به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی ارتش، حجت الاسلام والمسلمین عباس محمدحسنی در پنجمین همایش بصیرت ویژه اساتید دانشگاه علوم پزشکی ارتش با اشاره به موضوع بحث جلسه یعنی انتظارات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) از اساتید دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور، افزود: نخستین انتظار معظم له، این است که اساتید محترم، قدر موقعیت و جایگاه خود را بدانند؛ چرا که جایگاه استادی، بسیار ویژه و رفیع و مسئولیتی وزین و سنگین است.
وی تصریح کرد: خاستگاه توجه به جایگاه استاد هم آیه ۱۱ سوره شریفه مجادله است که می فرماید: «یَرْفَعِ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنْکُمْ وَالَّذِینَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ». در حقیقت انسان های عادی یک درجه یک درجه بالا می روند، ولی دانشمندان و اساتید به صورت چند درجه چند درجه بالا می روند. استاد دانشگاه رشدش در پیشگاه خدا اینگونه است پس باید قدر این جایگاه را دانست.
رییس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش در ادامه گفت: دومین انتظار مقام معظم رهبری از اساتید دانشگاه ها، مراقبت از شأن و جایگاه استاد است. چون خیلی ها بالا می روند ولی بالا نمی مانند و سقوط می کنند. اینکه کسی ارتقا یابد شرط لازم است، اما اگر بخواهد از آن جایگاه نیفتد، مراقبت شرط کافی برای ساقط نشدن است.
وی خاطرنشان کرد: خیلی از دانشمندان مراتب رشد و ارتقا را طی کردند، اما سقوط هم کرده اند. از بزرگان حوزه گرفته تا بزرگان دانشگاه پرشمارند افرادی که در مراتب بالای علمی دچار سقوط شده اند؛ چرا چون مراقب خودشان نبوده اند. خاستگاه این انتظار هم آیه ۱۰۵ سوره مائده است که می فرماید: «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا عَلَیْکُمْ أَنْفُسَکُمْ». ای اهل ایمان مواظب خودتان باشید.
حجت الاسلام محمدحسنی سومین انتظار مقام معظم رهبری از اساتید دانشگاه ها را ایجاد تحرک علمی در دانشگاهها دانست و افزود: پیشرفت، آبادانی و توسعه کشور بستگی به میزان تحرک علمی در کشور دارد. «العلم سلطان» دانش قدرت است و هرکس می خواهد قدرتمند و توانا باشد باید دانش اندوزی کند. کشوری که باسواد است مقتدر هم هست.
وی ادامه داد: از اساتید محترم انتظار است که به محیط دانشگاه تحرک علمی بخشند؛ چرا که دانشگاه باید پیوسته در حال مباحثه و گفتگوی علمی باشد. خاستگاه این انتظار هم زیاد است از جمله اینکه امام علی (ع) فرمودند: «لایدرک العلم براحه الجسم». یعنی علم با راحت طلبی و تن پروری و تنبلی بدست نمی آید. لذا اساتید باید دانشجویان را آن گونه تربیت کنند که آنها سختی تحقیق و مطالعه و تحرک علمی را به جان بخرند.
حجت الاسلام محمدحسنی در ادامه گفت: چهارمین انتظار مقام معظم رهبری از اساتید این است که آنان علم و دین را باهم ببینند؛ چون این دو به هم آمیخته است. هر چیزی روحی دارد و روح علم معرفت دینی است. اگر علم باشد و دین نباشد، این دانش تک بعدی میتواند خطرها بیافریند و آسیب های فراوانی برای بشریت ایجاد کند.
وی ادامه داد: خاستگاه این انتظار هم حدیث نبوی «العلم و الدین توأمان اذ افترقا احترقا» است. یعنی علم و دین باهم هستند و اگر از هم جداشوند مایه فساد و ظلم و آتش افروزی هستند. امروز هم در دنیا کسانی که دین ندارند بمب اتم دراختیار دارند. عالمان بدون دین و دین داران بدون علم هر دو گروه مایه ظلم و فساد و تباهی هستند.
رییس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش گفت: از اساتید انتظار است به همان میزان که به علم و دانش اهمیت می دهند به دین دانشجو هم حساس باشند و اهمیت دهند. البته در این زمینه حضرت آقا دانشگاه های ارتش جمهوری اسلامی ایران را کانون علم و جهاد توصیف کرده و فرموده اند: «آنچه انسان روز به روز بیشتر احساس می کند عطر معنویت، تدین و ایمانی است که در این دانشگاه ها استشمام می شود».
نماینده ولی فقیه در ارتش، پنجمین انتظار مقام معظم رهبری از اساتید دانشگاه ها را تلاش برای حاکمیت دین در محیط دانشگاه ذکر کرد و افزود: خاستگاه این انتظار هم آیات ۴۴، ۴۵ و ۴۷ سوره مبارکه مائده است. یعنی هر کس به خلاف آنچه خدا فرستاده حکم کند و برای استقرار حاکمیت خدا بر زمین قدم برندارد، کافر، فاسق و ظالم است.
وی گفت: شما اساتید به عنوان بندگان برگزیده خدا رسالتتان مثل رسالت انبیاء الهی است؛ یعنی حاکمیت بخشیدن به احکام و دستورات الهی در محیط دانشگاه. در سایر دانشگاه های دنیا کسی به دنبال خواست الهی نیست، ولی شما در اینجا و در دانشگاه های اسلامی به دنبال حاکمیت خداوند هستید و این شما را در پیشگاه الهی و مردم عزیز می کند.
