توزیع ۱۰ هزار ماسک و ۱۵۰۰ بسته معیشتی به کمک مسجدی‌ها

حجت‌الاسلام کدخدایی با شرح حجم وسیع کمک‌های مومنانه اهالی مسجد «حضرت رسول اکرم(ص)» در بحران کرونا، گفت: این اقدامات در سطحی بود که خیران و صاحبان اصناف را نیز جذب کرد که توزیع ۱۰ هزار ماسک رایگان از برکات آن است.

خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون های مساجد: مساجد در کنار بسترسازی برای ایجاد حرکت ‌های انقلابی در دیگر زمینه ‌ها نیز بسیار فعال ظاهر شده و با بسیج امکانات و نیروهای مردمی، سعی در رفع نیازها و کمک ‌رسانی در مواقع مورد نیاز به نیازمندان و آسیب‌ دیدگان داشته اند. یکی از اتفاقاتی که این روزها می ‌تواند بار دیگر کارکرد اجتماعی مساجد را بیش از گذشته نشان دهد، اقدامات مسجدی ها در مقابله با شیوع ویروس کرونا است، در روزگاری که فراگیری کرونا زندگی بسیار از جوامع را مختل و نظم عمومی زندگی بشر را برهم زده است، نقش مساجد و کارکردهای اجتماعی آن می ‌تواند تعیین ‌کننده باشد و به واسطه فعالیت مسجدی ها شاهد شکل گیری نهضت خدمت رسانی اجتماعی در سراسر ایران هستیم.

یکی از مساجد بسیار فعال در دوره کرونا، مسجد «حضرت رسول اکرم (ص)» (واقع در تهران، جنت‌ آباد شمالی، شهرک مبعث، خیابان بهارستان نهم) است که خبرنگار ما به منظور اطلاع از فعالیت های این مسجد در این دوره، گفت و گویی با حجت الاسلام والمسلمین «مرتضی کدخدایی»، امام جماعت این مسجد داشته و مشروح آن در ادامه می آید:

 

اهالی مسجد حضرت رسول اکرم (ص) از چه زمانی فعالیت های خود در مقابله با ویروس کرونا را آغاز کردند و در این راستا کدام نهادهای این مسجد فعال شدند؟

 

اهالی مسجد حضرت رسول اکرم (ص) پس از شیوع ویروس کرونا به سرعت با محوریت بسیج این مسجد و بسیجیان منطقه جنت آباد شمالی و مرکز خیریه مسجد کار خود را در مقابله با شیوع ویروس کرونا آغاز کردند. ما برای انجام چندین کار به صورت همزمان و در چند مرحله، از ظرفیت مرکز خیریه این مسجد نیز در مقابله با ویروس کرونا استفاده کردیم. در اولین اقدام، کار ضدعفونی چهار محله اطراف مسجد را به صورت شبانه ‌روزی آغاز و بیشتر معابر و محله‌ های پر تردد را ضدعفونی کردیم.

در این میان لزوم سمپاشی برخی از منازل مسکونی نیز احساس شد که باتوجه به درخواستی که ساکنان آنها نیز داشتند کار ضدعفونی این مراکز نیز انجام شد. همچنین به منظور آگاهی بخشی به نمازگزاران و سایر گرو های مردم در سطح این محله فعالیت هایی از سوی پایگاه بسیج این مسجد صورت گرفت و دعوت از چند پزشک متخصص و ارائه مشاوره و ویزیت رایگان از جمله این فعالیت ها در زمینه مقابله با ویروس کرونا بوده است.

 

مطلع شدیم اهالی مسجد حضرت رسول اکرم (ص) در چند نوبت، ایستگاه صلواتی به منظور توزیع لوازم و اقدام بهداشتی راه اندازی کردند، لطفا در این باره توضیح دهید.

 

از جمله اقدامات دیگر اهالی این مسجد، خریداری و نصب یک تانکر 500 لیتری از مواد ضدعفونی ‌کننده در مقابل مسجد بود علاوه برنماگزاران مسجد حضرت رسول اکرم (ص)، همسایگان و سایر مردمی که در محدوده اطراف این خانه خدا رفت و آمد دارند بتوانند از این مواد بهداشتی استفاده کنند. برای توزیع بیشتر مواد ضدعفونی در اعیاد مختلف مذهبی نیز در قالب ایستگاه‌ های صلواتی که شما به آن اشاره کردید، مواد ضدعفونی‌ کننده و ماسک به مردم اهدا شد. همچنین نزدیک به 10 هزار ماسک رایگان نیز در قالب بسته‌ های بهداشتی در اختیار خانواده‌ های شهدا و سالمند قرار گرفت. در همین شرایط با مدیران ساختمان ‌های مسکونی و تجاری محله نیز مرتبط شدیم و به هر ساختمان یک بسته ماسک اهدا کردیم و با این کار در تلاش بودیم تا ارتباط خوبی بین اهالی محل و مسجد ایجاد کنیم که ان شاءالله به لطف خداوند در این کار موفق بودیم.

