۱۳ هزار خانواده تحت پوشش فاقد مسکن در خراسان رضوی داریم

پور یوسف با اشاره به اینکه کل واحدهای احداثی در بخش مسکن از سال ۹۴ تا کنون در سطح استان ۲۷۰۰ واحد بوده، گفت: در حال حاضر ۱۳ هزار خانواده تحت پوشش فاقد مسکن در خراسان رضوی داریم که برنامه‌ احداث مسکن برای آنها در دستور کار است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قوچان، «حمیدرضا پوریوسف»  در حاشیه‌ مراسم بهره‌برداری از واحدهای مسکونی و در جمع خبرنگاران با بیان اینکه بررسی ژنتیک خانواده ‌های دارای عضو معلول در یک برنامه سه ساله انجام می ‌شود تا از تولد نوزادان معلول بیشتر، پیشگیری شود، گفت:کار پیشگیری از تولد کودکان معلول از خانواده‌های دارای ۵ عضو معلول آغاز شده و در حال حاضر ۵ هزار خانواده دارای دو عضو معلول، ۴۵۳ خانواده دارای سه معلول، ۵۱ خانواده دارای ۴ معلول و ۳ خانواده دارای ۵ معلول در کل استان شناسایی شده‌اند که بررسی ژنتیک آنها ادامه دارد.

 

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی با بیان اینکه تا کنون خانواده‌های ۵ و ۴ معلوله، مورد غربال و بررسی ژنتیک قرار گرفته و اقدامات پیشگیرانه در مورد آنها صورت گرفته است، اظهارکرد:در حال حاضر بررسی خانواده‌های سه معلولی در دستور کار است و انتظار می‌رود که تا پایان ۱۴۰۰ بتوانیم کل خانواده‌های سه و دو معلولی را ارزیابی و از ولادت کودکان معلول بیشتر، جلوگیری نماییم.

 

وی با اشاره به محدودیت‌های کرونایی در ۹ ماه گذشته گفت: با وجود همه‌ی محدودیت‌ها و موانع، تلاش شد که هیچ مرکز توانبخشی افراد دارای معلولیت تعطیل نشود و همه با رعایت اصول و پروتکل‌های بهداشتی به کارشان ادامه دهند زیرا آموزش و تربیت این عزیزان برای ما و برای خانواده‌هایشان از اولویت خاصی برخوردار است.

 

پوریوسف از انجام برنامه‌های پیشگیرانه غربالگری شنوایی نوزادان یاد کرد و گفت: با وجود محدودیت‌های ناشی از کووید ۱۹ در سال گذشته پوشش این برنامه به ۹۲ درصد رسید و در کل استان ۱۳۰ هزار نوزاد مورد معاینه شنوایی قرار گرفتند که ۲۰۰ مورد از آنها مشکوک به اختلال شنوایی تشخیص داده شدند که برای اقدامات درمانی به شنوایی‌شناسان و متخصصین معرفی گردیدند.

 

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی به موضوع درمان افراد دارای معلولیت اشاره کرد و گفت: پیش از این در بیمه‌ی پایه، برخی بیماری‌ها و مشکلات درمانی، تحت پوشش بیمه نبود که با تلاش‌های سازمان بهزیستی و همکاری بیمه سلامت، خوشبختانه ۸ خدمت جدید به خدمات تحت پوشش بیمه پایه اضافه شد.

 

وی کاردرمانی، گفتار درمانی، تجویز سمعک، شنوایی شناسی و تربیت شنیداری را از بخش‌های مهم این خدمات ذکر کرد و گفت: اکنون مددجویان عزیز با مراجعه به مراکز دولتی از این خدمات بهره‌مند می‌شوند.

 

پوریوسف موضوع شهریه‌ دانشجویان تحت پوشش را مورد اشاره قرار داد و گفت: در سال‌های گذشته، شهریه‌ این دانشجویان به دانشگاه پرداخت می‌شد که گلایه‌ مددجویان را به دنبال داشت و به همین جهت از امسال تمام شهریه به خود دانشجو داده می ‌شود تا رضایت و کرامت وی حاصل شود.

 

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی خدمات پرداخت متمرکز مستمری‌ها و یارانه‌های مراکز توانبخشی و اجتماعی بهزیستی را سهولت و شفافیت خدمات عنوان کرد و افزود: حق پرستاری ۵۵۰ هزار تومانی که قبلا فقط برای معلولین ضایعه نخاعی در نظر گرفته شده بود امسال تعداد دیگری از سایر معلولین را نیز شامل می ‌شود و این حق پرستاری که به خانواده پرداخت می ‌شود رغبت خانواده برای نگهداری و مراقبت از مددجو را بیشتر می‌کند زیرا تأکید ما این است که مددجو در خانواده و در نزد بستگانش مورد مراقبت قرار گیرد.

 

وی همچنین به راه‌اندازی سامانه دیده ‌بان پرداخت و گفت: این سامانه برای نظارت مردمی بر عملکرد بهزیستی و مراکز غیر دولتی تحت پوشش آن طراحی و راه‌اندازی شده و مردم می‌توانند با یک تماس تلفنی شکایات و ایده‌های خود را مطرح و در کوتاه‌ترین زمان ممکن، از نتیجه‌ی شکایت خود مطلع شوند.

 

پوریوسف گفت: در حال حاضر ۱۳ هزار خانواده تحت پوشش فاقد مسکن در خراسان رضوی داریم که برنامه‌ احداث مسکن برای آنها در دستور کار است و از طریق کمک ‌های بلاعوض از محل اعتبارات سازمان، تفاهم با سایر دستگاه‌ها و نهادهای مرتبط و نیز تسهیلات بانکی مستقیم به مددجویان انجام می ‌شود.

 

وی یادآور شد: از سال ۹۴ تا کنون ۱۲۰۰ مسکن برای خانواده ‌های تحت پوشش استان احداث و تحویل شده و در حال حاضر ۲۵۰ واحد برای خانواده‌های دارای دو معلول در دست ساخت می‌باشد.

 

وی گفت: کل واحدهای احداثی در بخش مسکن از سال ۹۴ تا کنون در سطح استان ۲۷۰۰ واحد بوده و معنای این امر آن است که نزدیک به سه هزار خانواده، که داشتن خانه برایشان یک آرزوی دست‌نیافتنی محسوب می‌شده، دارای سرپناه شده‌اند و از سرگردانی و بی‌خانمانی نجات یافته‌اند.

کد خبر 1001239

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha