شناخت فضائل حضرت حمزه علیه السلام، وظیفه‌ همه نسل‌ها برای مقابله با تحریف‌های تاریخی است

حجت‌الاسلام دسترنج با بیان اینکه دشمنان اسلام همواره سعی کرده‌اند شخصیت‌های تأثیرگذار را از تاریخ حذف کنند یا نقش آن‌ها را کم‌رنگ نشان دهند؛ افزود: ما وظیفه داریم که فضائل و جایگاه آنان را به‌ درستی معرفی و به نسل‌های آینده منتقل کنیم تا نقش برجسته این بزرگان فراموش نشود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ حجت‌الاسلام مهدی دسترنج، در ویژه برنامه سوگواری و عزاداری به مناسبت ۱۵ شوال، سالروز شهادت حضرت حمزه سیدالشهداء علیه السلام که در مسجد امام حسین علیه‌السلام خیابان والفجر برگزار شد؛ ۱۵ شوال را یادآور اتفاق غم‌انگیز دیگری هم دانست که آن سالروز وفات حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام است.

امام جماعت مسجد امام حسین علیه السلام با اشاره به اینکه این دو شخصیت بزرگ خدمات ارزنده‌ای به اسلام و مسلمانان ارائه کرده‌اند و حق بزرگی بر گردن جامعه اسلامی دارند؛ درباره حضرت حمزه سیدالشهداء علیه السلام نکاتی به تفصیل بیان کرد.

نگاهی به شخصیت‌های تأثیرگذار اسلام و تحریف‌های تاریخی


وی گفت: در طول تاریخ، دشمنان اسلام سعی داشته‌اند شخصیت‌های مهم و تأثیرگذار را حذف یا تحریف کنند که به همین دلیل، جایگاه حضرت حمزه در برخی منابع تاریخی نادیده گرفته شده در حالی که برخی از افراد کمتر تأثیرگذار، بزرگنمایی شده‌اند.  
حجت‌الاسلام دسترنج ادامه داد: ما شیعیان نیز در برخی موارد در معرفی شخصیت‌های بزرگ مانند حضرت حمزه و حضرت ابوطالب کوتاهی کرده‌ایم؛ در حالی که اهل سنت از شخصیت‌های مورد احترام خود مانند عایشه بسیار صحبت کرده و او را تکریم می‌کنند. اما باید توجه داشت که خدمات حضرت خدیجه (سلام‌الله‌علیها) به اسلام قابل قیاس با هیچ فرد دیگری نیست لذا ما نیز موظفیم در معرفی و بزرگداشت شخصیت‌های تأثیرگذار اسلام، کوشا باشیم.  

فضائل حضرت حمزه از دیدگاه قرآن و روایات

وی با اشاره به آیه ۲۳ سوره مبارکه احزاب اظهار کرد: این آیه به مؤمنان وفادار اشاره دارد که پیمان خود را با خداوند به‌ درستی حفظ کرده‌اند؛ امام باقر (علیه‌السلام) در تفسیر این آیه فرمودند که منظور از این مومنان، حضرت حمزه، حضرت جعفر طیار هستند که در مسیر ایمان و حق، تا پای جان ایستادگی کردند. 
امام جماعت مسجد امام حسین علیه السلام تصریح کرد: امیرالمومنین (علیه‌السلام) نیز پس از رحلت پیامبر فرمودند: «اگر حمزه و جعفر زنده بودند، انحراف مسیر ولایت هرگز رخ نمی‌داد.» این سخن نشان‌دهنده نقش مهم این دو شخصیت در حفظ اسلام و دفاع از ارزش‌های آن است.  

وی اضافه کرد: پیامبر اکرم (صلی‌الله‌علیه‌وآله) نیز از حضرت حمزه به عنوان "سیدالشهداء" یاد و جایگاه والای ایشان را تأیید کردند؛ این عنوان ابتدا برای حمزه بود، اما پس از واقعه کربلا، به امام حسین (علیه‌السلام) منتقل شد. 

ارادت پیامبر اکرم (صلی‌الله‌علیه‌وآله) به حضرت حمزه

وی با متذکر شدن این نکته که حضرت حمزه، عموی پیامبر بود، اما جایگاه او فراتر از نسبت فامیلی، به عنوان یکی از برجسته‌ترین یاران اسلام شناخته می‌شد؛ گفت: پیامبر اکرم (صلی‌الله‌علیه‌وآله) علاقه خاصی به ایشان داشتند و بارها از شخصیت بزرگ او سخن گفتند.

محبوب‌ترین نام نزد پیامبر

امام جماعت مسجد امام حسین علیه السلام خیابان والفجر ادامه داد: در یکی از روایات نقل شده است که شخصی از پیامبر درخواست کرد نامی برای فرزندش انتخاب کند. پیامبر فرمودند: "به محبوب‌ترین نام نزد من، یعنی حمزه، نام‌گذاری کن. " این جمله نشان‌دهنده احترام ویژه پیامبر به حضرت حمزه است.  

جایگاه حضرت حمزه در قیامت

وی گفت: در برخی از روایات آمده است که قیامت، همه مردم پیاده خواهند بود، اما برخی افراد خاص، سواره وارد قیامت می‌شوند. پیامبر اکرم (صلی‌الله‌علیه‌وآله) فرمودند: "من بر بُراق سوار خواهم شد، حمزه بر شتری که متعلق به من است و علی (علیه‌السلام) سوار بر ناقه بهشتی خواهد آمد. " 

رحمت خاص پیامبر برای حمزه

امام جماعت مسجد امام حسین علیه‌السلام خیابان والفجر گفت: طبق روایات، حضرت حمزه به‌ دلیل تعصب خاصی که نسبت به پیامبر داشت، اسلام را پذیرفت. او ابتدا ایمان نیاورده بود، اما وقتی مشاهده کرد که مشرکان به پیامبر بی‌احترامی می‌کنند، تصمیم گرفت از او حمایت کند و به اسلام گروید. همین تعصب مثبت، موجب شد که حمزه یکی از مدافعان بزرگ اسلام شود.  

وی یادآور شد: حضرت حمزه یکی از برجسته‌ترین شخصیت‌های اسلام بود که نقش مهمی در دفاع از پیامبر و تثبیت اسلام داشت. امام علی (علیه‌السلام) در سخنان خود به جایگاه حمزه اشاره کرده و فرموده‌اند که بهترین افراد در قیامت، هفت تن از فرزندان عبدالمطلب هستند: پیامبر اکرم، علی، حمزه، جعفر طیار، حسن و حسین و مهدی (علیهم‌السلام). 

غم پیامبر بر شهادت حضرت حمزه

وی در پایان گفت: وقتی خبر شهادت حضرت حمزه به پیامبر رسید، ایشان شدیداً متأثر شدند. پیامبر اکرم کنار پیکر حمزه ایستادند و گریه کردند و فرمودند: "خداوند تو را رحمت کند، ای حمزه! تو از من حمایت کردی، نه فقط به خاطر خویشاوندی، بلکه به خاطر ایمان و حق‌طلبی. " مردم مدینه نیز پس از شنیدن شهادت حضرت حمزه، گریه کرده و عزاداری نمودند. حتی زنان مدینه، که برای شهدای دیگر عزاداری می‌کردند، با شنیدن خبر شهادت حمزه، به سوگ نشستند.  

کد خبر 1812604

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha