یاد مهدی(عج)، تسلی‌بخش حضرت زهرا(س)/ وجوه الگوبخش امّ‌ابیها برای بقیه‌الله(ع)

امام زمان(عج) در جواب نامه، به خط مبارك خود، بعد از دعا براى عافیت شیعیان از ضلالت و فتنه ها و درخواست روح یقین و عاقبت به خیرى آنان و تذكر به امورى چند، مى‌فرماید: «فاطمه زهرا(س)، دختر رسول خدا(ص)، براى من در این مسئله، الگوى خوبى است.»

به گزارش خبرنگار گروه غدیر و مهدویت خبرگزاری شبستان،، حضرت زهرای مرضیه سلام الله علیها به عنوان ام‌الائمه(ع)، نقش الگویی بی بدیلی در حیات و سیره و سبک زندگانی اهل بیت علیهم السلام داشته اند تا جایی که امام مهدی(عج) از ایشان به عنوان الگو و اسوه خود نام برده اند. به مناسبت فرا رسیدن سالروز شهادت این یگانه بانوی عالم (بنابر روایتی)، مروری کرده ایم بر آموزه های مهدوی حیات بابرکت حضرت زهرا مرضیه(س).

 

قال مولانا الامام المهدی-عجل الله تعالی فرجه الشریف: «وَفی إِبْنَه رَسُولِ اللّهِ(صلى الله علیه وآله وسلم) لی أُسْوَه حَسَنَه)[1] دختر رسول خدا(صلى الله علیه وآله وسلم) (فاطمه زهرا (علیها السلام)) براى من، اسوه و الگویى نیكو است.

شرح

شیخ طوسى(رحمه الله)، در كتاب «الغیبه»، قصه مشاجره ابن ابى غانم قزوینى با جماعتى از شیعه درباره امر جانشینى امام عسكرى (علیه السلام)را نقل كرده است. ابن ابى غانم، به جانشینى براى حضرت امام عسكرى(علیه السلام) اعتقادى نداشت. عدّه اى از شیعیان نامه اى به حضرت(ع) مى نویسند و در آن مشاجره اى را كه میان ابن ابى غانم و جماعت شیعه ایجاد شد، یادآور مى شوند.

حضرت(ع)، در جواب نامه، به خط مبارك خود، بعد از دعا براى عافیت شیعیان از ضلالت و فتنه ها و درخواست روح یقین و عاقبت به خیرى آنان و تذكر به امورى چند، مى فرماید: «فاطمه زهرا(س)، دختر رسول خدا(ص)، براى من، در این مسئله، الگوى خوبى است.»

در این كه حضرت(عج) كدام گفتار یا رفتار حضرت زهرا(علیها السلام) را سرمشق خویش قرار داده اند، احتمال هاى مختلفى بیان شده است. كه در این جا به سه مورد از آن ها اشاره مى شود:

1. حضرت زهرا(علیها السلام) تا پایان عمر شریفش، با هیچ حاكم ظالمى بیعت نكرد. حضرت مهدى(علیه السلام) هم بیعت هیچ سلطان ستمگرى را بر گردن ندارد.

2. شأن صدور این نامه این است كه برخى از شیعیان، امامت ایشان را نپذیرفته اند. حضرت(عج) مى فرمایند: اگر مى توانستم و مُجاز بودم، آن چنان مى كردم كه حق بر شما كاملاً آشكار شود به گونه اى كه هیچ شكّى براى شما باقى نماند، ولى مقتداى من حضرت زهرا(علیها السلام) است. ایشان، با این كه حق حكومت از حضرت على(علیه السلام) سلب شد، هیچ گاه براى بازگرداندن خلافت، از اسباب غیرعادى استفاده نكرد. من نیز از ایشان پیروى مى كنم، و براى احقاق حقّم در این دوران، راه هاى غیرعادى را نمى پیمایم.

3. حضرت در پاسخ نامه فرموده است: اگر علاقه و اشتیاق فراوان ما به هدایت و دست گیرى از شما نبود، به سبب ظلم هایى كه دیده ایم از شما مردمان روى گردان مى شدیم.

امام مهدی(عج) با اشاره به حضرت زهرا(علیها السلام) مى خواهند بفرمایند، همان طورى كه اذیت و آزارى كه دشمنان نسبت به حضرت فاطمه(علیها السلام)روا داشتند و سكوتى كه مسلمانان پیشه كردند، هیچ كدام سبب نشد كه ایشان از دعا براى مسلمانان دست بكشد، بلكه دیگران را بر خود مقدم مى داشت، من نیز این ظلم ها و انكارها را تحمّل مى كنم و از دل سوزى و راهنمایى و دعا و ... براى شما، چیزى فرو نمى گذارم.

 

 ياد مهدی(عج) تسلی دهنده خاطر حضرت زهرا(س)

 

هنگامي كه پيامبر(ص) در بستر رحلت از دنیا بود و حضرت زهرا(س) حال پدر را مشاهده كرد، گريست و  كم كم صدايش بلند شد. پيامبر(ص) سربلند كرد و علت را جويا شد. حضرت زهرا(س) عرض كرد: بعد از شما از تباهي و ضايع شدن دين و عترت مي ترسم.

پیامبر(ص)، ایشان را دلداري و تسلاي خاطر داد به اين كه مهدي امت از نسل تو ظهور مي كند و ريشه گمراهي را مي­كَنَد[2].

 

حضرت زهرا (س) مظلومه و حضرت مهدي(عج) مظلوم است

 

در زيارات حضرت زهرا مي خوانيم: «السَّلَامُ عَلَيْكِ أَيَّتُهَا الْمَظلُومَة»[3]

 حضرت علي(ع) در ترسيم مظلوميت همسرش فرمود: «إِنَّ فَاطِمَةَ بِنْتَ رَسُولِ اللَّهِ ص لَمْ تَزَلْ مَظْلُومَةً مِنْ حَقِّهَا مَمْنُوعَة»[4] فاطمه دختر پيامبر(ص) همواره ستم ديده و از حق خود محروم بود.

امیرمومنان امام علي(ع) در ترسيم مظلوميت و غربت فرزندش مهدي(عج) نيز مي فرمايد: « صَاحِبُ هَذَا الْأَمْرِ الشَّرِيدُ الطَّرِيدُ الْفَرِيدُ الْوَحِيدُ [5] صاحب اين امر ، همان رانده شده دور شده يگانه و تنها است.

 

[1]. الغیبه طوسى، ص286، ح245 ؛ احتجاج، ج2، ص279 ؛ بحارالأنوار، ج53، ص180، ح9 ؛.

[2] . كشف الغمة ج3 ص 267؛

[3]. من لا يحضره الفقيه ، ج 2، ص 572

[4]. بحارالانوار، 43 ،  209 ،  باب 7

[5]. بحارالانوار ،  51،  120، باب 2

برگرفته از ویژه نامه فاطمیه مرکز تخصصی مهدویت

کد خبر 1008629

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha