مدافعان حرم ارتباط معنوی خود را با حضرت زینب سلام الله علیها برقرار کردند

استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان گفت: مدافعان حرم ارتباط خود را با حضرت زینب(س) برقرار کردند و در توسل های خود با حضرت زینب(س) بودند و حتی شهادت خود را شهادت در رکاب حضرت زینب(س) می دانستند.

آیت الله احمد شیخ بهایی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان به مناسبت ولادت حضرت زینب(س) و روز پرستار گفت: حضرت زینب(س) دختر بزرگ امیرالمومنین(ع) و حضرت زهرا(س) است و در دامن این بزرگواران تربیت شده و از کسانی است که به مقام بالای عصمت نزدیک شده است؛ یعنی اگر ما معصومین را منحصر در 14 معصوم بدانیم این ها کسانی هستند که به دنبال معصوم هستند.

 

 

 

استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان با بیان اینکه به تعبیر امام سجاد(ع) که در مقاتل نقل شده که فرمودند«أنتِ بِحَمدِ الله عالِمَةٌ غَيرُ معلَّمَةٍ فَهِمَةٌ غَيرُ مُفهَّمَةٍ»؛ علم تو علم الهی است و پیش کسی تعلیم ندیدی و عالم شدی؛ چون خبر از آینده دادند؛ افزود: این جایگاه بلند حضرت زینب(س) را نشان می دهد و گاهی ما برای شناخت یک شخصیت لازم نیست گزارش تمام لحظات زندگی او را داشته باشیم بلکه یک گوشه و یک پرده که کنار می رود و یک جلوه از جلوه های شخصیتی او کافی است که شخصیت او را از اول تا آخر به ما نشان دهد.

 

 

وی ادامه داد: حضور حضرت زینب(س) در کربلا، همراهی با امام حسین(ع) و آنچه که در جریان کربلا و بعد از آن در اسارت گذشت، نشان داد که حضرت زینب(س) چه جایگاه ویژه ای دارد.

 

 

آیت الله شیخ بهایی در ادامه اظهار کرد: شخصیتی که در شب عاشورا با شنیدن پیامی که بوی مرگ از آن می آید، از خود بی خود شده و بیهوش می شود، روز عاشورا چه صبری نشان می دهد و آن همه در مقابل چشم او شهید شدند اما استقامت به خرج می دهد.

 

 

وی خاطر نشان کرد: بعد از امام زمان خود از امام سجاد(ع) دفاع می کند و سرپرستی کاروان به عهده او است و در حقیقت مقام نیابت امام زمان خود را به عهده دارد، در زمانی که امام سجاد(ع) باید محفوظ بماند و نباید بروزی داشته باشد همه سخنرانی، اظهار موضع ها، راهنمایی ها و ... به عهده زینب(س) است و این نشان می دهد که این زن هم نابغه ای در مدیریت بوده و هم عالمه ای بوده (به تعبیر امام سجاد(ع) غَيرُ معلَّمَةٍ؛) که بدون اینکه کسی به او تعلیم کند، خداوند متعال به او آگاهی داد که برای امام سجاد(ع) گفت که در آینده در کربلا چه خواهد شد و شیعیان ما اینجا دور قبرها می آیند و روی قبرها بارگاه می سازند.

 

 

استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان گفت: این خبردادن ها و از طرفی آن جمله ای که از امام حسین(ع) در وداع آخر نقل شده که «خواهرجان! مرا در نماز شب فراموش نکن» و التماس دعا دارد؛ این ها را کنار هم بگذاریم می بینیم که شخصیت، شخصیت استثنایی و بسیار والایی است.

 

 

 

وی در خصوص ویژگی های اخلاقی حضرت زینب(س) بیان کرد: یکی از ویژگی ها صبر است و معروف این است که صبر از دست حضرت زینب(س) به تنگ آمد؛ در صبر هم مقاومت در مقابل هیجان احساسات و هم مقاومت در مقابل دشمن است.

 

 

آیت الله شیخ بهایی ادامه داد: یعنی زینب کبری(س) یک قدم انحراف پیدا نکرد و در اطاعت از امر مولای خود ثابت قدم بود حتی زمانی که امام حسین(ع) می روند و زن ها و بچه ها را به او می سپارند، زینب(س) امانت داری و طبق سفارش برادر عمل کرد و در طول سفر در جریان اسارت هیچ کجا زمام عقل از دست نداد و بی عقلی حاکم نشد و همه تصمیمات بر اساس عقل بود و برای همین ایشان را عقیله بنی هاشم گفتند.

 

 

 

وی در ادامه افزود: حضرت زینب(س) دارای احساسات و عواطف فراوان بود؛ یعنی این فداکاری ها در اوج عواطف مادری است که فرزندان خود را دوست دارد و با همه شدت علاقه به فرزندان، فرزندان خود را فدا می کند.

 

 

 

استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان در ادامه خاطر نشان کرد: مادری است که حتی حاضر نمی شود که یک بار جلوی امام حسین(ع) نام پسران خود را بیاورد و آنطور که در شهادت پسر امام حسین(ع) حضرت علی اکبر آمد همدردی کرد و با فریاد «یا اخیاه» خود را به کنار بدن علی اکبر رساند اما در جریان شهادت فرزندان خود، هیچ نشانی دیده نمی شود که یک عکس العمل احساسی نشان داده باشد که نکند امام و برادرش خجالت بکشد.

 

 

وی با بیان اینکه حضرت زینب(س) امام حسین(ع) را امام زمان خود می دانست، گفت: برخورد ایشان با امام حسین(ع) نه به صرف برادر بلکه به عنوان امام زمان خود است.

 

 

آیت الله شیخ بهایی توضیح داد: همچنین زینب(س) در همه صحنه ها پای امام حسین(ع) مانده است؛ روز عاشورا برای آوردن شهدا، در بدرقه رزمندگان و .. به امام حسین(ع) یاری می کرد و بعد از شهادت جمع آوری اسرا و حفاظت آن ها از شر دشمنان به عهده زینب(س) بود.

 

 

وی خاطر نشان کرد: بنابراین وفاداری، صبر، عقل، متانت، فداکاری و ... از صفات اخلاقی حضرت زینب(س) است.

 

 

استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان در پاسخ به اینکه مدافعان حرم چه جایگاه ویژه ای در بین شهدا دارند؟ گفت: ما جنگ تحمیلی را با نام امام حسین(ع) و کربلا پیش بردیم و در جریان نبرد با داعش چون داعش نسبت به قبر حضرت زینب(س) تهدید کرد، به رگ غیرت بچه شیعه ها برخورد لذا همه همت کردند که نگذارند دست داعش به قبر و صحن و سرای حضرت زینب(س) برسد و پای این حرف خود ایستادند و به حق مدافعان حرم حضرت زینب(س) شدند.

 

 

 

وی ادامه داد: مدافعان حرم ارتباط خود را با حضرت زینب(س) برقرار کردند و در توسل های خود با حضرت زینب(س) بودند و حتی شهادت خود را شهادت در رکاب حضرت زینب(س) می دانستند.

 

 

آیت الله شیخ بهایی با بیان اینکه حاج قاسم وعده شهادت خود را از حضرت زینب(س) گرفت و برای همین منتظر بود که این وعده محقق شود، در ادامه اظهار کرد: مدافعان حرم غالباً از غیر ایران و از کشورهای مختلف بودند و در بلاد غربت و در سرزمینی دور از وطن خود بودند و آنجا فقط به عشق حضرت زینب(س) جنگیدند لذا به حق نام مدافعان حرم حضرت زینب(س) را به خود گرفتند.

 

 

وی در ادامه بیان کرد: شعار مدافعان حرم این بود که «همه ما عباس تو هستیم یا زینب!» اگر عباس در شب عاشورا از خیمه ها دفاع کرد و نگذاشت دست دشمن برسد تا وقتی دست دشمن به خیمه رسید که عباس بر زمین افتاده بود، این عزیزان هم با خدای خود عهد کردند که تا زنده هستند نگذارند دست دشمن به حرم حضرت زینب(س) برسد لذا به حق لقب مدافعان حرم را گرفتند.

 

 

 

استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان در پایان ضمن تقدیر و تشکر از کادر درمان و پرستاران، گفت: پرستاران در این ایام کرونایی وظیفه پرستاری را برعهده دارند و هم افتخار مدافعان سلامت را داشتند.

کد خبر 1005511

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha