به گزارش خبرگزاری شبستان، زهره الهیان، رئیس کمیته حقوق بشر مجلس شورای اسلامی در نشست هم اندیشی "انتقامی که سخت شد" ضمن تشکر از اندیشکده برهان و تبریک میلاد حضرت زینب (س)، گفت: بعد از شهادت سردار سلیمانی "عین الاسد" مورد هدف قرار گرفت اما این انتقام اصلی از عاملانو آمران ترور شهید سلیمانی نبوده بلکه فقط یک گوشمالی به آمریکا بود و انتقام سخت در فازهای بعدی دنبال میشود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رویکرد محافظه کارانه نسبت به اقدامات دشمنان، خطای محاسباتی در بین دشمنان نظام ایجاد خواهد کرد، بیان کرد: جریان مقاومت در جای خودش میتواند انتقام را در دستورکار خود داشته باشد؛ ضمن اینکه جمهوری اسلامی در ارتباط با این انتقام برنامههایی دارد.
وی با اشاره به برگزاری نشستهایی در صحن و کمیسیونهای مجلس از سوی کمیته حقوق بشر مجلس، در ارتباط با سالروز شهادت سردار سلیمانی و انتقام سخت، خاطرنشان کرد: در آستانه سالگرد سردار شهید سلیمانی، مجلس انقلابی در ارتباط با انتقام سخت، طرحهایی باید در دستورکار داشته باشد.
وی ادامه داد: اولین دستورکار در اولین جلسه کمیته حقوق بشر مجلس، پیگیری ترور سردار سلیمانی و تشریح اقداماتی بود که دستگاههای مختلف در این حوزه انجام دادهاند. از وزارت خارجه، وزارت دفاع، وزارت اطلاعات و ستاد حقوق بشر قوه قضاییه دعوت شد و آنها گزارشی از اقداماتشان در موضوع پیگیری ترور سردار سلیمانی به مجلس ارائه دادند.
الهیان تاکید کرد: سالگرد شهادت سردار سلیمانی فرصتی است برای یک اقدام متقابل که تقریباً هم با چهلم شهادت شهید فخری زاده مصادف میشود. انشاءالله بتوانیم طرحی را ارائه دهیم که ضمانت اجرایی داشته باشد.
الهیان با اشاره به مصوبه لغو تحریم ها و صیانت از حقوق ملت ایران،مطرح کرد: هدف از این طرح، احیای صنعت هستهای کشور بوده و مفاد خوبی در این طرح گنجانده شده است؛ این مصوبه تحولات جدیدی در صنعت هستهای ما ایجاد می کند و اجرای آن باعث میشود که منافع و حقوق هستهای ملت ایران احیا شود.
وی ادامه داد: فوریت طرح لغو تحریمها در سالگرد مبارزه با استکبار جهانی و روز انتخابات آمریکا به تصویب رسید و یکی دو روز بعد از شهادت شهید فخری زاده بالاترین رای را آورد؛ آرای بالای نمایندگان نسبت به این طرح برای دشمنان نظام پیام داشت.
الهیان با بیان اینکه مطالبه رهبری معظم انقلاب بعد از شهادت سردار سلیمانی خروج آمریکا از عراق و منطقه بود، ادامه داد: مجلس مصمم است در سالگرد شهادت سردار سلیمانی ؛ طرحی را به تصویب برساند که اثر عملیاتی داشته باشد.
نماینده مردم تهران درمجلس ادامه داد: طرحی در دستور کار کمیسیون امنیت ملی مطرح است که در بودجه هم اثرات آن باید دیده شود و صرفا مصوبه ای نباشد که در کنار برخی دیگر از مصوبات، دولت به آن عمل نکند.
وی با بیان اینکه اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس مصمم هستند که در اجرای مصوبه لغو تحریمها نظارت دقیق داشته باشند، تاکید کرد:باید در اجرای این مصوبه، بودجه لازم در لایحه بودجه 1400 دیده شود؛ نیاز به یک اقدام قاطع در موضوع لغو تحریم ها و رفع اثر آن احساس می شود و دراین حوزه از اندیشمندان و صاحبنظران باید کمک گرفت.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مطالبه رهبری در موضوع انتقام سخت ،اقدام قانونی و حقوقی بازدارنده است، مطرح کرد: در مصوبه لغو تحریم ها؛ مجلس یکپارچه بود و برای خود ما بسیار مهم است، علی رغم این که نسبت به مواضع نمایندگان مطلع بودیم؛ ولی اینکه طرحی با بالاترین رای و اجماع نمایندگان به تصویب رسید، نشاندهنده عزم و اراده مجلس است. برخی از نمایندگان از پیشنهاداتشان در مورد این مصوبه هم گذشتند تا هرچه سریعتر این طرح تصویب شود.
رئیس کمیته حقوق بشر مجلس شورای اسلامی مطرح کرد: افکار عمومی نشان دهنده این است که مردم امیدی به برجام ندارند و خروج از پروتکل الحاقی و رفتار مقتدرانه را یک ضرورت می دانند، نگاه ملی نیز همین نگاه است و نظرسنجی ها که گاهی اوقات کتمان و پنهان میشوند حول این محور است که باید نگاهها و رویکرد محافظه کارانه را با بُعد نظارتی مجلس خنثی کرد.
وی با تاکید بر شعار "مرگ بر آمریکا" ادامه داد: اصحاب رسانه، نخبگان، فعالان دانشجویی صرفا منتظر اقدامات حاکمیتی نباشند، هر چند که آنها هم تلاش خود را انجام می دهند. قوه قضائیه نیز با ایجاد کارگروه برای پیگیری موضوع ترور سردار سلیمانی، توان خود را به کار گرفته، اما پیش از پیگیری ارکان حاکمیت در مجامع بینالمللی، اقدامات و پیگیریهای سازمانهای غیردولتی و مردم نهاد در مجامع بین المللی نیز دارای اهمیت است.
رئیس فراکسیون سازمان های مردم نهاد در مجلس ادامه داد: با برخیNGO ها مذاکره شده است؛ چراکه بخشی از پیگیری های حقوقی را نهادهای مردمی و تشکلهای غیردولتی می توانند شروع کنند؛ به لحاظ حقوقی در عرصه بینالمللی، دست NGO ها دراین زمینه بازتر است. جریان دانشجویی و نخبگانی، نقش خودشان را در پیگیری حقوقی شهادت سردار سلیمانی ایفا میکنند و بررسی ابعاد حقوق بشری این موضوع هم بسیار مهم است.
گفتنی است؛نشست «انتقامی که سخت شد» با حضور حسین امیرعبدالهیان مشاور رئیس مجلس در امور بین الملل، زهره الهیان رئیس کمیته حقوق بشر مجلس شورای اسلامی، روح الله متفکرآزاد عضو هیات رئیسه مجلس، احمدحسین فلاحی رییس فراکسیون جبهه مقاومت مجلس و شهریار زرشناس استاد دانشگاه، مرضیه هاشمی خبرنگار و فعال رسانه در عرصه بین الملل، جمعی از اندیشمندان و اصحاب رسانه در کتابخانه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
نظر شما