به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، به دنبال انتشار گزارش «خانه پدری نخبه علمی تغییر کاربری می یابد/ «عمارت علوی» مرکزی برای فعالیت های نجوم» ظهر امروز( سه شنبه، ۹دی) «ولی جهانی» معاون میراث فرهنگی گیلان، « یوسف یزدانی» سرپرست منطقه 2شهرداری و «خاطره محجوب» معاون بازآفرینی سازمان عمران، از خانه علوی بازدید کردند.
این بازدید، با هدف همکاری مدیریت شهری و اداره کل میراث فرهنگی برای ثبت میراثی این بنا و صدور مجوزهای لازم برای مرمت و تغییر کاربری این بنا صورت گرفت.
معاون میراث فرهنگی ضمن تقدیر از جعفر علوی، برای حفظ این بنای میراثی ابراز کرد: تلاش مالکانی که بنای میراثی خود را حفظ می کنند، شایسته تقدیر است و امیدواریم این اندیشه ترویج شده و کمتر شاهد تخریب معماری های باارزش در گیلان باشیم.
«ولی جهانی» افزود: این عمارت واجد ارزش فرهنگی و ثبت میراثی است واداره میراث فرهنگی آماده هرنوع همکاری با مالک برای تغییر کاربری، مرمت و احیا و ثبت بناست.
وی ادامه داد: سیاست دولت ترویج موزه های تخصصی است و اگر مالک تمایل به راه اندازی موزه نجوم دارد، میراث فرهنگی می تواند بیشتر کمک کرده و مجوز ایجاد موزه تخصصی نجوم را صادر کند.
«یزدانی» سرپرست منطقه 2شهرداری نیز گفت: بیشترین بافت تاریخی در محدوده منطقه 2 قرار گرفته و مدیریت شهرداری آمادگی دارد برای صدور مجوزهای تعمیرات و احیای املاک تاریخی با مالکان همکاری کند.
«جعفر علوی» تاریخچهای از بنا را توضیح داد و گفت: سند مالکیت بنا سال 1308 هست ولی این ملک چندسال زودتر ساخته شده است.
این نخبه علمی کشور با بیان اینکه هدف بنده کار فرهنگی و ترویج توام علم و فرهنگ است، افزود: فرهنگسازی باید از سنین کودکی و نوجوانی آغاز شود و هدف بنده از تغییر کاربری ملک پدری، ایجاد یک مرکز علمی در حوزه نجوم و ریاضیات برای استفاده کودکان و نوجوانان است.
علوی با اشاره به موقعیت این بنا در مرکز شهر و بافت تاریخی، اضافه کرد: اگرچه رصد خانه کوشیار گیلانی یک مرکز آموزشی طراحی شده ولی هنوز تجهیز نشده و در غربی ترین بخش رشت قرار گرفته ولی راه اندازی این مرکز در اشل کوچکتر آن هم در مرکز شهر، فرصت استفاده بهتری را برای کودکان و خانواده ها فرآهم می آورد.
علوی با تقدیر از مدیریت شهری و میراثی فرهنگی برای بازدید از این بنا، خواستار همکاری این دو اداره برای تغییر کاربری این بنای تاریخی شد.
نظر شما