به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج، حجت الاسلام غلامعباس عشرتی، مدیر جذب و سازماندهی بعثه مقام معظم رهبری در مراسم تواصی به حق در جمع کارکنان سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری، در ادامه بحث شیطان شناسی ، یکی دیگر از ترفندهای شیطان را فراهم کردن زمینه گناه برای انسان دانست.
وی افزود: گاهی اوقات انسان بواسطه امید زیادی که به حلم و مهربانی خداوند دارد در دام شیطان می افتد و به گناه و معصیت می پردازد.
وی به آیات ۵ سوره فاطر و ۶ سوره انفطار اشاره کرد و گفت: در گذشته گروهی به نام مرجئه این دیدگاه ار القاء می کرد که همه چیز بستگی به عمل دارد و عمل به ایمان انسان ضرری نمی رساند.
مدیر جذب و سازماندهی بعثه با اشاره به ه تاریخچه شکلگیری تفکر مرجئه در اسلام گفت: این تفکر در بنی امیه ریشه دارد و کارکرد آن توجیه ظلم ظالمان است. باورمندان به تفکر مرجئه میگویند چون خدا ارحم الراحمین است، حتی ظالمان و جنایتکاران را هم میبخشد؛ طبیعی است این نگاه مورد رضایت ستمکاران در مقاطع مختلف تاریخی بوده است و باعث محافظهکاری مردم و تعطیلی واجباتی مهم چون امر به معروف و نهی از منکر در جامعه میشود.
وی در ادامه گفت: تاریخ هم نشان میدهد رویکرد مرجئه نسبت به بنی امیه و بنی عباس مسالمت آمیز بوده و این اندیشه و تفکر بزرگترین خدمت را به امویان کرد.
وی همچنین به رگههایی از این تفکر در جامعه امروز اشاره کرد و گفت: امروز هم برخی میگویند گناه کردن ایرادی ندارد و مهم این است که دلت پاک باشد. در واقع تئوریسین این تفکر شیطانی است و تلاش میکند ایمان را با بی ایمانی ، بیحجابی را با نماز و روزه و به طور کلی گناه و ثواب را در کنار هم جمع کند و به عادی سازی و اباحیگری گناهان بپردازد.
حجت الاسلام والمسلمین عشرتی در پایان گفت: عاملان این تفکر تلاش میکنند با اشاره به رحمانیت خداوند، بین اباحیگری و دستورات دینی جمع و انجام گناهان را توجیه کنند. به نظر میرسد لیدر اباحیگری در جامعه امروز بهائیت است که هر گناه و معصیتی را آزاد میداند و صرفاً تلاش میکند با این شیوه همه افراد را به خود جذب کند.
نظر شما