 

 

 

 

 

مهم ترین فعالیت های اهالی مسجد حضرت رسول اکرم (ص) در عمل به فرمایش مقام معظم رهبری درباره کمک مومنانه چه بوده است؟

 

نمازگزاران، هیئت امنا، بسیج و خیریه مسجد حضرت رسول اکرم (ص) بلافاصله پس از فرمایش رهبر معظم انقلاب اسامی مبنی بر لزوم ارائه کمک مومنانه به نیازمندان، آستین های همت را بالا زدند به طوری که تاکنون به لطف خداوند و مشارکت سپاه و چند خیر توانستیم طی ۹ مرحله و در مجموع 1500 سبد کالا را میان نیازمندان توزیع کنیم. بخشی از این سبدها را میان نیازمندان محله جنت آباد و برخی را نیز میان نیازمندان در محدوده غرب، جنوب غرب و شرق تهران با همکاری چند گروه جهادی به دست نیازمندان رساندیم.

 

 

 

 

 

از مهم ترین اقدامات مساجد در حوزه خدمت رسانی اجتماعی، دستگیری از زوج های نیازمندی است که به دلیل عدم امکان در زمینه تهیه اقلام جهیزیه، نمی توانند زندگی مشترک خود را شروع کنند، اهالی مسجد حضرت رسول اکرم (ص) در این زمینه چه کارهایی انجام داده اند؟

 

 

 

 

 

مسجد حضرت رسول اکرم (ص) پیش از شیوع ویروس کرونا نیز خدت رسانی به زوج ها را انجام می داد که در این دوره نیز ادامه یافت. تاکنون به همت هیئت امنا، خیریه و بسیجیان این مسجد، هشت مجموعه جهیزیه تهیه و به دست زوج های نیازمند رسید. تمام فعالیت هایی که به آنها اشاره شد از تهیه سبد ارزاق، اقلام بهداشتی و جهیزیه همچنان به همت فعالان مسجد حضرت رسول اکرم (ص) در حال انجام است. در واقع باید تاکید کنیم که سخنان حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره کمک مومنانه، خونی تازه در کالبد کارکرد اجتماعی مساجد تزریق کرد.

 

مجموعه خدماتی که کارگزاران مسجد حضرت رسول اکرم (ص) انجام دادند چه تاثیری در تقویت پیوند مردم با این مسجد به ویژه در دوره شیوع ویروس کرونا داشته است؟

 

گروه های مختلف مردم به واسطه کارهای خدماتی که مسجد در سطح محله انجام داده است به ویژه در دوره شیوع ویروس کرونا، ارتباط بهتر و بیشتری با مسجد حضرت رسول اکرم (ص) پیدا کردند. با ذکر یک مثال، منظورم را بهتر بیان می کنم. یکی از همسایگان مسجد که کارخانه تولید دستکش یکبار مصرف داشت پس از مشاهده زحمات فعالان مسجد حضرت رسول اکرم (ص) در خدمات ‌دهی به مردم، به ما مراجعه کرد، و گفت که تصور نمی‌ کرد یک مسجد بتواند چنین خدماتی ارائه بدهد؛ از این رو تصمیم گرفت سه هزار دستکش یکبار مصرف در اختیار مسجد قرار دهد. همچنین تعدادی از همسایگان که فعالیت‌ اهالی مسجد حضرت رسول اکرم (ص) را مشاهده کرده بودند، چرخ خیاطی خود را برای تولید تولید ماسک در اختیار ما قرار دادند و بعضی نیز در منازل ماسک تولید می کردند و به ما تحویل می دادند.

در پایان از این فرصت استفاده و عرض کنم که ستاد ملی مقابله با کرونا تا آنجایی که می تواند باید با اعمال محدودیت ها، مانع از شیوع ویروس کرونا شود زیرا صرفا بسته بودن برخی از مراکز یا نماز جماعت در مساجد، نمی تواند در این زمینه معجزه کند. مثلا ما در مسجد حضرت رسول اکرم (ص) از تمام ظرفیت ها برای مقابله با این ویروس و حفظ سلامتی مردم استفاده کرده ایم و هیچ نوع ملاحظه ای را در این زمینه اعمال نکرده ایم. همه افراد موظف هستند با استفاده از ماسک و دستکش وارد مسجد شوند از وسائل شخصی همچون مُهر استفاده کنند.

 

کد خبر 1000376

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha