرژی» و «آب و محیط زیست» به مجلس شورای اسلامی از سوی یکی از اعضای هیات رئیسه مجلس اعلام شد.
بیش از ۱۷۰ نماینده مجلس هم با امضای بیانیهای هتک حرمت قرآن در آمستردام هلند را محکوم کرده و خواستار مجازات عاملان این اقدام شدند.
متناسبسازی حقوق بازنشستگان و مستمریبگیران سازمان تامین اجتماعی و تسهیل در رفع فیلترینگ هم از جمله تذکرات کتبی امروز نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور بود.
نظر شما