خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون های مساجد: با سخن حکیمانه حضرت آیت الله خامنه ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی در اوایل امسال و در پی تشدید شیوع ویروس کرونا که مشکلاتی برای برخی از هموطنان مان در حوزه معشیتی پیش آورد، گروه های مختلف مردم دست به کار شدند و با جمع آوری کمک های مردمی به هر مبلغ و میزانی، دست نیازمندان را گرفتند.
نقش مسجدی ها، هیئتی ها و حوزویان در این زمینه، بسیار پررنگ بوده است و هیچ محله ای و روستایی را شاید نتوان سراغ گرفت که نیازمندان آنان از کمک های مومنانه بهره مند نشده باشند. جالب است بدانیم که طبق گزارش های مختلف و اظهارنظر همین گروه ها، در بسیاری از موارد فعالان مساجد و هیئت های مذهبی برخوردار، کمک رسانی خود را به محله یا شهر یا استان محل سکونت شان محدود نکردند و محرومان نیز نقاط کشور را نیز درنظر گرفتند.
مسجد علوی واقع در تهران، خیابان پیروزی، خیابان بستان منش، کوچه شهید غنیان از جمله همین مساجد است که به همت هیئت امنا و بسیجیان و البته نمازگزارانش، خدمت رسانی خود را به برخی از شهرهای دیگر کشورمان نیز گسترش داده است.
هشت نوبت کمک مومنانه به نیازمندان
با شیوع ویروس کرونا فعالان این مسجد، خیریه مجازی را راه انداختند و با همکاری هیئت محبان الشهدا و سرای محله صد دستگاه و همراهی چند خیر نیک اندیش، در دوره شیوع این بیماری، در هشت نوبت و هر بار بین 70 تا 110 بسته ارزاق را میان نیازمندان در محله صد دستگاه و شهرهای قوچان و مشهد توزیع کردند.
آخرین نوبت از کمک مومنانه اهالی مسجد علوی به گفته حجت الاسلام والمسلمین «سید علی مقدم قوچانی» شامل توزیع 80 بسته ارزاق و بهداشتی و اهدای کارت هدیه 200 هزار تومانی یا پول نقد به مبلغ 100 هزار تومان میان خانواده های نیازمند به نیت شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس بود.
تهیه پنج بسته جهیزیه برای نوعروسان
خیریه مسجد علوی همچنین در تهیه اقلام جهیزیه نیز در دوره شیوع ویروس کرونا بسیار فعال بوده و تاکنون پنج مجموعه شامل یخچال، فرش، اجاق گاز، ماشین لباسشویی، پلوپز، سرویس قاشق و سرویس چینی به نوعروسان اهدا شد.
هیئت امنا و پایگاه بسیج مسجد علوی همچنین در تمام مناسبت های مذهبی، غذای گرم طبخ و میان نیازمندان محله صد دستگاه و خیابان نجار محمودی توزیع می کند که به گفته مقدم قوچانی، تعداد این غذای گرم بستگی به پولی است که جمع می شود و بین 250 تا 400 پرس بوده است.
برگزاری مسابقات کتابخوانی در مناسبتهای دینی و ملی
پایگاه بسیج مسجد علوی همچنین در دوره شیوع ویروس کرونا سه مسابقه فرهنگی و کتاب خوانی به مناسبت عید غدیر، هفته دفاع مقدس و میلاد حضرت زینب کبری (س) و روز پرستار برگزار کرده است که مورد اخیر در قالب طرح ملی «سپاس» برگزار شد و ضمن اهدای جوایز به پنج نفر از شرکت کنندگان، گروهی از طرف این مسجد در بیمارستان فجر تهران حاضر شده و هدایایی به ۱۰ نفر از پرستاران این بیمارستان اهدا کردند.
برگزاری نماز جماعت و مجالس مذهبی در مسجد علوی در دوره کرونا طبق اعلام امام جماعت این مسجد کاملا تابع نظر ستاد ملی مقابله با کرونا و دستورالعمل های مرکز رسیدگی به امور مساجد بوده است البته اولویت با برگزاری برنامه های مختلف است که در این زمینه پایگاه بسیج و هیئت امنا با ضد عفونی کردن مستمر این مسجد و محدوده اطراف آن به ویژه در کوچه شهید غنیان، زمینه برگزاری این برنامه ها را فراهم می کنند.
دقت بسیجیان در رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی با هدف تعطیل نشدن برنامههای مسجد
مشاهده خبرنگار ما نیز نشان می دهد نماز جماعت در مسجد علوی که البته تعداد نمازگزاران در آن بیشتر از 50 نفر نیست، با رعایت دستورالعمل های بهداشتی و لزوم استفاده مردم از ماسک و دستکش برگزار می شود. نمازگزاران باید از وسایل شخصی همچون مهر و کتب دینی و زیارت نامه و خانم ها نیز از چادر شخصی خود استفاده کنند. پیش از شیوع ویروس کرونا هر شب در این مسجد برنامه ای برگزار می شد -گاهی تفسیر قرآن، زمانی، اقامه نماز غذا و گاهی نیز ادعیه یا زیارت نامه خوانی- و پس از این برنامه ها پذیرایی، دست کم یک لیوان چای، صورت می گرفت که طبق مشاهده خبرنگار شبستان، این برنامه به منظور مقابله با این ویروس منحوس، تعطیل شد.
خریداری مایحتاج خانواده ها و کهنسالان به یاد سردار دل ها
کار جالبی که توسط پایگاه بسیج مسجد علوی در دوره کرونا صورت گرفت خرید مایحتاج افراد کهنسال توسط بسجیان است که در فرودین ماه امسال این پایگاه به صوت وسیعی اعلام کرد هر خانواده ای که امکان تهیه خرید وسایل خود را ندارد از طریق تماس تلفنی یا ارسال پیامک به شماره اعلام شده، بسیجیان این پایگاه خریدها را انجام می دهند و مقابل منزل این افراد تحویل می دهند. در همین راستا خیریه مسجد علوی خرید حدود 10 نفر از خانواده ها را به صورت رایگان انجام می دهند و این کار به گفته، مقدم به مناسبت اولین سالگرد شهادت سردار قاسم سلیمانی و به نیت این شهید، برای 15 خانواده نیازمند دیگر نیز صورت گرفت.
مسجد علوی نمونه ای از مساجد کوچک است که به همت امام جماعت، هیئت امنا و بسیجیان آن در دوره کرونا با باز نگه داشتن در این خانه خدا در یاری رسانی به نیازمندان بسیار موفق هستند. اهالی این مسجد نشان دادند ایجاد مسجد تراز اسلامی حتما نیازمند بودجه کلان و مسجدی با مساحت زیاد نیست بلکه از همه مهمتر باید همت و اخلاص و قلب هایی مهربان داشت.
نظر شما