نقایص کارکرد رسانه در  جشنواره منطقه‌ای مطبوعات شرق کشور بررسی شود

خدادی با بیان اینکه جشنواره منطقه‌ای مطبوعات شرق کشور فرصتی برای واکاوی کارکرد رسانه است، گفت: انتظار می رود جشنواره امسال نقایص، حباب ها و حفره های کارکردهای رسانه را در مناطق شرق کشور بررسی کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «محمد خدادی» امروز (۶ دی) در مراسم رونمایی از پوستر اولین جشنواره منطقه‌ای مطبوعات شرق کشور که به صورت ویدئو کنفرانسی برگزار شد، اظهار کرد: این جشنواره باید آسیب‌شناسی کارکرد رسانه را در ابعاد مختلف در مناطق شرق کشور داشته باشد و به هم افزایی این رسانه ها منجر شود.

 

معاون امور مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزاری اولین جشنواره منطقه‌ای مطبوعات شرق کشور  یادبود پرفسور معتمد نژاد را فرصتی برای واکاوی کارکرد رسانه در مناطق شرق کشور دانست و گفت: امروز انتخاب با مخاطب است لذا باید رسانه ما به گونه‌ای عمل کند که در سبد انتخاب مخاطب قرار گیرد.

 

وی با بیان اینکه در گذشته انتخاب با دارندگان رسانه بود و مخاطبان انتخابی نداشتند، افزود: امروز همه به اکسیژن و اطلاعات برای ادامه حیات نیاز دارد چون انسان با اکسیژن زنده می ماند و با اطلاعات زندگی می کند.

 

خدادی با اشاره به گسترش کمی رسانه ها، ادامه داد: امروز تنها داشتن رسانه قدرت نیست بلکه مهم اثر و نقش یک رسانه در زندگی مردم و میزان اقبال جامعه از یک رسانه است.

 

معاون امور مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه مسئله مهم محتوای نشر یافته در یک رسانه است، تصریح کرد: در جریان رسانه امروز بحران نرم افزاری و سخت افزاری نداریم و در دورترین نقاط کشور بهترین نرم افزارها و سخت افزارها استفاده می شود اما مشکل محتوایی است که در این نرم افزارها تبادل می شود به همین خاطر انتظار می رود جشنواره امسال نقایص، حباب ها و حفره های کارکردهای رسانه را در مناطق شرق کشور بررسی کند.

 

وی بیان کرد: نباید فراموش کنیم که بیشتر از آن که نام رسانه مهم باشد محتوای آن اهمیت دارد لذا امروز مفهوم رسانه داری به رسانه مداری تغییر پیدا کرده است.

 

خدادی با تأکید بر اینکه قدرت یک رسانه بسته به تمایز در محتوا و سوژه است، گفت: امروز قدرت یک رسانه بسته به تمایز در موضوع و سوژه، تنوع در سبک ارائه محتوا و تفاوت در مدل نشر است و رویکرد رسانه باید متناسب با همه ظرفیت هایی باشد که در کشور دچار تحول شدند.

 

معاون امور مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: یک رسانه باید بداند که هر چه کوتاه‌تر و ساده‌تر بنویسد اقبال مردم به او بیشتر خواهد شد و باید از خبر پوششی به سوژه‌ای روی بیاورد چون خبر دیگر مربوط به رسانه ها نیست بلکه مربوط به شبکه های اجتماعی است.

 

به گفته وی امروز رسانه هر چه ابهامات و شبهات را پاسخ گفته و زمینه تضارب آرا را فراهم آورد، موفق‌تر خواهد بود.

 

خدادی با بیان اینکه رسانه ها باید برای قرار گرفتن در سبد نیازهای خانواده ها و جامعه تلاش کرده و ارتباط دو سویه بین مردم و دستگاه های اجرایی برقرار کنند، افزود: امروزه رسانه‌ها باید بر روی واژه‌هایی چون تحریم با دقت بیشتری تأمل کنند چون در شرایط فعلی ما با یک تحریم رو به رو نیستیم بلکه با یک جنگ اقتصادی رو به رو هستیم که این دقت‌ها بسیار حائز اهمیت است.

 

معاون امور مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با ابراز خرسندی از برگزاری اولین جشنواره منطقه‌ای مطبوعات شرق کشور، عنوان کرد: کلید موفقیت رسانه ها در فعالیت های جمعی و هم افزایی است و اگر چهار رسانه خود را تبدیل به یک رسانه کنند بیشتر منجر به مطالبه گری، پاسخ به تقاضاهای متعددی و حرکت در عمق محتوا خواهند شد.

 

وی توصیه کرد: این جشنواره به هیچ عنوان تبدیل به تشریفات نشود و و قبل و بعد از برگزاری جشنواره اثر مستقیمی بر فعالیت های رسانه های استان داشته باشد.

 

«ناصر نبی زاده» مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه پروفسور کاظم معتمدنژاد پدر علم ارتباطات ایران نقش بی‌بدیلی در بستر اطلاع‌رسانی و گسترش حوزه‌های مطبوعات داشت، اظهار کرد: امیدواریم با حمایت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بتوانیم در سال‌های آتی این جشنواره را در سطح ملی برگزار کرده و جایزه پروفسور معتمدنژاد پایه‌گذاری کنیم.

 

وی با قدردانی از رسانه های استان برای اطلاع رسانی در خصوص ویروس کرونا، بیان‌ کرد: رسانه‌های خراسان‌ جنوبی در حوزه مدیریت بیماری کرونا گام های ارزشمندی برداشتند و صدا و سیمای استان، روزنامه‌های مکتوب و رسانه‌های برخط استان در کنترل این بیماری در استان نقش آفرین بودند.

 

«عباسعلی بهاری» مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان جنوبی نیز در این مراسم با تاکید بر اینکه پروفسور معتمد نژاد نیز یکی از مفاخری است که علوم ارتباطات را در کشور پایه گذاری و در راستای توسعه و ارتقا این عرصه تلاش های بسیاری کرد، گفت: انتظار داریم جشنواره منطقه‌ای مطبوعات شرق کشور پایدار شده و جایزه ای نیز به صورت سالانه یا دوسالانه به میزبانی خراسان جنوبی برای این جشنواره در نظر گرفته شود.

 

به گفته وی استانداری خراسان جنوبی آمادگی دارد در صورت حمایت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی برای تدوام یافتن جشنواره، اعتباراتی را تخصیص دهد.

 

مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری بیان کرد: هنوز ظرفیت رسانه ای استان به جایگاه اصلی خود نرسیده اما این اقدامات و برگزاری جشنواره ها موجب رشد کمی و کیفی خواهد شد.

 

 

 

 

کد خبر 1008010

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha