نقشه راه همکاری مشترک ایران و عراق برای دوره پنج ساله تنظیم شده است

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: نقشه راه همکاری مشترک ایران و عراق برای دوره پنج ساله تنظیم شده است و امیدواریم با تشکیل کمیته، مسائل مشترک بین دو کشور نهایی شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان|، «محمد شریعتمداری» در دیدار مجازی  با «عادل الرکابی»  وزیر کار وامور اجتماعی عراق  اظهار داشت: با توجه به روابط خوب و دیرینه دو کشور، تلاش دشمنان برای ایجاد اختلاف همواره ناکام می‌ماند.

وزیر تعاون با اشاره به اینکه در دوره مبارزه مردم  عراق با مسئله تروریسم، ایران  همواره  در کنار دولت و مردم  عراق قرار داشته است، افزود:   اوج این همراهی در شهادت سردار شهید سلیمانی و ابومهدی المهندس بود و همین موضوع باعث شد پیوند میان دو ملت بیش از پیش  مستحکم تر شود.

وی  اظهار امیدواری کرد: با توسعه همکاری‌های دوجانبه بین دو دولت مقتدر ایران و عراق شاهد برقراری صلح و آرامش در منطقه باشیم.

 وزیر تعاون رایگان شدن روادید اتباع دو کشور از ابتدای سال ۱۳۹۸ را  بسیار خوب و ارزشمند برشمرد و افزود: با استمرار این همکاری‌ها زمینه توسعه فعالیت‌ها در حوزه گردشگری به ویژه گردشگری دینی فراهم  می‌شود.

شریعتمداری افزود: نزدیک به ۶ میلیون ایرانی و عراقی می‌توانند در طول سال از دو کشور بازدید کنند که این  ظرفیت بسیار بزرگی برای توسعه روابط اقتصادی و روابط فرهنگی است.
 شریعتمداری گفت: این دو وزارتخانه بدون تردید می‌توانند نقش اساسی در تحقق ظرفیت‌های بالقوه و ارتقاء سطح تعاملات و روابط داشته باشند.

وی با اشاره به  ادغام  سه وزارتخانه و تشکیل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: حوزه های فعالیت و زمینه‌های همکاری مشترک زیادی وجود دارد از جمله بخش تعاون که بیش از ۱۰۰ هزار شرکت تعاونی در کشور فعال هستند و نقش گسترده‌ای در حوزه‌های مختلف اقتصادی فرهنگی و اجتماعی ایفا می‌کنند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی  با اشاره به وجود بانک توسعه تعاون  نیز اظهار داشت: فعالیت‌های تامین مالی پروژه ها و طرح ها در حوزه های گوناگون تعاونی و غیر تعاونی از جمله وظایف این بانک است و یکی از زمینه‌های مناسب همکاری برای توسعه فعالیت‌های اقتصادی است.  

 وی افزود: در کنار این فعالیت، صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری تعاون هم در ایران وجود دارد که بعد از بررسی، ضمانتنامه هایی  را برای مجموعه تعاون در سطح کشور صادر و فعالیت اقتصادی در آنها را تضمین می کند.

 شریعتمداری با اشاره به گستردگی مجموعه فعالیت‌های تعاونی در  ایران افزود: بخش قابل توجهی از صادرات کشور امروز از سوی تعاونی‌های مرزی  انجام می‌شود و همکاری بین  تعاونی مرزنشینان دو کشور دارای روند رو به رشدی است.

 وزیر تعاون، کار و رفاه  اجتماعی با اشاره به اینکه ممکن است این حوزه از فعالیت در وزارت  کار و امور اجتماعی  عراق سامان نیافته باشد گفت : ما آمادگی خود را به عنوان پنجره ورود برای همکاری دو کشور در این حوزه  اعلام می‌کنیم.  

وی از موضوع روابط کار به عنوان یکی از زمینه‌های همکاری  مشترک بین دو کشور یاد کرد و افزود: در زمینه تنظیم روابط کار که قوانین بین‌المللی و مقررات روابط کار در داخل را شامل می‌شود می‌تواند به  تبادل تجربیات در زمینه در این حوزه منجر شود.

 وزیر تعاون توسعه اشتغال و کارآفرینی را از دیگر بسترهای همکاری دو کشور بر شمرد و  استفاده از منابع بانکی و توسعه اشتغال پایدار در روستاها و شهرهای کوچک زیر ۱۰ هزار نفر را از تجربیات ایران عنوان کرد.

وی افزود: در شرایط اقتصادی موجود و  با وجود تحریم، توانستیم ۲۵۰ هزار شغل در مناطق روستایی و شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر در کشور ایجاد کنیم. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به سابقه فعالیت ۵۰ ساله ایران در حوزه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای تصریح کرد : سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در  ایران، مسئولیت تصدی آموزش های خصوصی و دولتی را  عهده دار است  که با نگرش به آینده  کار در ایران صورت می گیرد.

 وی حوزه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در تربیت مربیان و تبادل تجربیات را در این زمینه  از دیگر زمینه‌های همکاری مشترک بین دو کشور برشمرد.   شریعتمداری با اشاره به فعالیت چهار سازمان و صندوق بیمه های اجتماعی در ایران افزود: این صندوق ها تحت تصدی  وزارت  تعاون، کار و رفاه اجتماعی مشغول فعالیت هستند.

وی با اشاره به فعالیت‌های مجموعه تامین اجتماعی افزود: علاوه بر تجارب در زمینه‌های بیمه‌های اجتماعی، از کارافتادگی، بازنشستگی و درمان، فعالیت‌های اقتصادی بزرگی هستند که از طریق  صندوق‌ها تامین مالی می‌ شوند.

 شریعتمداری افزود: همکاری‌های اقتصادی بین دو کشور ایران و عراق در حوزه این چهار صندوق، می تواند به توسعه  فعالیت‌های اقتصادی  بین دو کشور منجر شود.  

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، صندوق کارآفرینی امید را مسئول ساماندهی و حمایت مالی از فعالیت های اشتغال زایی کوچک در کشور نام برد.

 وی تصریح کرد: سازمان بهزیستی کشور مسئولیت در حوزه مددجویان، زنان سرپرست خانوار، حقوق کودکان و  زنان، اورژانس اجتماعی و مسائل مربوط به آسیب‌های معتادان را در ایران عهده دار است که می تواند زمینه  تبادل همکاری مشترک بین دو کشور در این حوزه  تلقی شود.  

وزیر تعاون خاطر نشان کرد : پیش‌نویس موافقتنامه تعهدات تبادل نیروی کار و متخصص را تنظیم  کرده‌ایم که امیدواریم در  آینده نزدیک  بررسی شود.

شریعتمداری افزود: همچنین در زمینه تنظیم موافقتنامه تبادل سوابق بیمه کارگران دو کشور نیز متن سند تنظیم شده است.

وی ابراز امیدواری کرد: با بررسی، تصویب و امضای این سندها، بتوان زمینه توسعه و گسترش همکاری‌های بین دو کشور را فراهم کرد.

در این دیدار عادل الرکابی، وزیر کار و امور اجتماعی کشور عراق نیز با ابراز خشنودی از دیدار با همتای ایرانی خود ابراز امیدواری کرد: با نابودی این ویروس بتوانیم زمینه‌های همکاری مشترک دوست و برادر ایران را توسعه و گسترش دهیم و منافع مشترک دو کشور را تامین کنیم.

وی با اشاره به اینکه روابط ایران و عراق روابط ریشه‌دار و تاریخی است و زمینه های مختلفی را در برمی‌گیرد افزود: زمانی که  عراق درگیر مشکلات و بحران‌های زیادی بود، موضع ایران در خصوص این وقایع همواره ممتاز بوده و ملت عراق را در زمینه‌های مبارزه با  تروریسم حمایت و پشتیبانی کرده است.

الرکابی افزود: با توجه به اینکه کشور عراق با مشکلات زیادی از جمله جنگ‌های متعدد، دست  و پنجه نرم کرده لازم است زمینه‌های همکاری با همسایگان از جمله کشور دوست و برادر ایران تقویت شود.

وزیر کار وامور اجتماعی عراق تصریح کرد: علاوه بر زمینه مبارزه با تروریسم، به توسعه همکاری‌ها در حوزه های مشترک نیازمندیم که در این میان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی می تواند در توسعه همکاری نقش بسیار اساسی ایفا کند.

عادل الرکابی، زمینه فعالیت این وزارتخانه را دو حوزه  کار و امور اجتماعی عنوان کرد و اظهار داشت: این وزارتخانه در زمان بروز مشکلات به افراد نیازمند کمک می‌کند و با همکاری وزارتخانه های دیگر مشکلات مردم را مرتفع می‌سازد.

وزیر کار وامور اجتماعی  عراق  افزود: در زمینه تامین اجتماعی  نیز هیئت عالی حمایت از قشرهای ضعیف در عراق  وظیفه  حمایت از زنان را عهده دار است.

 وی با اشاره به مشکلاتی که به دلیل وقوع جنگ در عراق  ایجاد شد، گفت :  بسیاری از افراد در عراق به فراگیری آموزش‌های مهارتی به منظور ورود به بازار کار کشور نیازمند هستند.
  وزیر کار و امور اجتماعی عراق تصریح کرد: ایران و عراق از منابع غنی و سرشار اقتصادی و انسانی در زمینه‌های مختلف  برخوردار هستند  و این موضوع می تواند به زمینه های گسترش همکاری بین دو کشور منجر شود.

 وی به موضوع گردشگری  نیز اشاره کرد و افزود :در این راستا نیازمند همکاری، هماهنگی و تشریک مساعی بین دو کشور هستیم.

وزیر کار و امور اجتماعی عراق با اشاره به اینکه همکاری‌های دو کشور ایران و عراق در زمینه‌های مختلف در حال گسترش است اظهار امیدواری کرد: زمینه‌های همکاری مشترک بین دو کشور از جمله در خصوص مباحث کار و امور اجتماعی بیش از پیش گسترش یابد.

کد خبر 1008072

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha