کسی که قادر به امر به معروف نیست، نهاد‌های مربوطه را مطلع کند

حضرت آیت الله خامنه‌ای معتقدند: بر کسى که قادر بر امر به معروف و نهى از منکر نیست، واجب است که نهادهاى مربوطه را که از طرف حکومت براى این کار اختصاص یافته‏ اند، مطلع نماید و تا کنده‌شدن ریشه ‏هاى فاسد که فسادآور هم هستند، موضوع را پیگیرى کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور؛ کارمندان در ادارات و مؤسساتی که مشغول به کارند با برخی تخلفات از سوی مدیران مواجه می‌شوند، اما از خوف برخی عواقب، به تذکر و نهی از منکرات مبادرات نمی‌کنند. پاسخ مقام معظم رهبری(حفظه‌الله) به پرسشی در این‌باره به شرح زیر است:

اگر کارکنان ادارات و مؤسسات در محل کار خود ارتکاب تخلفات اداری و شرعی را توسط مسئولین مافوق مشاهده کنند، چه وظیفه‌‏ای دارند؟ اگر کارمندی خوف داشته باشد که در صورت مبادرت به نهی از منکر ضرری از طرف مسئولین بالاتر متوجه او شود، آیا تکلیف از او ساقط می‏‌شود؟

اگر شرايط امر به معروف و نهى از منکر وجود داشته باشد، بايد امر به معروف و نهى از منکر کنند، در غير اين صورت تکليفى در آن مورد ندارند. همچنين با وجود خوف از ضرر قابل توجه هم تکليف از آنان ساقط مى‏شود، اين حکم در مواردى است که حکومت اسلامى حاکم نباشد. ولى با وجود حکومت اسلامى که اهتمام به اجراى اين فريضه الهى دارد، بر کسى که قادر بر امر به معروف و نهى از منکر نيست، واجب است که نهادهاى مربوطه را که از طرف حکومت براى اين کار اختصاص يافته‏اند، مطلع نمايد و تا کنده‌شدن ريشه‏‌هاى فاسد که فسادآور هم هستند، موضوع را پيگيرى کند.

کد خبر 1006142

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha