به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، ترویج فرهنگ نهج البلاغه کاری است که طبیعتا به همت مسجدی ها می تواند به یک نهضتی در عمل، فراگیر در سراسر کشور تبدیل شود. بی گمان گسترش فرهنگ کتاب خوانی نیز در همین مسیر است و چه کتابی پس از قرآن کریم، ارزشمندتر از نهج البلاغه. مساجد زیادی در گوشه گوشه کشور وارد این عرصه بسیار حساس که از مطالبات مقام معظم رهبری نیز است، شده اند که مسجد «حضرت حجت الله (عج)» (واقع در تهران، خیابان آزادی، خیابان حبیب اللهی، روبروی اداره ثبت احوال، بن بست محمدی، پلاک 2) از این مساجد است.
به گفته حجت الاسلام والمسلمین «سلیمان علی منش» اهالی مسجد «حضرت حجت الله (عج)» در همین راستا تلاش کردند جلسات قرائت و شرح نهج البلاغه را با استفاده از ظرفیت دانشگاهیان و حوزویانی که خاستگاه آنها از همین مسجد بود، برگزار کنند که اکنون چهار سال است این جلسات به صورت مستمر روزهای یکشنبه برای بانوان و روزهای دوشنبه برای عموم مردم در این خانه خدا برگزار می شود.
از آموزش مفاهیم تا تربیت حافظ نهج البلاغه
امام جماعت مسجد حضرت حجت الله (عج) اضافه کرد: تلاش است در چشم انداز ۱۰ ساله، ضمن آشنایی عموم نمازگزاران این مسجد با مفاهیم متعالی و نورانی نهج البلاغه، چندین حافظ قرآن نیز تربیت شود. این جلسات با شیوع ویروس کرونا تعطیل نشد بلکه از فضای حقیقی به فضای مجازی منتقل شد.
اما فعالیت های مسجد حضرت حجت الله (عج) به همین جا ختم نمی شود زیرا به گفته علی منش، به همت پایگاه بسیج و هیئت امنا پویش «نذر کتاب» توسط این مسجد در سطح خیابان حبیب اللهی راه افتاده است و تاکنون حدود یکهزار جلد کتاب به این صورت توزیع شده است. عمر این پویش حدود 15 ماه است و روند خوبی را در پیش گرفت که با شیوع ویروس کرونا مدتی تعطیل شد و چند ماهی است از طریق فضای مجازی و شبکه های اجتماعی مسجد حضرت حجت الله (عج) در این فضا با جدیت دنبال می شود.
برگزاری کلاسهای رایگان برای دانشآموزان نیازمند
از اقدامات دیگر اهالی مسجد حضرت حجت الله (عج) در گسترس فرهنگ کتاب خوانی، برگزاری کلاس های آموزش دروس تحصیلی همچون زبان انگلیسی، ریاضی و عربی با تدریس دبیران ممتاز و البته به صورت رایگان برای 20 دانش آموز نیازمند است که به گفته حجت الاسلام والمسلمین علی منش با استقبال خوبی از سوی خیران برای تامین هزینه های این کلاس ها روبرو شد.
شفافیت در نوسازی مسجد
از این امور که که بگذریم به این موضوع می رسیم که به همت پایگاه بسیج «شهیدان پیغان»، هیئت امنا و جمعی از خیران، کار نوسازی مسجد حضرت حجت الله (عج) از بهمن ماه 1398 تا اردیبهشت 99 با مبلغی به ارزش 200 میلیون تومان انجام شد تا بهترین بهره برداری از تعطیلی نصف و نیمه مساجد در دوره شیوع این ویروس شده باشد.
علی منش در این خصوص به شبستان گفت: مدتی بود که تصمیم داشتیم مسجد حضرت حجت الله (عج) را بازسازی کنیم که با شیوع ویروس کرونا زمان شروع آن به جلو افتاد و با اینکه مجبور شدیم چند ده میلیون تومانی نیز قرض بگیریم ولی این کار را در مرحله اول شیوع این ویروس انجام دادیم. نکته ای که در این زمینه صورت گرفت آنکه به منظور شفاف سازی در هزینه ها، هیچ شماره حسابی را اعلام نکردیم بلکه اعلام شد هر کس می خواهد برای نوسازی مسجد حضرت حجت الله (عج) کمک کند، دست او را در دست مصالح فروش یا معمار و نجار مربوطه قرار می دهیم. به نظر می رسد اگر همه مساجد چنین کاری را انجام دهند، جلوی طرح برخی از شایعات گرفته می شود.
بنابر این گزارش و طبق آمار اعلام شده، با مساعدت شهرداری ناحیه 6 منطقه 2 شهر تهران، ضمن نوسازی حدود صد متر از محوطه بیرون این مسجد، آشپزخانه ای نیز دایر شده تا برای طبخ غذا در مناسبت های مذهبی مشکلی نباشد. در دوره شیوع ویروس کرونا بیش از دو هزار پرس غذای گرم در این آشپزخانه به منظور توزیع میان نیازمندان، طبخ شد.
کمکهای مومنانه مسجد حضرت حجت الله(عج)
مسجد حضرت حجت الله (عج) تنها یک نهاد دارد: پایگاه بسیج شهیدان پیغان آن هم صرفا ویژه برادران. این پایگاه مقاومت نیز نوپا است و در سال 1396 تاسیس شد و هم اکنون سعید گودرزی، فرمانده آن است. این پایگاه با شیوع ویروس کرونا و البته پس از پایان کار نوسازی این خانه خدا در اردیبهشت ماه 1399 کار تهیه و توزیع اقلام و لوازم بهداشتی را شروع کرد و تاکنون بیش از چهار هزار مورد از این اقلام را میان نمازگزاران مسجد حضرت حجت الله (عج) و خانواده های نیازمند توزیع کرده است.
اقدام بعدی دیگر اعضای این پایگاه که با همکاری خیریه مسجد حضرت حجت الله (عج) انجام شد، توزیع بیش از 350 سبد کالا میان نیازمندان و برخی از خانواده هایی است که پیش از شیوع ویروس کرونا دست شان به دهان شان می رسید ولی در این دوره، به دلیل بیکار شدن یا کاهش چشمگیر درآمدشان، دچار مشکل اقتصادی شدند. همچنین، اهالی این مسجد 30 بسته لوازم التحریر را میان دانش آموزان نیازمند توزیع کردند.
هئیتی مسجدی و در خدمت سیلزدگان و زلزلهزدگان
هیئت مذهبی «منتظران حضرت مهدی (عج)» که در سال 1395 به همت بسیجیان مسجد حضرت حجت الله (عج) تاسیس شد هر ماه دو تا سه جلسه روضه و آموزش قرآن برگزار می کند و در جمع آوری کمک های مردمی برای تهیه سبد کالا و لوازم التحریر و توزیع میان نیازمندان مشارکت خوبی دارد. این هیئت همچنین در چند نوبت کمک های مردمی برای خدمت رسانی به سیل زدگان و زلزله زدگان به این مناطق ارسال کرد که ارزش آن به گفته امام جماعت این مسجد، دست کم ۱۵ میلیون تومان بود.
مسجد حضرت حجت الله (عج) نمونه ای عالی از مسجدی است که تلاش کرده در کنار برگزاری برنامه های رایج در سایر مساجد، در چند زمینه به ویژه ترویج فرهنگ کتاب خوانی تلاش کند که برگزاری کلاس های رایگان برای دانش آموزان نیازمند و استفاده از ظرفیت مدرسان و مفسران نهج البلاغه برای آموزش مفاهیم این کتاب ارزشمند و انسان ساز از جمله اقدامات در این مسیر بوده است.
نظر شما