به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، اگر چه با شیوع ویروس کرونا فعالیت های فرهنگی و نماز جماعت مساجد تعطیل شد، اما کارکردهای اجتماعی مساجد قوت بیشتری نسبت به گذشته پیدا کردند و مساجد تبدیل به پایگاه هایی برای مبارزه با بیماری کرونا شدند. از جمله مساجد فعال تهران، برای مبارزه با ویروس کرونا، مسجد سیدالشهدا(ع) واقع در میدان انقلاب است که با همکاری گروه جهادی هیئت «قمرالعشیره» این مسجد از ابتدای این بیماری فعالیت های گسترده ای در مهار این بیماری و نیز خدمت رسانی به نیازمندان انجام داده است.
حجتالاسلام والمسلمین «محمد نوروزپور» در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به اینکه گروه جهادی قمرالعشیره مسجد سیدالشهدا(ع) از زمان شیوع این بیماری برای مهار آن فعال شد، اظهار کرد: در موج اول و دوم بیماری کرونا ضدعفونی سطوح، معابر، خیابان ها،ایستگاه های اتوبوس، مترو و پمپ بنزینها را انجام دادیم.
با شیوع این بیماری بسیاری از فعالیت های مذهبی، فرهنگی و آموزشی تعطیل شد، اما مسجد سیدالشهدا(ع) سعی کرد، متفاوت از دیگر مراکز برنامه های مسجد را با بهره گیری از ظرفیت فضای مجازی برای مخاطبان برگزار کند. به گفته امام جماعت مسجد سیدالشهدا(ع) برنامه های هیئت این مسجد از زمان شیوع این بیماری از طریق فضای مجازی در عرصه قرائت قرآن کریم، حلقه های صالحین، جلسات اخلاقی، معرفتی سخنرانی، مداحی و فرهنگی برگزار می شود و اطعام هایی که در مناسبت ها در مسجد برپا می شد با رویکرد طبخ و توزیع غذاها در بیمارستان ها و برای بیماران و کادر درمانی انجام می شود که این اقدام بسیار مطلوب و در بزرگداشت آن مناسبت هم موثر است.
پس از تاکید مقام معظم رهبری قبل از رمضان سال 99 مبنی بر دستگیری از نیازمندان و محرومان رزمایش مواسات و کمک های مومنانه در دستور کار گروه جهادی و مساجد قرار گرفت اگرچه این اقدام خیرانه قبل از این بحران توسط خیریه مسجد سیدالشهدا(ع) دنبال می شد، اما پس از شیوع این بیماری با دامنه وسیعی دنبال می شود. حجت الاسلام نوروزپور با اشاره به اینکه 300 خانواده نیازمند تحت پوشش خیریه مسجد السیدالشهدا(ع) قرار دارند، گفت: از ابتدای شیوع این بیماری در دو مرحله بسته های معیشتی میان نیازمندان تحت پوشش و نیز حاشیه شهر توزیع شده است و در نظر داریم که سومین مرحله توزیع سبد معیشتی را در آستانه سالروز ولادت حضرت زینب(س) انجام دهیم.
یکی دیگر از برنامه های گروه جهادی مسجد سیدالشهدا(ع) تهیه آبمیوه و توزیع به بیماران و کادر درمان سه بیمارستان بوده است، به گفته امام جماعت مسجد سیدالشهدا(ع) همزمان با هفته بسیج 700 بطری آبمیوه و نیز گل برای پرستاران و بیماران به همت گروه جهادی قمرالعشیره تهیه و به بیمارستان ها توزیع شد و این برنامه در روز پرستار نیز انجام خواهد شد.
اما یکی از اقدامات گروه جهادی مسجد سیدالشهدا(ع) طبخ و توزیع غذا برای همراهان بیماران بیمارستان ها است که از زمان شیوع این بیماری تاکنون در چندین مرحله انجام شده است، حجت الاسلام نوروزپور در این زمینه گفت: با توجه به اینکه برخی از همراهان بیماران که ازشهرستان ها آمده اند، امکان اقامت در مسافرخانه و یا هتل را ندارند و به ناچار مجبور هستند که در جوار بیمارستان ها در چادر استراحت کنند، به همین جهت در اقدام دیگری بانیان و خیرینی که با مسجد ما در ارتباط هستند، اعلام آمادگی برای طبخ و توزیع غذای گرم برای این افراد کرده اند.
در موج دوم شیوع بیماری و تاکید بر استفاده از ماسک برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری یکی از فعالیت های گروه جهادی مسجد سیدالشهدا(ع) برپایی ایستگاه سلامت در جوار مسجد به منظور توزیع اقلام بهداشتی و ماسک بود، به گفته حجت الاسلام نوروزپور در موج دوم این بیماری بیش از 10 هزار ماسک در میان مردم و همچنین خانواده های نیازمند توزیع شد. ضمن اینکه با راه اندازی ایستگاه «نذر سلامت» از خیرین و مردم خواستیم که ما را در تهیه اقلام بهداشتی برای توزیع در میان مردم یاری رسانند.
در موج سوم شیوع ویروس کرونا و بر اساس بیانات مقام معظم رهبری در جمع اعضای ستاد ملی مبارزه با کرونا مبنی بر بهره گیری از ظرفیت مساجد، مراکزی که ظرفیت های لازم در این زمینه را دارند، به صورت محله محور برای کمک به کادر درمان فعال شدهاند تا در زمینه غربالگری و تشخیص زودهنگام این بیماری خدمات ارایه دهند. مسجد سیدالشهدا(ع) هم با هماهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام آمادگی کرده است، که در این زمینه میز درمانی در مسجد برپا کند، امام جماعت مسجد سیدالشهدا(ع) در این باره گفت: در روزهای آینده خانه سلامت در مسجد دایر و در زمینه غربالگری و بیماریابی کسبه و همسایگان اطراف مسجد فعالیت می کند. این مرکز مجهز به دستگاههای سنجش تب، اکسیژن خون و فشار خون خواهد بود و افراد توسط پزشک معاینه و در صورتی که فردی مشکوک باشد، با متخصصان سامانه 4030 برای مداوا و گرفتن تست کرونا وی ارتباط برقرار میشود.
در پایان میتوان یادآور شد که مسجد صرفاً مکانی برای اقامه نماز جماعت نیست، بلکه از بیش از ۴۰ کارکرد در حوزههای مختلف دینی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی برخوردار است. حال که اقامه نماز به صورت جماعت در مساجد تعلیق شده است، می توان با عملیاتی کردن دیگر کارکردهای آن، مساجد را بیش از پیش فعال نمود و مردم را با کارکردهای مسجد و خدماتی که این مکان عبادی برای مردم می تواند ارایه دهد، آشنا کرد.
نظر شما