به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، حسین اکبری دوشنبه شب (۲۴ آذر) در برنامه گفتگوی خبری سیمای مرکز استان با موضوع برنامه سهام عدالت و سامانه سجام؛ به طور کلی افراد دارایی دارند که در علم اقتصاد به شکل دارایی های فیزیکی ( ملک، زمین، ساختمان، تجهیزات و...) و دارایی های مالی ( پول یا سهام ) آن ها را نگهداری می کنند.
مدیر بورس منطقه ای استان کرمان و عضو هیئت علمی دانشگاه باهنر کرمان افزود: خصلت بازار سرمایه نوسان آن است، در بازار سرمایه تا قبل از اینکه سهام عدالت مطرح شود عده کمی در بورس اقدام به خرید و فروش طلا، خودرو و یا دارایی های دیگر خود شرکت می کردند، به عبارتی ۷۰ تا ۱۰۰ هزار نفر دارای کد بورسی بوده و با خرید و فروش در بازار بورس درآمد کسب می کردند.
وی تصریح کرد: در سال های اخیر بازار سرمایه بیشتر مورد استقبال قرار گرفت؛ این بازار می تواند سرمایه های خرد مردم را به سمت سرمایه گذاری های کلان و شرکت ها سوق دهد و موجب رونق شود.
اکبری ادامه داد: در کشور جمعیت ۴۹ میلیون نفری در بخش سهام عدالت وارد بورس شده اند و مبلغی را به بورس وارد کرده اند به طوری که فردی که دارای سهام عدالت به ارزش ۵۲۳ هزار تومان خریداری کرده است در حال حاضر این سهم دارای ارزش ۱۱ میلیون تومان است و عده ای هم که سهام یک میلیون دارند در حال حاضر ارزش این سهام عدالت ۲۳ میلیون تومان است.
وی خاطرنشان کرد: دارندگان سهام عدالت به روش مستقیم می توانند از طریق درگاه کارگزاری ها تا ۶۰ درصد از سهام خود را بفروشند امّا در علم اقتصاد ترجیح نمی دهیم که دارایی مالی خود را بفروشیم مگر اینکه فروش این دارایی منافع بیشتری را برای ما داشته باشد؛ بنابراین سهام دارانی که روش مستقیم را انتخاب کرده اند اگر بخواهند سهام خود را بفروشند بدون اینکه در سامانه سجام ثبت نام کرده باشند می توانند بفروشند و نیاز به کد بورسی نیست امّا اگر با این سهام معامله گری کنند حتماً نیاز به کد بورسی است.
اکبری با اشاره به اینکه افرادی که سهام خود را به صورت غیر مستقیم دارند؛ لازم است به سامانه سجام مراجعه و اطلاعات فردی اعم از کد ملی، شماره سریال شناسنامه، شماره شبا و ... را ثبت و کد بورسی دریافت کنند؛ تصریح کرد: به این دلیل که اگر قرار باشد سود سهام عدالت پرداخت شود به حساب شخص واریز شود.
وی گفت: یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در استان کرمان که سهام عدالت غیرمستقیم دارند سرمایه بالای ۲۰ تا ۳۰ هزار میلیارد تومان را به شرکت های خصوصی واگذار کرده اند که این شرکت ها به نمایندگی از این سهامداران اقدام به خرید و فروش سهام می کنند و این سرمایه هنگفتی در استان کرمان است.
اکبری ادامه داد: سرنوشت این مشمولین به مدیریت شرکت ها گره می خورد پس این مدیران باید افراد کاردان، آگاه و دارای علم باشند که کار مدیریت مالی در حوزه سرمایه گذاری را انجام می دهند؛ ۳۰ درصد از این سهام عدالت (مشمولین غیرمستقیم) در استان کرمان سرمایه گذاری می شود و این یک فرصت طلایی برای تکمیل پروژه های نیمه تمام استان و رونق بخشی است.
وی خاطرنشان کرد: نرم افزاری وجود دارد که در اختیار این شرکت ها است و شرکت های سرمایه گذاری استان باید پیگیر این نرم افزار باشند تا تکلیف سهامداران غیر مستقیم مشخص شود.
اکبری بیان کرد: ۳۶ شرکت در استان کرمان داریم که ۱۳ مورد از این ها غیر بورسی است و امکان معامله در آن ها وجود ندارد؛ شماره تلفن ۱۵۶۹ برای اطلاع از وضعیت سهام عدالت است که مردم می توانند از وضعیت سهام خود مطلع شوند.
نظر شما