رییس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش ششمین انتظار مقام معظم رهبری از اساتید دانشگاه ها را تربیت دانشجو با هویت مستقل و عزتمند ذکر کرد و افزود: یکی از مصیبت های عصر اخیر بیماری وابستگی در فکر و ذهن و دل برخی از خودباختگان است. این گره ذهنی باید با سرانگشتان توانمند اساتید باز شود. در حقیقت اساتید می توانند موضوع استقلال و عزت خواهی را به ذهن و دل دانشجو القا کنند. خاستگاه این انتظار هم زیاد است که یکی از آنها سفارش امیرالمومنین امام علی (ع) به فرزندشان امام حسن مجتبی (ع) است که فرمود: «لاتکن عبد غیرک و قد جعلک الله حرا» پسرم هرگز در دنیا بنده کسی مباش. زیرا خدا تو را آزاد آفریده است.
وی تصریح کرد: امروزه استکبار جهانی ما را بنده می خواهد، اما اسلام ما را آزاد می خواهد. هنر استاد است که می تواند مانع بندگی بندگان در برابر غیر خدا باشد. در سایه بندگی غیرخدا جز ذلت و خواری هیچ چیز دیگری پیش روی انسان نخواهد بود. آمریکا هر ملتی را بنده خودش کرده ذلیل کرده و ملتی که زیر یوغ دستگاه استکبار جهانی نرفته آقایی خود را اثبات کرده است.
حجت الاسلام محمدحسنی یادآور شد: هفمین انتظار مقام معظم رهبری الگو بودن اساتید در همه زمینه ها و ارزش هاست. دانشجو آن می شود که استادش هست. چون الگوی عملی دانشجو استاد است و اگر در عمل استاد انسانی متعالی باشد، دانشجو هم خود را شبیه او در میآورد. خاستگاه این انتظار هم حدیثی از امام صادق (ع) است که فرمودند: «کونوا دُعاةً لِلنّاسِ بِغَیرِ ألسِنَتِکُم» مردم را با غیر زبان خود به مذهب خویش و ارزشها دعوت کنید.
وی میدان داری در جنگ نرم را هشتمین انتظار مقام معظم رهبری از اساتید توصیف کرد و افزود: ملت بزرگ ایران در آزمون هشت سال دفاع مقدس در حالی که بیش از ۸۳ کشور مستقیم و غیر مستقیم علیه ما بودند، با هنر شجاعت و رشادت نیروهای مسلح از این جنگ نامتقارن سربلند بیرون آمد و امروز در کارزار جنگ نرم که پرچمداران و فرماندهانش اساتید و قلم بهدستان هستند، مسیر خطیر و دشواری را درپیش دارد. نقش اساتید دانشگاه که هدایت و رهبری تفکر دانشجویی را عهدهدار هستند و میزان تاًثیرگذاری آنها از پدر و مادر هم بیشتر است؛ در این عرصه، بسیار مهم و سرنوشتساز است.
حجت الاسلام محمدحسنی نهمین انتظار حضرت آقا از اساتید را شبهه زدایی از ذهن دانشجویان برشمرد و گفت: در جنگ نرم مهمترین ابزار و گلوله دشمن شبهه افکنی است؛ لذا اساتید باید قبل از رسیدن تیر شبهه به زمین دانشجو آن را دفع کنند.
وی افزود: دشمن با ایجاد شبهه اعلام می کند در بحث دارو تحریم خود را اعمال نمی کند درحالی که واقعیت چیز دیگری است و یا طوری وانمود می کند که در قضیه برجام ما به تعهداتمان پایبند نیستیم؛ درحالی که خود به هیچ کدام از تعهداتش عمل نکرد. تجربه ثابت کرده ملت هایی که تحت تاثیر شبهات دشمن قرار گرفته و دست تسلیم بالا برده اند، همه چیز را از دست داده اند. لذا انتظار این است که اساتید با استدلال و آگاهی بالا قدرت اقناع دانشجویان و جلوگیری از شبهه افکنی دشمنان را داشته باشند.
رییس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش در ادامه گفت: دهمین انتظار مقام معظم رهبری از اساتید انتظار دمیدن روح امید در فضای دانشگاه است. باید اساتید تلاش کنند در برابر اندیشه های یاس آفرین و ناامیدکننده بایستند. اگر دشمن تلاش می کند تا القا کند اساتید و دانشجویان ما کم عمق هستند پس این همه پیشرفتهای علمی از جمله دانش هسته ای، فناوری های نانو و سایر پیشرفت های علمی و تحقیقاتی کشور را چه کسانی ایجاد کرده اند؟ این پیشرفت ها وارداتی نیست؛ بلکه خودجوش است و در همین دانشگاه هایی حاصل شده که مبنای تاسیس آنها وابسته کردن کشور بود، اما امروز پرچم پیشرفت علمی کشور را به اهتزاز درآوردهاند.
در ادامه این جلسه حجت الاسلام ملک محمدی، رییس عقیدتی سیاسی دانشگاه علوم پزشکی ارتش به عنوان رییس شورای معارف این دانشگاه معرفی و منصوب شد.
نظر شما