به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، گزارشی از آخرین وضعیت شهرستان بهمئی اعم از پتانسیل ها، ظرفیت ها، اقدامات صورت گرفته، مشکلات و پیشنهادات لازم در راستای توسعه همه جانبه شهرستان بهمئی ارائه شد.
این گزارش امروز (۱۸ آذر) توسط «سیدحشمت اله صمیمی دوست»، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد از طریق ویدئوکنفرانس با معاون هماهنگی امور اقتصادی وزارت کشور و جمالی نژاد، معاون هماهنگی امور عمرانی وزارت کشور ارائه شد.
در پی قرار گرفتن شهرستان بهمئی جزء ۳۱ شهرستان اقتصاد مقاومتی در کشور، آخرین وضعیت آن مورد بررسی قرار گرفت.
«سید حشمت الله صمیمی دوست» در این ارتباط اینترنتی با بیان نمای کلی از شهرستان بهمئی، گفـت: این شهرستان در شمال غربی کهگیلویه وربویراحمد و در ضلع غربی استان خوزستان با مساحت هزار و ۳۱۷ کیلومتر مربع معادل ۸,۵ درصد مساحت استان واقع شده و دارای دو اقلیم متفاوت گرم و خشک و معتدل است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد افزود: جمعیت این شهرستان ۳۸ هزار و ۱۳۶ نفر معادل پنج درصد جمعیت استان بوده که ۵۲ درصد آنها در نقاط شهری و ۴۸ درصد روستایی و به لحاظ تقسیمات کشوری از یک شهر، ۲ بخش، ۴۰ دهستان و ۲۲۷ آبادی تشکیل شده است.
وی اظهار کرد: براساس برنامه آمایش سرزمین، جهت گیری توسعه ای این شهرستان نشان از آن دارد که در حوزه های مختلف صنایع وابسته به نفت و گاز، صنایع معدنی، صنایع کوچک و متوسط، کشاورزی(زراعت و باغبانی)، دامپروری، گردشگری و صنایع دستی، قابلیت سرمایه گذاری و پیشرفت چشم گیری خواهد داشت.
صمیمی دوست با اشاره به وضعیت شهرستان در بخش های مختلف اقتصادی گفت: در بخش صنعت و معدن با وجود معادن آهک، گچ و سلستین، وجود شهرک صنعتی با وسعت ۱۵۰ هکتار، امکان ایجاد صنایع وابسته به معادن مانند فراوری آهک، سلستین و گچ مناسب برای سرمایه گذاری است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: امکان ایجاد صنایع وابسته به نفت، شامل پتروشیمی ها و دیگر صنایع پایین دستی با توجه به نزدیکی شهرستان بهمئی به فاز دوم پالایشگاه بید بلند و امکان تامین خوراک آن، دارای ظرفیت ویژه ای برای سرمایه گذاری در این بخش است.
وی به اقدامات صورت گرفته در توسعه این شهرستان و تشکیل جلسات ماهانه با سازمان ایمیدرو به منظور احداث کارخانه فرآوری سلیستین و سرمایه گذاری در این بخش اشاره کرد.
صمیمی دوست از فراخوان مناقصه جاده دسترسی به معادن آهک تنگ ماغر با پیش بینی سرمایه گذاری ۹۰ میلیارد ریالی و ایجاد واحد صنعتی آهک هیدرات در بخش معادن این شهرستان خبر داد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به ظرفیت های فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی این شهرستان، گفت: وجود تنگ ماغر و امکان ایجاد اردوگاه تفریحی و گردشگری، برم الوان و امکان دهکده گردشگری آبی در این منطقه و تنگ تاریخی سولک که دارای آثار تاریخی و ثبت ملی بوده، حائز اهمیت است.
وی زمینه ایجاد بوم گردی و اکوکمپ های عشایری جهت احیا، آداب و رسوم منطقه، وجود هنرمندان بنام در دست بافت های سنتی و محلی مانند گلیم، جاجیم و چرم بافی را از دیگر این ظرفیت ها برشمرد.
صمیمی دوست به اقدامات صورت گرفته در این شهرستان اشاره کرد و افزود: تخصیص ۲۸ میلیارد ریال اعتبار از محل پروژه های جهش تولید جهت تکمیل اردوگاه تفریحی تنگ ماغر و آغاز کارهای مطالعاتی در بخش دهکده آب گردشگری برم الوان برخی از اقدامات است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد ایجاد کمپینگ های اقامتی، گردشگری جهت مسافرین در تنگ سولک با تخصیص چهار میلیارد ریال، تامین مکان جهت ایجاد بازارچه دائمی صنایع دستی و ایجاد سه کمپینگ اقامتی و تفریحی توسط سرمایه گذاران بخش خصوصی را از دیگر اقدامات در این حوزه برشمرد.
وی با اشاره به ظرفیت ها و فعالیت های بخش کشاورزی و منابع طبیعی در این شهرستان گفت: وجود ۱۴۷ هزار هکتار جنگل و مرتع،۲۲۰ دهنه چشمه، ۶۲۵ حلقه چاه نیمه عمیق، ۲۰ چاه عمیق و هفت رشته قنات و تعداد پنج رودخانه دائمی با دبی ۸۵۰ لیتر برثانیه و شرایط خوب آب و هوایی این شهرستان را به قطبی برای کشاورزی تبدیل کرده است.
صمیمی دوست با اشاره به اینکه، ظرفیت پرورش دام سبک تا ۳۰۰ هزار راس و کاشت گیاهان دارویی از دیگر مزیت ها در بخش کشاورزی این شهرستان است، گفت: تاکنون ۴۰۰ هکتار زراعت آبی و ۱۲ هزار هکتار باغ در دو اقلیم مرکزی و پشت کوه اجرا شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد به اقدامات صورت گرفته در این شهرستان اشاره کرد و گفت: قرارداد فاز دوم سد خاکی ایلی آباد در قالب پروژه های جهش تولید برای ۴۰۰ هکتار در حال اجرا بوده که تاکنون ۱۰۰ میلیارد ریال هزینه شده و برای تکمیل به ۱۱۰ میلیارد ریال دیگر نیاز است.
وی ابراز داشت: با بهره برداری از این سد هزار و ۲۰۰ نفر اشتغال به صورت مستقیم و غیرمستقیم ایجاد می شود.
صمیمی دوست تصریح کرد: ۱۹ هکتار مساحت شهرک گلخانه ای با تزریق ۲ هزار و ۷۲۰ میلیارد ریال از محل کمک های فنی و اعتباری تاکنون ۱۰ واحد گلخانه ای در این شهرک راه اندازی شده و بیش از ۲ هزار تن محصولات تولید و زمینه اشتغال افزون بر ۱۹۰ نفر را فراهم کرده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد یادآور شد: امسال از محل اعتبارات جهش تولید مبلغ هشت میلیارد ریال اعتبار برای این شهرک جهت تکمیل زیرساخت ها در نظر گرفته شده است.
در این ارتباط ویدئوکنفرانس معاون هماهنگی امور اقتصادی وزارت کشور از تلاش ها، پیگیری ها و اقدامات انجام شده و یا در حال انجام در شهرستان بهمئی که به عنوان پایلوت توسعه استان و یکی از ۳۱ شهرستان کشور قلمداد شده است تقدیر و تشکر کرد.
دین پرست تاکید کرد: از هرگونه همکاری و کمک در اجرای برنامه های پایلوت شهرستان بهمئی دریع نخواهد کرد.
صمیمی دوست با تقدیر از پیگیری و کمک های حوزه اقتصادی وزارت کشور در تحقق برنامه های اقتصادی، تولیدی و اشتغال زایی شهرستان بهمئی، خواستار کمک و همکاری بیشتر حوزه اقتصادی وزارت کشور در تسریع روند برنامه های توسعه ای این شهرستان شد.
نظر شما