به گزارش خبرنگار شبستان، محمود اکرامی فر دبیر علمی نخستین جشنواره شعر دفاع مقدس تهران که عصر روز گذشته در تالار مهر حوزه هنری برگزار شد، برگزاری این جشنواره شعر را گامی ارزنده در پیشبرد شعردفاع مقدس خواند و گفت: با توجه به عدم برگزاری جشنواره دفاع مقدس و عدم ارسال آثار از این کانال به کنگره شعر دفاع مقدس، بنا شد در تهران نیز شاهد برپایی جشنواره شعر دفاع مقدس باشیم، چرا که این جشنواره در واقع آخرین جشنواره استانی شعر دفاع مقدس است که امروز در خدمت برگزیدگان آن هستیم و در اسفند سال جاری نیز اختتامیه کنگره را برگزار خواهیم کرد.
وی با اشاره به این نکته که بسیاری از شعر های سروده شده در عرصه شعر دفاع مقدس مانایی نداشته اند ، افزود: در جشنواره مشهد پیشنهاداتی مطرح کردم که امروز بار دیگر آن را بیان میکنم در واقع برای اینکه یک کار از حالت ذهنیت به عینیت در آید، باید گفته، سروده و ترسیم و به تصویر کشیده شود در غیر این صورت هر امری که از ذهنیت به عینیت تبدیل شد یا از قالب فکر بر پیکره هنر در آمد ماندگار نخواهد شد.
وی تصریح کرد: گاهی دیده میشود بسیاری از پیکرهها تراشیده و نقاشیها کشیده میشوند، اما هیچ یک دیده نمیشوند، چرا که باید برای ماندگاری آنها اندیشهای شود. حال آنکه هیچ اندیشه ای در این مورد ارایه نشده است.
اکرامیفر عنوان کرد: برای اینکه هنری از ذهنیت به عینیت در آمده و ماندگار شود، باید امر ذهنی، عینی و امر عینی، علمی شود، چرا که در راستای علمیشدن کنگره شعر دفاع مقدس و شعر دفاع مقدس لوازمی لازم است.
وی خاطر نشان کرد: در حوزه شعر دفاع مقدس، نخست اطلاعات باید وجود داشته باشد، این امر را در چندین کنگره قبل هم متذکر شدم، که باید در کنار شعر دفاع مقدس شعر صلح را سرود؛ اینجا هم پیشنهاد میکنم دادههایی که بتوان فراوانیهایی را با آن ارزیابی کرد، ارایه شود.
دبیر علمی نخستین گنگره شعر دفاع مقدس تهران یاد آور شد: این دادهها امروز در اختیار است، صدها کتاب شعر دفاعمقدس و هزاران بیت شعر دفاعمقدس تهییجی، توصیفی و تبیینی به فراوانی وجود دارد، اما برای علمی شدن این جریان نیاز به نیروهای متخصص داریم.
وی اضافه کرد: امروز کسانی که در حوزه شعر دفاع مقدس فعالیت می کنند از نظرعلمی در سطحی هستند که بتوانند به دور از ارزشهای مرسوم به تحلیل دادهها بپردازند و از این تحلیل به ارایه اصول پرداخته و به عبارتی تئوریها را از درون شعر بیرون کشیده و به محافل علمی ارایه کنند.
این شاعر یاد آور شد : تواناییهای علمی در میان شاعران حوزه شعر دفاع مقدس و افراد فعال در این عرصه وجود دارد؛ داده و اطلاعات هم موجود است، افراد هم حاضرند، از سوی دیگر پذیرش این امر در دانشگاهها و از طرفی تقاضا و نیاز در محافل علمی نیز وجود دارد این تقاضا تنها در داخل کشور نیست، یعنی اگر دادهها تحلیل علمی شوند قابل ارایه در محافل علمی جهان هستند.
وی در پایان به ارایه پیشنهاداتی پرداخت و اظهار کرد: به نوبه خودم پیشنهاداتی را مطرح میکنم و آن اینکه شعر همواره باید تولید شود و بعد از تولید نخست به پژوهشگاه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و دوم به شاعران و پژوهندگان ارایه گردد و به این طریق به دانشگاه راه یابد در واقع شعر باید تئوریزه و نهادینه و به شکل اصولی تحلیل و تبیین شود.
نخستین جشنواره شعر دفاع مقدس تهران عصر دیروز (سه شنبه 14دی) در تالار مهر حوزه هنری با معرفی 17 برگزیده در 4 بخش شعر دفاع مقدس با مضامین عاشورایی مقاومت، ملل، کودک و نوجوان با حضور جمعی از اصحاب رسنه و مسولان و دست اندرکاران این جشنواره به کار خود پایان داد.
پایان پیام/
نظر شما