به گزارش خبرگزاری شبستان، بر اساس تازهترین گزارشی که از سوی اتحادیه کسب و کارهای مجازی منتشر شده، در پاییز سال جاری برای ۲۵۲ کسب و کار مجوز فعالیت صادر شده است.
همچین طبق اعلام ستاد ملی مبارزه با کرونا، به دلیل بحران بیماری کووید ۱۹ در کشور متقاضیان حقیقی پروانه کسب و کارهای مجازی تا پایان سال ۱۳۹۹ برای صدور و یا تمدید پروانه کسب از ارائه گواهی موضوع ماده ۱۸۶ قانون مالیاتهای مستقیم معاف بوده و میتوانند صرفاً با ارائه تعهدنامه اقدام به دریافت پروانه کسب کنند.
اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی در این گزارش، پراکندگی پروانههای صادرشده در فصل پاییز را جهت شناخت بهتر شهرهای دریافتکننده این مجوزها در فصل پاییز و میزان تمایل جمعیت در هر اقلیم به موضوعات مختلف کسبوکارها نشان داده است.
تهران در صدر لیست مجوزها
بر اساس این گزارش تهران با ۱۴۶ مجوز در صدر لیست پروانههایی قرار دارد که در سه ماه گذشته برای کسب وکارهای مجازی صادر شده است. اصفهان، فارس، قزوین و خراسان رضوی با فاصله بسیار زیادی در رتبههای بعدی قرار دارند.طبق این گزارش در استانهای ایلام، لرستان، سمنان و خراسان شمالی هیچ درخواستی برای صدور پروانه وجود نداشته است.
این گزار در مقایسه با گزارش قبل این اتحادیه در خصوص صدور پروانههای کسب، نشان میدهد که چه استانهایی افزایش کسب مجوز داشته و چه استانهایی در این مدت پروانه کمتری کسب کردهاند. این موضوع از طرفی میتواند نشانگر میزان فعالیت اکوسیستم در هر استان باشد.
از کل مجوزهای صادره، ۲۱۹ پروانه برای آقایان صادر شده که سهم ۸۶ درصدی را نشان میدهد و باقیمانده پروانهها که شامل ۳۳ پروانه یا به عبارتی ۱۴ درصد از کل پروانههای صادره رد فصل پاییز میشود. در کل و در مقایسه با گزارش کلی این اتحادیه، میزان کسب پروانه توسط بانوان در فصل پاییز با افزایش۳ درصدی همراه بوده است.
همچنین ۱۰۳ پروانه کسب صادرشده (۴۱.۵ درصد) از طرف اتحادیه کسبوکارهای مجازی از نوع حقوقی بوده و ۱۴۹ پروانه کسب صادرشده نیز از نوع حقیقی هستند که شامل ۵۹.۵ درصد میشود.
پراکندگی دستهها
میزان پراکندگی پروانههای صادرشده در رستههای مختلف از طرف اتحادیه کسبوکارهای مجازی در فصل پاییز حاکی از آن است که ۵۴.۷ درصد شامل عرضه انوع کالا و خدمات در فروشگاههای مجازی، ۲۴.۶ درصد شامل عرضه انواع کالا در فروشگاههای مجازی، ۱۰.۷ درصد شامل عرضه گروه کالایی خاص در فروشگاههای مجازی، ۶.۷درصد شامل عرضه انواع خدمات در فروشگاههای مجازی و ۳.۱۷ درصد شامل عرضه خدمات در یک گروه خاص در فروشگاههای مجازی میشود.
در این میان فروشگاههای بزرگ با تخصیص ۳۱.۱ درصد از پروانه های کسب بیشترین جواز را در فصل پاییز در این دسته کسب کرده است. همچنین انتظار میرود با مجوز فروش طلا در فضای مجازی، این دسته در آینده رشد قابل توجهی داشته باشد.
نظر شما